همزمان با سفر هیات تجاری اتاق ایران به کرواسی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران همراه با معاونان بینالملل و مجلس خود و همچنین سفیر ایران در زاگرب به دیدار وزیر کار و امور بازنشستگی کرواسی رفتند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در دیدار با وزیر کار و امور بازنشستگی کرواسی گفت: ایران بهعنوان اقتصاد بزرگ منطقه در طول سالهای گذشته تحولات قابلتوجهی داشته است و علیرغم محدودیت حاصل از تحریم، به پیشرفتهای قابلتوجهی دست پیدا کرد ه است.
غلامحسین شافعی با تأکید بر حمایت اتاق این از کسبوکارهای نوین گفت: توسعه کسبوکارهای جدید مورد توجه جدی اتاق ایران است و این نهاد تمرکز ویژهای روی استارتاپ ها دارد.
شافعی افزود: وزارت کار ایران هم توجه ویژهای به این نوع کسب و کارها دارد؛ پیشنهاد می شود دو وزارتخانه همکاری در این حوزه را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در بخش دیگری از سخنانش گفت: میدانیم که شما هم در طول چند سال گذشته تمرکز ویژهای بر روی اقتصاد آزاد داشتهاید و توسعه شرکتهای کوچک و متوسط در دستور کار شما بوده است. بنابراین دو کشور در این زمنیه هم میتوانند با یکدیگر همکاری کنند.
شافعی افزود: به لحاظ سیاسی روابط دو کشور در موقعیت خوبی است و روسای جمهور دو کشور علاقهمند به توسعه روابط سیاسی هستند؛ ما هم باید تلاش کنیم حجم روابط اقتصادی را به روابط سیاسی نزدیک و با یکدیگر هماهنگ کنیم.
رئیس اتاق ایران به حضور سه نماینده مجلس شورای اسلامی در هیات ایرانی اشاره کرد و گفت: در تعیین اولویتهای توسعه روابط اقتصادی ایران علاوه بر دولت، مجلس هم نقش اساسی دارد و حضور سه نماینده مجلس ایران در این سفر نشانهای از توجه ویژه مجلس برای توسعه روابط اقتصادی با کشورهای دیگر است.
غلامحسین شافعی در مورد ظرفیتهای همکاری میان ایران و کرواسی گفت: روابط اقتصادی ایران و کرواسی ضمن برخورداری از ظرفیتهای زیاد، تنوع بسیار بالایی هم دارد و دو کشور در زمینههای مختلف میتوانند با یکدیگر همکاری کنند.
شافعی با اشاره به دیدار روز گذشتهاش با رئیس اتاق اقتصاد کرواسی گفت: در جلسه با رئیس اتاق اقتصاد به نتایج خوبی رسیدیم و مقرر شد رسماً یک کمیته کاری مشترک میان دو اتاق تشکیل شود.
او یافتن زمینههای همکاری بیشتر و شناسایی مشکلات و موانع بر سر راه توسعه همکاری و انتقال آن موارد به دولت را دو اولویت اصلی این کمیته دانست.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران سرمایهگذاری مشترک را هم از زمینههای همکاری ایران و کرواسی عنوان و تصریح کرد: همانطور که کشورهای اطراف ایران و بازار 450 میلیونی کشورهای همسایه ظرفیت بسیار خوبی برای کرواسی هستند، بازار 500 میلیونی اروپا و استفاده از معافیتهای مالیاتی کشورهای اروپایی هم از ظرفیتهای همکاری ما با کرواسی است که دوطرف باید تلاش کنند از این موقعیت استفاده کنند.
شافعی افزود: با توجه به رفتوآمدها میان دو کشور، بخشهای خصوصی دو طرف باید خودشان را برای یک حرکت جدید آماده کردهاند و مسئولیت دولتها این است که مسیر را برای بخش خصوصی هموار کنند.
اعزام هیات فنی و حرفهای کرواسی به ایران
وزیر کار و امور بازنشستگی کرواسی با اشاره به حضور محمدرضا صادق در سفارت ایران در زاگرب گفت: بخش مهمی از تحولات در رابطه ایران و کرواسی بهواسطه تلاشهای آقای صادق بوده است.
پاوویچ به عزم و اراده سیاسی کشورش و همچنین طرف ایرانی برای تقویت همکاری ها اشاره و تاکید کرد: گامبهگام جلو میرویم تا به همه اهداف تعیینشده برسیم و بتوانیم خواست دو طرف را از افزایش ارتباطات تجاری محقق کنیم.
او با اشاره به حضور موگرینی در مراسم تحلیف حسن روحانی گفت: حضور ایشان تأکیدی بر حمایت از سیاستهای اصلاحطلبانه و اعتدالی آقای روحانی بود و من هم با حضورم در مراسم تحلیف این امر را اعلام کردم.
وزیر کار و امور بازنشستگی کرواسی با تأکید بر اهمیت مبادلات مالی و پولی در روابط اقتصادی گفت: تبادلات پولی و مالی پیششرط لازم برای تعاملات اقتصادی است و من سعی میکنم با تلاشهای شخصی خودم و همکاری دیگر بخشها پستبانک کرواسی را با همکاری با ایران ترغیب کنم.
پاوویچ با تأکید بر لزوم همکاریهای وزارتخانههای کار دو کشور گفت: در سفرم به ایران از مرکز آموزش فنی و حرفهای کرج بازدید کردم و پیشرفتهای این مرکز باعث شگفتی و خوشحالی من شد؛ مایلم وزارت کار دو کشور در این زمینه همکاری کنند.
او از اعزام هیاتی از کرواسی به ایران خبر داد و گفت: اکتبر یا نوامبر آینده هیاتی کارشناسی برای آشنایی با موفقیتهای ایران در زمینه فنی و حرفهای به تهران اعزام خواهیم کرد تا زمینههای همکاری دو کشور را بررسی کنیم.
حجم مبادلات ایران و کرواسی هماهنگ با روابط سیاسی دو طرف نیست
عضو کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی در این جلسه گفت: روابط سیاسی ایران و کرواسی در شرایط خوبی است و این موضوع زمینه برقراری رابطه اقتصادی را فراهم کرده است.
علی اصغر یوسف نژاد افزود: اگر بخواهیم واقعبینانه نگاه کنیم حجم مبادلات ایران و کرواسی هماهنگ با روابط سیاسی دو طرف نیست و عدد پنج میلیون دلار برای این حجم از روابط سیاسی ناچیز است.
یوسف نژاد نیز مبادلات پولی را مقدمه و پیشنیاز روابط اقتصادی دانست و گفت: با ارادهای که دو طرف برای توسعه روابط اقتصادی دارند موانع بانکی هم باید رفع شود.
یوسف نژاد همچنین بر حمایت مجلس از فعالیتهای بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: مجلس با حمایت از تفاهمنامههای دوجانبه، قوانینی که معافیتها را بیشتر کند و حذف مالیات مضاعف، روابط اقتصادی ایران با کشورهای دیگر را تسهیل میکند.
به گفته یوسف نژاد حمایت از بخش خصوصی و اتاق بازرگانی و تولید جزو سیاستهای مجلس است و ظرف چند سال گذشته تلاش شده اتاق و بخش خصوصی جایگاه خوبی در اقتصاد ایران داشته باشند.