رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

از سوی نایب رئیس اتاق ایران صورت گرفت

رونمایی از فرصت‌های کسب‌و کار ایران در اجلاس اتاق‌های بازرگانی جهان

پدرام سلطانی نایب رئیس اتاق ایران در نشست تخصصی فرصت‌های کسب و کار از سری نشست‌های اجلاس اتاق‌های بازرگانی جهان به معرفی فرصت های سرمایه‌گذاری ایران پرداخت.

28 شهریور 1396 - 15:04
کد خبر : 10222
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

 

پدرام سلطانی نایب رئیس اتاق ایران و رئیس هیات اعزامی کشورمان به دهمین اجلاس دوسالانه اتاق‌های بازرگانی جهان امروز در نشست تخصصی «فرصت‌های کسب و کار» درباره ظرفیت‌ها و پتانسیل های کسب و کار در ایران سخنرانی کرد.

این نشست تخصصی به معرفی فرصت‌های کسب و کار 4 کشور آسیا و اقیانوسیه اختصاص داشت و از همین رو نیز مدیریت آن با کنفدراسیون اتاق های بازرگانی آسیا و اقیانوسیه (CACCI) بود. در میان 29 کشورعضو شورای اتاق های بازرگانی آسیا و اقیانوسیه تنها 4 کشور فرصت معرفی ظرفیت و پتانسیل های اقتصادیشان را در این جلسه مهم پیدا کردند که یکی از آن‌ها ایران بود.

نایب رئیس اتاق ایران در ابتدا با نمایش اسلایدهایی به 5 محور اصلی «فرصت های کسب و کار» در ایران که براساس ظرفیت ها و توانمندی های کشورمان در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تدوین شده است اشاره کرد و گفت: «موقعیت ژئوپلتیک ایران، منابع طبیعی و زیر زمین ایران، منابع انسانی ایران، اندازه بازار ایران و بازار منطقه ای و شرایط ویژه جغرافیایی و تاریخی ایران پنج محور اصلی فرصت های کسب و کار در کشورما محسوب می شوند که هرکدام از آن ها شرایط ممتازی را برای سرمایه گذاری و تعاملات تجاری پیش روی سرمایه گذاران قرار می دهند.»

او در ادامه به تشریح هر کدام از این فرصت ها پرداخت و در بخش معرفی فرصت های کسب و کار کشورمان در حوزه ژئوپلتیک گفت: «ایران بستر مناسب و موقعیت ویژه ای برای سرمایه‌گذاری درحمل ‌و ‌نقل زمینی، ریلی، دریایی و هوایی دارد. ایران از نظر ژئوپلتیک در نقطه ای قرار گرفته که کوتاه ترین مسیر برای اتصال آسیا به اروپا و شرق به غرب است و این موقعیتی طلایی برای فعالان حوزه‌ی حمل ‌و‌نقل به وجود می آورد که بتوانند از مسیرهای کوتاه ‌تر و با امنیت بییشتر کالایشان را به اروپا و آسیای میانه منتقل کنند.»

در بخش فرصت های مبتنی بر شرایط جغرافیایی و تاریخی ایران، نایب رئیس اتاق ایران با اشاره به آمارهایی از ظرفیت ها و پتانسیل های گردشگری کشورمان مانند اینکه:«ایران رتبه هفتم اکوتوریسم را در جهان دارد»، ادامه داد:« براساس آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد ایران ارزان ترین مقصد گردشگری جهان محسوب می شود. موقعیت جغرافیایی و سابقه تاریخی چند هزارسالانه کشورما فرصت های کسب و کار و سرمایه گذاری بسیاری را در این حوزه برای سرمایه گذاران به وجود آورده است که دست نخورده باقی مانده اند. علاوه براین کشورما از نظر اقلیم و آب و هوا نیز سرزمینی چهار فصل محسوب می شود که در کنار پتانسیل های ویژه گردشگری از نظر کشاورزی و در حوزه باغبانی و تولید انواع میوه ها شرایطی کم نظیر را دارد.»

