وزرای نفت عراق و الجزایر گفتند: سازمان اوپک و دیگر تولیدکنندگان نفتی که در پیمان کاهش تولید شرکت کردهاند، برای توافق کاهش تولید نفت در نیمه دوم سال جاری میلادی به اجماع رسیدهاند.
در همین حال، «جبار العیبی» وزیر نفت عراق و نیز «نورالدین بوتارفا» وزیر نفت الجزایر در کنفرانس خبری مشترک اعلام کردند که کشورهای عضور اوپک و نیز برخی از کشورهای غیر اوپکی که در پیمان کاهش تولید همکاری داشتهاند، برای توافق کاهش تولید به مدت شش ماه دیگر در سال ۲۰۱۷ میلادی به اجماع رسیدهاند.
در همین حال، وزیر نفت الجزایر گفت: روند کاهش تولید برای شش ماه آینده سال جاری میلادی انجام میگیرد و عراق و الجزایر موضع متحد برای تمدید روند کاهش تولید دارند و این موضوع به طور رسمی، در نشست روز بیست و پنجم ماه جاری میلادی در وین اعلام میشود.
بر پایه این گزارش، در راستای توافق اولیه کاهش تولید نفت از سوی اوپکیها و برخی غیراوپکی قرار شد در نیمه نخست سال جاری میلادی عرضه جهانی نفت از سوی آنها ۱.۸ میلیون بشکه در روز کاهش یابد که بازار نفت به تعادل مجدد برسد و خبرها حاکی از سطح فوقالعاده پایبندی کشورها به این پیمان است.
البته پیش از این هم، وزیر نفت عربستان و وزیر انرژی روسیه اشتیاق خود را برای تمدید کاهش تولید نفت در نیمه دوم سال جاری میلادی اعلام کرده بودند و وزیر نفت عربستان هم گفته بود که مطمئن است که توافق کاهش تولید در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ میلادی انجام میپذیرد.
بازار تحت تاثیر توافق نفتیها
روزنامه عرب نیوز عربستان اعلام کرد، قیمت نفت دیروز (جمعه) در بازارهای جهانی تقریبا ثابت ماند، زیرا تاثیر نگرانی از مازاد عرضه جهانی نفت با تاثیر انتظار تمدید توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک و کاهش سطح موجودی انبارهای نفت در آمریکا خنثی شد.
به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه عرب نیوز عربستان، بهای نفت خام برنت دریای شمال در پایان معاملات آتی بازار لندن تنها با 0.1 درصد افزایش به 50 دلار و 84 سنت رسید و هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت نیز در معاملات آتی بازار نایمکس این کشور با 0.02 درصد افزایش به بهای 47دلار و 84 سنت معامله شد.
تحلیلگران معتقدند، کاهش بیش از انتظار موجودی انبارهای نفت در آمریکا در طول هفته میلادی گذشته و افت 5.3 میلیون بشکه ای آن، عامل باقی ماندن قیمت نفت برنت در سطح بیش از 50 دلار است.
به گفته آنها، شواهد همچنین نشانگر آن است که احتمال تمدید توافق اوپک و غیراوپک نیز به جلوگیری از کاهش قیمت های نفت کمک کرده است.
اعضای اوپک و دیگر کشورهای شرکت کننده در توافق کاهش تولید نفت قرار است در تاریخ 25 مه (چهار خرداد) در وین گرد هم آیند و در مورد تمدید توافق یاد شده تصمیم بگیرند.
عربستان تمدید توافق کاهش تولید را محتمل دانسته است.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست رسمی 30 نوامبر 2016 (دهم آذرماه )1395 خود در وین، برای نخستین بار از سال 2008 میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند. براساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و ٢00 هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد. ایران، الجزایر، آنگولا، اکوادور، گابن، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا اعضای اوپک به شمار می روند. ایران، نیجریه و لیبی از برنامه کاهش تولید اوپک مستثنی شده اند.
اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه 1395، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد.
این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش 600 هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند.