در نشست کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران ظرفیتهای تخصصی این حوزه بررسی شد. یکی از ظرفیتهای مهم توسعهای در ایران، بخش خدمات فنی و مهندسی است و باید برای تقویت این بخش تلاش شود.
در میزگرد برنامه «سازوکار» که به بررسی پیشنویس آییننامه مشارکت عمومی و خصوصی اختصاص داشت، تأکید شد این پیشنویس بیتوجه به قانون برگزاری مناقصات تهیه شده است و دستاوردهای قبلی را نادیده میگیرد.
بهگفته محمد قاسمی دبیرخانه توسعه مکران بهزودی تشکیل میشود؛ همچنین برای توسعه مکران به مشاور خارجی نیاز هست که اتاق ایران میتواند در این زمینه مشارکت و همکاری کند.
موانع صادرات خدمات فنی و مهندسی به بازارهای مختلف، شناسایی و رفع شود. صدور ضمانتنامه، تسهیلات بانکی و سایر زیرساختهای لازم برای توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی الزامی است.
نایبرئیس کمیسیون خدمات فنیمهندسی و احداث اتاق ایران با تأکید بر اهمیت همسانسازی الگوی قراردادهایی که در داخل استفاده میشود با نمونههای بینالمللی، درخواست کرد، نماینده بخش خصوصی در شورای عالی فنی دعوت شود.
رئیس امور نظام فنی اجرایی، مشاورین و پیمانکاران سازمان برنامهوبودجه معتقد است برای گسترش استفاده از ظرفیت داوری بین دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی باید رایزنیها و اقدامات بیشتری صورت بگیرد.
محسن ضرابی در همایش نقش داوری و مرکز داوری اتاق ایران در قراردادهای تجاری درباره مزایای داوری گفت: احکام صادر شده توسط مرکز داوری در کشورهای دیگر قابلیت اجرا دارد و این نشان از جایگاه برتری داوری است.
رئیس کمیسیون خدمات فنیمهندسی و احداث اتاق ایران صادرات خدمات فنیمهندسی را یک ظرفیت مهم دانست و گفت: توافق با صندوق اوپک برای تأمین مالی پروژههای این بخش روزنه امیدی است که باید از آن بهترین بهره را برد.
نایبرئیس اتاق ایران با تأکید بر برقراری امنیت و رعایت عدالت به عنوان پایههای اصلی مرکز داوری اتاق ایران از بازنگری شیوهنامه این مرکز در راستای حمایت از فعالان اقتصادی، خبر داد.