«منابع طبیعی و زیرزمینی» و پتانسیل ایران در این بخش موضوع دیگری بود که نایب رئیس اتاق ایران در ادامه این نشست تخصصی درباره آن صحبت کرد و گفت: «ایران پتانسیل های بسیاری در بخش انرژی های نو و تجدید پذیر دارد. به طور متوسط 300 روز آفتابی در طول سال در کشورما وجود دارد و این یک شاخص بسیار درخشان برای حضور سرمایه گذارانی است که می‌خواهند در بخش انرژی های تجدید پذیر و خورشیدی در کشورما فعالیت کنند. علاوه براین در انرژی های بادی هم ایران با داشتن 5 کانون بادخیز ظرفیت های بسیار مناسبی برای فعالیت درحوزه انرژی های بادی و راه اندازی مزارع بادی دارد.»

پدرام سلطانی در ادامه سخنرانی اش با نمایش اسلایدها و اعلام اعداد و ارقامی از جمعیت جوان کشورمان و نیروهای تحصیلکرده، گفت:« کشورما در حوزه‌ی نیروی انسانی بالاترین نسبت سرانه‌ی تحصیلکردگان حوزه‌ی مهندسی را نسبت به جمعیت‌ دارد و طبیعتا این موضوع ظرفیت های زیادی را برای تولید و سرمایه گذاری شکل می دهد به خصوص اینکه هزینه نیروی کار در ایران در مقایسه با بسیاری از کشورها ارزاتر است.» او در ادامه گفت:« حضور جمعیت جوان تحصیلکرده ما باعث شده شاهد رشد استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان ( در زمینه های آی‌تی، آی‌سی‌تی، مهندسی پزشکی و..) پرشماری باشیم و از همین رو سرمایه گذاران و صندوق های سرمایه گذاری که در این حوزه فعالیت می کنند می توانند از این فرصت بهره ببرند.»

او اندازه بازار ایران و بازار منطقه را پتانسیل بسیار ویژه دیگری دانست و گفت:« ایران از نظر جمعیت، کشوری نسبتا پر جمعیت با بازاری 80 میلیون نفری است که در کنار خود بازاری 650 میلیون نفری از کشورهای همسایه همچون عراق، افغانستان، کشورهای آسیای میانه و... را در اختیار دارد و این فرصت طلایی است برای شرکت های سرمایه گذاری که بخواهند ایران را به «هاب تجات و بازاریابی» خودشان تبدیل کنند و باتوجه به موقعیت ژئوپلیتیک ایران کالاهای نیمه ‌ساخته‌ یشان را در ایران با هزینه پایین تکمیل کنند و در بازار داخلی ایران و منطقه به فروش برسانند.»

علاوه براین ها یکی از نکات در سخنرانی رئیس هیات اعزامی اتاق ایران به اجلاس دهمین دوره اتاق های جهان نگاه ویژه به چالش ها و تبدیل آن ها به فرصت های سرمایه گذاری بود. پدرام سلطانی دراین بخش از صحبت هایش به بحران آب اشاره کرد و گفت:« بحران کنونی آب در ایران تهدیدی است که می تواند در خود فرصت های سرمایه گذاری بسیاری در بخش های مختلف مانند فناوری‌های مدیریت آب، صرفه‌جویی، بهره‌وری آب و همین طور بازیافت و بازچرخانی آب پیشروی شرکت های خارجی بگذارد. ایران برای شرکت ها و صاحبان فناوری های روز در حوزه آب و منابع آبی طبیعتا یک ظرفیت بسیار ویژه محسوب می شود.»

توزیع کتابچه و بروشورهای ایران

یکی از نکات حاشیه ای این جلسه توزیع کتاب های راهنما و بروشورهایی درباره ایران و معرفی ظرفیت ها و پتانسیل های اقتصادی کشورمان بود. نایب رئیس اتاق ایران در این باره گفت:« باتوجه به اهمیت بسیار زیاد کنگره اتاق های بازرگانی جهان و حضور نمایندگانی از بیش از 112 کشور در این اجلاس از مدتی قبل به فکر تهیه و تدوین کتاب و بروشورهای ویژه ای به زبان انگلیسی برای ارائه هم در نشست تخصصی ایران و هم در غرفه کشورمان در نمایشگاه جانبی اجلاس بودیم. ما از این طریق تمام تلاشمان را کردیم که از فرصت کنگره جهانی اتاق ها برای معرفی جذابیت های کشورمان و فرصت های اقتصادی استفاده کنیم و کمبودی را که همیشه در رابطه با اطلاعات دقیق از ایران وجود داشت و فعالان اقتصادی خارجی بارها به ما گوشزد کرده بودند، جبران و برطرف کنیم.»

در همین رابطه