رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

فاینانس یک میلیارد یورویی کره‌ای‌ها برای محصولات فولادی

معاون وزیر صنعت گفت: در یادداشت تفاهمی که قرار است با رئیس‌جمهور این کشور به امضا برسد گشایش یک میلیارد یورو فاینانس برای محصولات فولادی و ۱۵۰ میلیون یورو فاینانس برای ساخت بندر در منطقه آزاد مطرح شده است.

11 اردیبهشت 1395 - 16:44
کد خبر : 1105
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

مهدی کرباسیان امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه کاهش قیمت تمام شده در حوزه فولاد، جزو سیاست‌های اصلی ایمیدرو بوده و این موضوع را به فولادسازان هم ابلاغ کرده است، اظهار داشت:  ظرف ماههای اخیر، قیمت فولاد و سنگ آهن تکانی داشته است که با حمایت دولت در سیاست های تعرفه، ذخایر میلیون تنی کارخانجات فولادی به مصرف بازار می رسد.

وی افزود: سال 94 رکود تاریخی در حوزه صادرات فولاد ایجاد شد. البته به دلیل تاخیر در اصلاح تعرفه‌ها بیش از 2 میلیون تن فولاد وارد شده در حالی که حداقل یک میلیون تن از این فولادها امکان تولید در داخل کشور را داشتند.

کرباسیان با اشاره به سفر رئیس‌جمهور کره جنوبی به ایران ظرف روزهای آینده، افزود: قرار است یک تفاهم‌نامه که پیشنهاد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به رئیس‌جمهور کره است در این سفر به امضاء برسد. در این تفاهم نامه پیشنهاد شده انتقال تکنولوژی تولید فولاد بدون کنسانتره و گندله باشد.

وی اضافه کرد: در این یادداشت تفاهم قرار است به میزان یک میلیارد یورو همکاری در حوزه های جدید فناوری استفاده از سنگ آهن تا تبدیل مستقیم به فولاد، شکل گیرد که این چرخه، با حذف گندله و کنسانتره عملیاتی خواهد شد. هم اکنون در کره جنوبی، دو کارخانه این فناوری را مورد استفاده قرار می‌دهند که امیدواریم تکنولوژی آن به ایران هم انتقال یابد.

معاون وزیر صنعت در خصوص دریافت فاینانس از کره جنوبی نیز گفت: در یادداشت تفاهمی که قرار است با رئیس‌جمهور این کشور به امضا برسد گشایش یک میلیارد یورو فاینانس برای محصولات فولادی و 150 میلیون یورو فاینانس برای ساخت بندر در منطقه آزاد مطرح شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ذخایر گاز کشور موجب شده است ایران در جایگاه نخست یا دوم جهانی در این حوزه قرار گیرد و این منبع انرژی امکان تولید و فرآوری مواد معدنی از جمله آلومینیوم را فراهم کرده که مانع از خام فروشی خواهد شد. این در حالی است که فرآوری موادخام معدنی و بهره‌گیری از بالاترین ارزش افزوده بعنوان سیاست‌های اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود و اکنون آلومینیوم، رقیب جدی برای فولاد در صنعت خودروسازی شده است.

کرباسیان برنامه صنعت آلومینیوم را تا سال 1404 رسیدن به تولید 1.5 میلیون تن شمش آلومینیوم اعلام کرد و افزود: در راستای تحقق این هدف به سمت عقد قراردادهای بلندمدت به منظور تامین مواد اولیه موردنیاز صنعت آلومینیوم گام برداشته‌ایم. به همین منظور قرارداد معدن بوکسیت گینه با دولت این کشور را به مدت 25 سال دیگر تمدید و نهایی کردیم. هم‌اکنون مشاور آلمانی و اروپایی این معدن در حال تهیه گزارش فنی و مالی خود در خصوص این پروژه بوده و قرار است گزارش خود را تا پایان تابستان امسال به ما ارائه کند. معدن بوکسیت گینه یکی از بزرگترین معادن بوکسیت دنیا است و البته هزینه حمل ماده معدنی از معدن تا بندر بسیار زیاد است و به همین دلیل به دنبال راهکاری اقتصادی در این زمینه هستیم.

معاون وزیر با اشاره به چهارمین همایش بین‌المللی آلومینیوم ایران که 22 و 23 اردیبهشت سال جاری در تهران برگزار می‌شود، گفت:سرمایه‌گذاری خارجی گسترده در صنعت آلومینیوم ایران، آلومینیوم و بازارهای مربوط به آن، پیشرفت‌های آتی در تولید آلومینیوم و کاربردهای آن، تکنولوژی احیای آلومینیوم، مواد خام، ریخته‌گری و انجماد، خواص مکانیکی و شکل‌دهی، بازیابی و محیط ریست، متالورژی پودر، نانوتکنولوژی، عملیات حرارتی، جوشکاری و اتصال، مواد کامپوزیتی، مواد دیرگداز، خوردگی و مهندسی سطح، شبیه‌سازی و اتوماسیون و مدیریت مصرف انرژی در صنایع آلومینیوم از جمله اهداف این همایش است.

 

در همین رابطه