رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

محمد خزاعی در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری ایران و چین اعلام کرد

رشد 20 برابری سرمایه‌گذاری مستقیم چینی‌ها در ایران

محمد خزاعی، معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل سازمان سرمایه‌گذاری در سومین همایش فرصت‌های بازرگانی و سرمایه‌گذاری ایران و چین، با اشاره به توسعه روزافزون روابط همه‌جانبه دو کشور، گفت: شرکت‌های چینی از اواخر سال 92 تا دی‌ماه 96 حدود 2.3 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم در ایران انجام داده‌اند درحالی‌که این سرمایه‌گذاری از سال 75 تا سال 92 فقط 110 میلیون دلار بوده است.

10 بهمن 1396 - 12:48
کد خبر : 12018
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در دیپلماسی سیاسی و اقتصادی، انتظارات و توقعات جامعه و سیاستمداران، فقط بخشی از دیپلماسی بر اساس واقعیت‌های سیاسی و اقتصادی است؛ بر این اساس اینکه متأسفانه به‌محض بروز مشکل کوچکی مثلاً در حوزه بانکی یا تجاری با یک کشور، برخی از افراد گلایه کرده و مسئله را بزرگ می‌کنند، درست نیست و می‌تواند به روابط حسنه چندین ساله کشورها لطمه بزند.

محمد خزاعی، در سومین همایش فرصت‌های بازرگانی و سرمایه‌گذاری ایران و چین، با اشاره به گلایه­های که اخیراً از بروز برخی مشکلات جزئی در چین شده بود، تأکید کرد: نمی‌توان با نادیده گرفتن واقعیت‌های موجود در یک کشور انتظار داشت که همه‌چیز 100 درصد عالی باشد و مشکلی رخ ندهد.

رئیس‌کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی ایران، اظهار کرد: واقعیت این است که ایران امروز، یکی از بزرگ‌ترین قدرت‌های نظامی، سیاسی و اقتصادی منطقه محسوب می‌شود و کشوری است که بدون حضور آن، معادلات سیاسی منطقه رقم نمی‌خورد.

خزاعی با اشاره به اینکه روابط ایران و چین چند هزارساله است و در فرهنگ و اقتصاد دو کشور ریشه دارد، ادامه داد: واقعیت دیگر این است که روابط ایران و چین در دوران تحریم نیز خوب بوده و ما از حمایت دولت چین برخوردار بوده‌ایم و در شرایط فعلی نیز ایران از بهبود همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و سرمایه‌گذاری در سطح بین‌المللی و دوجانبه استقبال می‌کنیم.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارائی با بیان اینکه چین امروز با چین 15 سال پیش، کاملاً متفاوت است، گفت: جمهوری خلق چین، امسال چهلمین سال برنامه اصلاحات اقتصادی خود را می‌گذراند و سیزدهمین برنامه توسعه اقتصاد خود را از سال قبل آغاز کرده که رشد اقتصادی  بالای 6.5 درصد را برای سال‌های آینده در نظر گرفته است.

او ادامه داد: در این مسیر، کشور چین ایده‌های بزرگ اقتصادی را نیز در سطح جهان مطرح کرده که ایده «یک‌راه- یک کمربند» از جمله آن‌هاست و توانسته جای خود را باز کند.

رئیس‌کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی ایران، با بیان اینکه در این ایده، به‌واسطه جایگاه مهم کشورمان در منطقه، ایران باید نقش قابل‌توجهی داشته باشد، افزود: بیش از 65 کشور در مسیر ایده «یک‌راه- یک کمربند» در خشکی و دریا واقع شده‌اند و کشور ایران یکی از بهترین موقعیت‌ها را در این مسیر دارد.

خزاعی همچنین تأسیس بانک زیرساخت آسیا با سرمایه اولیه 100 میلیارد دلار را از دیگر اقدامات دولت چین عنوان کرد که توانسته است در رقابت با صندوق بین‌المللی پول قرار بگیرد.

به گفته او این بانک فقط بر توسعه کشورهای آسیایی متمرکز می‌شود و مخصوص سرمایه‌گذاری در این کشورهاست و ایران نیز از ابتدا افتخار داشته به‌عنوان عضو مؤسس این بانک با حق رأی بالا حضور داشته باشد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، ایجاد صندوق مربوط به ایده «یک‌راه- یک کمربند» را از دیگر اقدامات مؤثر چین عنوان کرد که با سرمایه اولیه 48 میلیارد دلاری، برای توسعه سرمایه‌گذاری‌های این مسیر، که پیش‌بینی می‌شود بیش از 500 میلیارد دلار باشد، همکاری خواهد کرد.

خزاعی با اشاره به اینکه امروزه چین به یک قدرت بزرگ تجاری تبدیل شده که روابط گسترده‌ای با کل جهان دارد و از سوی دیگر ایران نیز قدرت برتری در منطقه است که اتفاقاً روابط حسنه و دوستانه‌ای با چین دارد.

او تأکید کرد: در این شرایط با در نظر گرفتن فضای عمومی جهان، تنظیم روابط، کنترل روابط و تلاش برای توسعه روابط توسط هر دو کشور بسیار اهمیت دارد و این مسئله به نفع دولت و ملت هر دو کشور خواهد بود.

خزاعی چین و ایران را دو شریک تاریخی و استراتژیک عنوان کرد که روابط آنها روزبه‌روز در حال گسترش است و برخلاف آنچه برخی فکر می‌کنند، این روابط هرگز دچار مشکل نشده است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: فعلاً بیش از 8درصد منابع انرژی نفت و مشتقات نفت و گاز موردنیاز چین از ایران تأمین می‌شود و این در حالی است که این کشور می‌تواند منابع موردنیاز خود را از کشورهای دیگر تأمین کند.

به گفته خزاعی، سطح فروش نفت خام ایران به چین در بالاترین سطح در دهه اخیر قرار دارد و به قیمت روز، ایران سالانه بیش از 11 میلیارد دلار نفت به چین صادر می‌کند.

او ادامه داد: مجموع تجارت ایران و چین در سال 2017 حدود 22درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته و در حوزه سرمایه‌گذاری نیز اولین قرارداد بزرگ مالی با این کشور به امضا رسیده است.

خزاعی با اشاره به قرارداد 10 میلیارد دلاری میان ایران و یک موسسه مالی چینی، گفت: این غیر از سایر توافق‌های اقتصادی بین دو کشور است که بر اساس آن حدود 11 میلیارد دلار پروژه در ایران برای تأمین مالی به مؤسسات مالی چینی معرفی شده و آماده شروع همکاری است.

او افزود: از اواخر سال 92 تا دی‌ماه 96 در حوزه سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، ارزش سرمایه‌گذاری مستقیم شرکت‌های چینی در ایران حدود 2.3 میلیارد دلار بوده درحالی‌که سرمایه‌گذاری مستقیم شرکت‌های چینی از سال 1375 تا 92 فقط 110 میلیون دلار بوده است.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه طبیعی است در این شرایط برخی از کشورهای جهان و منطقه از روابط حسنه ایران و چین راضی نباشند، گفت: بنابراین هم ما و هم چینی‌ها، در کلیه سطوح از دولت‌ها گرفته تا بانک‌ها، و فعالان اقتصادی بخش خصوصی باید مراقبت کنیم که به این روابط خدشه‌ای وارد نشود.

در همین رابطه