رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

معاون بین‌الملل اتاق ایران در دیدار با قائم مقام وزیر اقتصاد کرواسی

روابط اقتصادی ایران و کرواسی همچون روابط سیاسی تقویت شود

طی سفر هیات تجاری اتاق ایران به کرواسی، معاون بین‌الملل اتاق ایران با قائم مقام وزیر اقتصاد کرواسی دیدار کرد.

30 شهریور 1396 - 09:36
کد خبر : 10244
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

طی سفر هیات تجاری اتاق ایران به کرواسی، محمدرضا کرباسی معاون بین‌الملل اتاق ایران با قائم مقام وزیر اقتصاد کرواسی دیدار کرد.

معاون بین‌الملل اتاق ایران در این دیدار گفت: باوجود روابط سیاسی خوب میان ایران و کرواسی و علاقه‌مندی مقامات بلندپایه دو کشور به توسعه روابط همه‌جانبه، روابط اقتصادی دو کشور همچنان ضعیف است و باید توسعه یابد.

محمدرضا کرباسی افزود: در 27 سال قبل وقتی‌که کرواسی به‌عنوان یک کشور مستقل معرفی شد ایران جزو اولین کشورهایی بود که این استقلال را به رسمیت شناخت؛ در طی این مدت رفت‌وآمدهای دو کشور در سطوح مختلف بسیار قابل‌توجه بوده اما در مورد روابط اقتصادی این‌گونه نیست.

کرباسی با اشاره به سفر سال گذشته رئیس‌جمهور کرواسی به ایران گفت: سفر ایشان و همچنین تبادل هیات‌های مختلف نشان از تمایل به توسعه روابط تجاری و اقتصادی میان دو کشور دارد درحالی‌که آمار و ارقام از آهنگ کند روابط اقتصادی دو کشور حکایت می کند؛ حجم روابط دو کشور تنها پنج میلیون دلار است و موانع بانکی ‌می‌تواند دلیل اصلی این موضوع باشد.

معاون امور بین‌الملل اتاق ایران، از ایران و کرواسی به‌عنوان شاهراه اقتصادی و حمل و ونقل در آسیا و اروپا نام برد و گفت: روابط با ایران بعد از برجام رشد خوبی داشته و کرواسی نباید از دیگر کشورها برای حضور در بازار ایران و کشوهای همسایه مانند عراق و افغانستان عقب بماند.

کرباسی در مورد روابط بانکی هم گفت: چند بانک خصوصی ایران در آلمان دفاتر خود را دایر کرده‌اند و روابط بانکی تا حدی در حال شکل‌گیری است؛ خط اعتباری هشت میلیارد دلاری کره جنوبی برای فعالیت‌های زیربنایی و یک خط اعتباری جدید از طرف ژاپن و همچنین خط اعتباری چهار میلیارد دلاری چین برای توسعه صنایع کوچک و متوسط از نمونه فعالیت‌های این کشورها است و به نظر می‌رسد کرواسی از قافله همکاری‌های بلندمدت با ایران عقب‌ مانده است.

معاون بین‌الملل اتاق ایران دربخش دیگری از سخنانش بر ضرورت تسهیل رفت‌وآمد تجار تأکید کرد و گفت: در حال حاضر برای مراوده‌های تجاری و صدور روادید با کشورهای اروپایی سفارت‌خانه‌های آن کشورها با معرفی‌نامه اتاق بازرگانی صدور روادید را سرعت می‌بخشند که از سفارت کرواسی هم انتظار می‌رود صدور روادید تجار را تسهیل کند.

همچنین عضو کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی که هیات ایرانی را همراهی می‌کند در این نشست گفت: سهم ایران از اقتصاد کرواسی تنها 10 درصد است درصورتی‌که توان همکاری‌ دو کشور بیش از این ظرفیت‌ها هست.

علی‌اصغر یوسف نژاد با تأکید بر اهمیت روابط بانکی در توسعه همکاری‌های دو کشور گفت: نقطه شروع روابط دو طرف، روابط بانکی است و تا زمانی که این شرط محقق نشود روابط همه‌جانبه ایران و کرواسی محقق نمی‌شود.

یوسف نژاد بر لزوم حمایت از بخش خصوصی و تسهیل روابط اقتصادی بخش خصوصی ایران با کشورهای دیگر تأکید کرد.

عضو کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی از رابطه اقتصادی میان ایران و کرواسی به رابطه برد-برد تعبیر کرد و گفت: ایران دروازه ورود کرواسی به آسیا و کرواسی هم دروازه ورود ایران به اروپا است و این رابطه برای هر دو طرف سودمند است.

خطوط مستقیم هوایی میان ایران و کرواسی ایجاد شود

قائم‌مقام وزیر اقتصاد کرواسی در ابتدای سخنانش در مورد روابط بانکی گفت: بنده هم موافقم که آغاز هر رابطه اقتصادی با روابط بانکی ممکن است و باید بگویم که با توجه به این گفتگوها و همچنین گفتگوهای بانکی میان دو کشور آینده‌ای روشن در این زمینه در حال وقوع است.

ماریو آنتونیچ در خصوص تسهیل صدور ویزا هم گفت: کرواسی تابع قوانین اتحادیه اروپا است اما در وزارت اقتصاد و سفارت کشورمان تسهیلاتی را برای تجار و بازرگانان در نظر خواهیم گرفت.

آنتونیچ با اشاره به ضرورت برقراری خطوط هوایی مستقیم گفت: با توجه به علاقه‌مندی دو طرف به این امر به نظر می‌رسد تنها موانع فنی وجود دارد که امیدواریم به‌زودی رفع شوند.

او علاقه‌مندی کرواسی را به سرمایه‌گذاری‌های مشترک در اقتصاد کلان و صنایع کوچک و متوسط ایران عنوان کرد و گفت: کرواسی عضو اتحادیه اروپا است و علاقه بسیاری برای توسعه روابط مشترک با ایران دارد و گام‌های مهمی برای این امر برداشته است.

 

موضوعات :
در همین رابطه