نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه مطرح کرد

در تجارت آزاد با اوراسیا باید به سمت افزایش واردات اقلام آب‌بر برویم | نقشه راه تجارت با اوراسیا در تعامل با بخش خصوصی تدوین شود

نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه، با تأکید بر اینکه در تجارت آزاد با اوراسیا باید به سمت افزایش واردات اقلام آب‌بر برویم، از سازمان توسعه تجارت خواست در تدوین نقشه راه تجارت با اوراسیا با بخش خصوصی تعامل کند.
تاریخ: 04 بهمن 1403
شناسه: 73183

نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه، گفت: در تجارت آزاد با اوراسیا، با مشارکت و همراهی بخش خصوصی، باید به سمت افزایش واردات اقلام آب‌بر و صادرات مصالح ساختمانی و محصولات پایین‌دستی صنعت پتروشیمی و پلاستیک، پیش برویم.

به گزارش اتاق ایران آنلاین، کامبیز کریمی، ادامه داد: خوشبختانه منطقه اوراسیا، منطقه‌ای است که ما کالاهای باارزش افزوده بالا به آنجا صادرات کرده‌ایم و سبد کالایی صادراتی ما نیز سبد متنوعی است.

او افزود: صادرات ما به چین و هند شامل اقلام بسیار سنگینی هستند اما عمدتاً صادرات ما خام فروشی است. اما صادرات به اوراسیا مصالح ساختمانی، محصولات پلیمری، پلاستیک، خشکبار و ... را شامل می‌شود.

کریمی تأکید کرد: البته من موافق نیستم که امتیازات گمرکی را بر روی صادرات محصولات آب بر استفاده کنیم. چون این امکان وجود دارد که از اوراسیا محصولاتی وارد کنیم که بتواند برای کشور ارزان‌تر تمام شود. به خصوص محصولات آب بر مثل گوشت و نهاده‌های دامی که آن‌ها پتانسیل فراوانی دارند و ما برعکس چندان پتانسیلی در این حوزه‌ها نداریم.

او اظهار کرد: درست است که ما با اتحادیه اوراسیا در خیلی از حوزه‌ها رقیب هستیم. مثلاً هم ما بر روی پتروشیمی و معادن و فلزات سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و هم روسیه سرمایه‌گذاری کرده است. اما در تجارت آزاد دو طرف به سمت اقلام دارای مزیت نسبی حرکت خواهند کرد. البته مسیر تجارت را سازمان توسعه تجارت باید تدوین کند.

کریمی با تأکید بر اینکه نقشه راه تجارت با اوراسیا باید با تعامل با بخش خصوصی تدوین شود، گفت: ما هنوز در ابتدای راه هستیم. شاید برخی از صنوف کشور تجارت آزاد را برنتابند. یکی از مشکلات ما این است که ما سعی کرده‌ایم همه چیز را خودمان تولید کنیم. دیوار تعرفه را بالا برده‌ایم و همه چیز را تولید می‌کنیم. بنابراین ممکن است فشاری روی سازمان توسعه تجارت به عنوان متولی مذاکره با اوراسیا در راستای دادن امتیازاتی برای گرفتن امتیازات مهم‌تر در مورد کالاهای مزیت دار ما وجود داشته باشد. امیدوارم سازمان توسعه با بخش خصوصی در این زمینه و تهیه لیست نهایی اقلام، تعامل کند.

او تصریح کرد: موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، یکی از مهم‌ترین موافقت‌نامه‌های بازرگانی در تاریخ معاصر ایران است. تا قبل از این موافقت‌نامه، ایران یکی از منزوی‌ترین کشورها در حوزه موافقت‌نامه‌های عملیاتی بود. اما با این موافقت‌نامه چشم‌انداز مثبتی برای باز شدن در کشورهای مهم به روی صادرات ایران ایجاد شده است.

در همین رابطه