عضو هیئترئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران درباره وضعیت صادرات استان کرمانشاه گفت: در حوزه صادرات دو مؤلفه مهم شامل زیرساختها اعم از جاده، انبار و ... و ایجاد هماهنگی بین حلقههایی مؤثر در زنجیره صادرات، نقش اصلی را ایفا میکند که این دو مؤلفه در مرزهای مختلف کرمانشاه وضعیت متفاوتی دارند و همین امر باعث میشود مرزهای ما قابلیت صادراتی متفاوتی داشته باشند.
کیوان کاشفی در نشست تجلیل از خبرنگاران در محل اتاق کرمانشاه، ادامه داد: از سوی دیگر طرف اصلی صادرات در خطه کرمانشاه، کشور عراق است که بازاری بسیار متغیر دارد و از بسیاری از سازوکارهای بینالمللی تجارت جهانی تبعیت نمیکند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه بابیان اینکه به دلیل مجموع این شرایط، گاهی صادرات کرمانشاه دچار نوسان میشود، افزود: بااینحال میتوان این نکته را با قاطعیت گفت که صادرات استان کم نشده هرچند قابلیت صادراتی برخی از مرزها، بهویژه مرز پرویز خان کاهش یافته است.
کاشفی با اشاره به اینکه اکنون عمده صادرات به سمت مرزهای عرب نشین عراق رفته، یادآوری کرد: در مرزهای عرب نشین هم عمده تمرکز بر مرز سومار است، زیرا مرز خسروی به این زودی فعال نخواهد شد.
عضو هیئترئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران میزان صادرات کنونی مرز سومار را حدود 300 میلیون دلار در سال عنوان کرد و گفت: اگر زیرساختهای موردنیاز ازجمله جاده فراهم شود و شاهد رسمی شدن این مرز باشیم، میتوان صادرات این مرز را به یک میلیارد دلار هم رساند.
او در ادامه به محدودیتهای مالی دولت اشاره کرد و افزود: اقتصاد کشور ما در حال گذر از اقتصاد نفتی به اقتصاد غیرنفتی است که این امر محدودیتهای مالی برای دولت ایجاد میکند.
این فعال اقتصادی ادامه داد: در چنین شرایطی عمده فشار برای کسب درآمد به سمت مالیاتها میرود، اما از طرف دیگر باید شرایط برای افرادی که کار میکنند هم فراهم شود تا بتوانند مالیات بدهند.
به گفته رئیس اتاق کرمانشاه، کشور برای اصلاح این روند نیازمند به یک اقدام ویژه و جسورانه است و دولت دوازدهم در همین راستا کار سختی در پیش رو دارد.
کاشفی بابیان اینکه نباید توقع داشته باشیم که دولت همه مشکلات را حل کند، یادآوری کرد: یکی از انتظاراتی که از دولت میرود ایجاد شغل است، درحالیکه دولت راهی برای اشتغالزایی ندارد.
او خاطرنشان کرد: هماکنون هم به دلیل بدنه بزرگی که دولت دارد شاهد بروکراسی اداری طولانی هستیم که نفس تولید را گرفته و اگر دولت بخواهد نیروی بیشتری در بدنه خود جذب کند، این بروکراسی شدیدتر هم خواهد شد.
عضو هیئترئیسه اتاق ایران نقش دولت را تسهیلگری و رفع موانع و قوانین مزاحم دانست و یادآوری کرد: برای رفع مشکلات نیاز به همبستگی بین همه بخشها داریم.
کاشفی بابیان اینکه نمونه این شرایط در کرمانشاه هم وجود دارد، اظهار کرد: نباید از دولت توقع داشته باشیم بیکاری 20 درصدی کرمانشاه را بهتنهایی پایین بیاورد، بلکه برای کاهش بیکاری به همبستگی و اجماع عمومی نیاز داریم.
این فعال اقتصادی اظهار کرد: مشکل مهم دیگری که در کرمانشاه وجود دارد و مانع از کاهش نرخ بیکاری میشود، مسائل فرهنگی است که متأسفانه بهخوبی روی آن کار نشده است، زیرا تجارب نشان داده زمانی که در کرمانشاه مشکل پول وجود نداشته و تسهیلات به میزان کافی بوده بازهم شاهد توسعه و اشتغال نبودهایم.
به گفته این مسئول تا زمانی که زیرساختهای فرهنگی اصلاح نشود، هیچ سرمایهگذاری روی این زیرساختهای ضعیف جواب نخواهد داد.
رئیس اتاق کرمانشاه راه توسعه استان را کار بیشتر و سختکوشی دانست و تأکید کرد: هیچ جامعهای به پیشرفت نمیرسد، مگر آنکه مردم آن جامعه تلاش و همت کنند.
کاشفی بابیان اینکه کرمانشاه قابلیتهای خوبی برای توسعه دارد، افزود: استفاده از این قابلیتها نیازمند همکاری همه بخشها است.
او معتقد است: حل مشکلات کرمانشاه و حرکت آن به سمت توسعهیافتگی نیازمند زمان است و رسانهها نیز دراینبین برای فرهنگسازی و حل مسائل فرهنگی نقش بسزایی دارند.
عضو هیئترئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در این نشست از سفر سفیر روسیه به همراه یک تیم اقتصادی این کشور به کرمانشاه خبر داد.
کاشفی تصریح کرد: با پیگیریهای انجام شده، سفیر روسیه به همراه یک تیم اقتصادی امروز با هدف توسعه روابط اقتصادی بین کرمانشاه و روسیه بهویژه در حوزه صادرات و واردات امروز به کرمانشاه میآید ضمن اینکه قرار است 20 شهریورماه، همزمان با نمایشگاه مواد غذایی روسیه، یک هیئت تجاری نیز از کرمانشاه به مسکو اعزام شوند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه افزود: از یک شرکت سرمایهگذاری آلمانی که تجارب خوبی در حوزه سرمایهگذاری و مشاوره دارد نیز دعوت شده است که در مهرماه سال جاری به کرمانشاه سفر کنند که امیدواریم در این سفر دو روزه بتوانیم از تجارب آنها برای توسعه سرمایهگذاری در استان استفاده کنیم.