رئیس اتاق بندرعباس در دومین کنفرانس اقتصاد دریاپایه با رویکرد حکمرانی گردشگری دریایی و ساحلی، گفت: امیدوارم این کنفرانس از یکسو به معرفی ظرفیتهای گردشگری دریایی و ساحلی استان هرمزگان کمک کند و از سوی دیگر زمینه همکاری بخش خصوصی و سرمایهگذاران با دستگاههای دولتی را فراهم سازد.
محمدرضا صفا با تأکید بر اینکه توجه به اقتصاد دریاپایه یکی از الزامات تقویت اقتصاد کشور است، افزود: این کنفرانس میتواند فرصتی مناسب برای تعامل، همکاری و بررسی ظرفیتهای اقتصادی استان هرمزگان در حوزه اقتصاد دریاپایه باشد.
به گفته او، این رویداد با هدف تقویت زیرساختهای گردشگری دریایی، شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری و بهبود ارتباط میان بخش خصوصی و دولتی در هرمزگان برگزار شده است.
سیاستگذاران ایران ناشنوا به صدای مردم و اقتصاد دریا محور
در دومین کنفرانس بینالمللی اقتصاد دریا پایه، حسین سلاح ورزی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران نیز با انتقاد از سیاستگذاران و وضعیت اقتصادی کشور، بر لزوم توجه به ظرفیتهای دریایی تأکید کرد.
وی در سخنان خود با اشاره به عدم توجه کافی مقامات به نظرات کارشناسان و پژوهشگران گفت: مشکلات اقتصادی امروز ناشی از ناشنوایی سیاستگذاران است.
سلاح ورزی با اشاره به گرانیها و مشکلات معیشتی مردم بیان کرد: راهحلهای اقتصادی در جامعه وجود دارد اما سیاستگذاران به آنها گوش نمیدهند. راهحلهای اقتصادی سالهاست در تاکسیها و سلمانیها مطرح میشود، اما توجهی به آنها نمیشود.
وی همچنین به اهمیت اقتصاد دریا محور اشاره کرد و گفت: کشورها برای تقویت اقتصاد خود به منابع دریایی توجه ویژهای دارند.
سلاح ورزی با انتقاد از تصمیمات نادرست در تخصیص منابع اظهار کرد: چرا منابع ارزی بهجای استفاده از ظرفیتهای دریایی، به مناطق دیگر منتقل میشود؟
وی گفت: اگر نظارت مردمی بر اثرات زیستمحیطی جدی گرفته نشود، ممکن است فاجعهای مشابه آنچه در بخش خاک و منابع زیرزمینی رخ داد برای دریا نیز اتفاق بیفتد.
سلاح ورزی در پایان، بر ضرورت بازگشت به زنجیره ارزش اقتصاد بینالملل تأکید کرد و گفت: تا زمانی که به این زنجیره بازنگردیم، امکان سرمایهگذاری وجود نخواهد داشت و توسعهای حاصل نخواهد شد.