در نشست شورای گفت‌وگوی استان هرمزگان مطرح شد

بحران آب به یک ابرچالش تبدیل شده است | سدسازی در شرق استان هرمزگان متمرکز شود

در نشست شورای گفت‌وگوی استان هرمزگان با اشاره به الزامات توسعه این استان، به بحران آب به‌عنوان یک ابرچالش اشاره و پیشنهاد شد با تمرکز راهبرد سدسازی در شرق این استان، برای حل بحران اقدام شود.
تاریخ: 21 بهمن 1403
شناسه: 73548

صدمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان هرمزگان به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس، با حضور محمد آشوری تازیانی استاندار هرمزگان و احمد مرادی نماینده مردم در مجلس برگزار شد.

محمدرضا صفا، رئیس اتاق بندرعباس با اشاره به اهمیت بالای استان هرمزگان در برگزاری کنفرانس‌ها و سمینارهای تخصصی، گفت: این استان به‌عنوان یک کانون علمی و اقتصادی، نقش مهمی در توسعه همکاری‌ها با دانشگاه‌ها و چهره‌های علمی ایفا می‌کند.

وی همچنین به نقش محوری این همکاری‌ها در تبادل اطلاعات و ارتقاء سطح دانش و آگاهی در بین بخش خصوصی و دولتی تأکید کرد.

در ادامه، صفا به گزارش عملکرد ۶ ماهه اول سال جاری پرداخت و بیان کرد: بر اساس ارزیابی‌های انجام شده توسط وزارت کشور، هرمزگان موفق شده است به‌جایگاه ۶ کشوری در گروه اول دست یابد.

او این موفقیت را حاصل تلاش‌های جمعی تمامی مسئولان و کارکنان دستگاه‌های اجرایی در استان برشمرد و از تمامی آن‌ها به خاطر همکاری و همدلی در مسیر توسعه اقتصادی تقدیر کرد.

وی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد: با تداوم حمایت‌ها و تلاش‌های استاندار و مسئولان استان، شاهد پیشرفت‌های بیشتری در عرصه‌های اقتصادی و صنعتی هرمزگان باشیم. این امر نه‌تنها موجب رشد و شکوفایی بخش خصوصی خواهد شد، بلکه درنهایت به بهبود زندگی و رفاه عمومی مردم استان نیز منجر خواهد شد.

راهبرد سدسازی باید در شرق هرمزگان متمرکز شود

استاندار هرمزگان، بحران کم‌آبی و کم‌بارشی را ابرچالش استان دانست و بر راهبرد متمرکز شدن سدها در شرق هرمزگان و رعایت توان اکولوژیکی مناطق در برداشت از منابع آبی تأکید کرد.

محمد آشوری تازیانی استاندار هرمزگان افزود: باید به‌جای نگاه ساده‌انگارانه، به تحلیل عمیق‌تری از مشکلات آب بپردازیم چراکه بحران آب تبدیل به یک ابرچالش شده و اگر نتوانیم این موضوع را حل کنیم زیرساخت توسعه و آینده تمدنی ما با تهدید جدی مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به ساختارها و رفتارهای غیراستاندارد در حکمرانی آب، افزود: در مواجهه با این ابرچالش باهدف افزایش بهره‌وری و مدیریت منابع آبی، با نگاه علمی و پژوهشی در طرح و برنامه‌ای جامع مسیر حرکت در ابعاد مختلف مشخص و نقش بخش دولتی و خصوصی تعریف شود.

استاندار هرمزگان با مرور طرح‌هایی که مجلس شورای اسلامی با هدف صیانت از منابع آبی تصویب شده، گفت: متأسفانه در نحوه استفاده از منابع آبی هیچ زمانی توان اکولوژیک مناطق در نظر گرفته نشده و با از بین رفتن توازن بین عرضه و تقاضا در بخش‌های کشاورزی، دام‌پروری، آبزی‌پروری، صنایع و تولیدی‌های هم باعث هدررفت منابع آبی شده هم پایداری درآمد بسیاری از کشاورزان را دچار مشکل کرده است.

استاندار هرمزگان کشت فراسرزمینی را یکی از فرصت‌های پیش ‌رو جهت تأمین امنیت غذایی کشور دانست و گفت: برای منطقه‌ای که در معرض خشک‌سالی است باید از ظرفیت‌های خارج کشور استفاده کرد.

وی ادامه داد: در مطالعات آمایش سرزمین، حوزه‌های آبریز استان مشخص و شرق هرمزگان به‌عنوان یکی از حوزه‌های پر آب معرفی شده ازاین‌رو راهبرد ما در سدسازی باید به سمت شرق استان معطوف شود و بخش بزرگی از کشاورزی استان نیز در شرق هرمزگان توسعه پیدا کند.

آشوری تازیانی همچنین تأکید کرد: در برداشت از منابع آبی حتماً باید به توان اکولوژیک و چرخه حیات منطقه توجه شود و با تدوین یک برنامه جامع از تجمیع پیشنهاد‌های همه صاحب‌نظران به سمت مدیریت صحیح در این حوزه حرکت کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تغییر الگو در هر بخشی نیازمند آموزش و اقناع‌سازی است، جامعه کشاورزان کشور اگر در اجرای قوانین و سازوکارهای دولتی متقاعد نشوند، نتیجه عدم همراهی خواهد بود ازاین‌رو باید جامعه کشاورزان را نیز در راستای نگاه صیانتی و سرمایه‌ای به منابع آب همراه کنیم.

در همین رابطه