عضو هیات رئیسه اتاق ایران مهمترین عامل برای جذب سرمایه در یک منطقه را شاخص فضای کسب و کار دانست و گفت: قطعا سرمایهگذاران به دنبال جایی هستند که بهترین فضای کسب و کار را دارد و ما هم اگر به دنبال رونق سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال هستیم باید فضای کسب و کار را بهتر کنیم.
کیوان کاشفی یادآوری کرد: اکثر مواردی که میتواند منجر به بهبود فضای کسب و کار در کشور میشود، نیازمند منابع مالی خاص و بودجه نیست و بعد نرمافزاری دارد.
کیوان کاشفی با اشاره به اینکه، استان کرمانشاه در چهار فصل گذشته همواره روند نزولی شاخص فضای کسب و کار را داشته، تصریح کرد: این استان در پاییز امسال نیز بدترین استان کشور از نظر فضای کسب و کار بوده است و باید برای افزایش جذب سرمایه گذاری و اشتغالزایی در استان، مقدمات بهبود این شاخص را فراهم آوریم.
کیوان کاشفی، با بیان اینکه تا دو سال قبل رصد شاخصهای فضای کسب و کار کشور توسط مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی انجام میشد، اظهار کرد: از سال قبل این پایش به اتاق ایران واگذار شد که فضای کسب و کار کشور را به صورت فصلی بررسی کرده و به تفکیک استانها اعلام میکند.
وی ادامه داد: در این بررسی از فعالان اقتصادی درباره شاخصهای مختلف نظرسنجی میشود.
رئیس اتاق کرمانشاه خاطرنشان کرد: متاسفانه کرمانشاه در چهار فصل گذشته همواره سیر نزولی شاخص فضای و کسب و کار را داشته و در پاییز امسال نیز شاخص فضای کسب و کار کرمانشاه 6.38 اعلام شد و در آخرین جایگاه کشور بعد از خراسان شمالی (6.34) و ایلام (6.31) قرار گرفتیم.
کاشفی بهترین فضای کسب و کار کشور را نیز مربوط به استان گیلان با شاخص 5.51 دانست.
وی اصلی ترین دلیل نامناسب بودن شاخص فضای کسب و کار در استان کرمانشاه را بر اساس بررسیهای انجام شده مربوط به دشواری تامین منابع مالی از بانکها با عدد 8.03 دانست و یادآوری کرد: شاخص بیثباتی و قابل پیش بینی نبودن قیمت مواد اولیه و محصولات در استان عدد 8، ضعف دادرسی و رسیدگی به شکایات عدد 7.6، موانع اداری کسب و کار عدد 7.55، مفاسد مالی و اداری در دستگاههای دولتی عدد 7.54 و رویههای غیرمنصفانه ممیزی و دریافت مالیات عدد 7.38 دارد.
به گفته کاشفی، بیثباتی سیاستها، مقررات و رویههای اجرایی ناظر به کسب و کار، برداشت سلیقهای از قوانین و مقررات و همچنین شفاف و یا کافی نبودن اطلاعات مورد نیاز برای فعالین اقتصادی از دیگر دلایل بدی فضای کسب و کار در کرمانشاه است.
کاشفی به ارائه پیشنهاداتی برای بهبود فضای کسب و کار استان پرداخت و عنوان کرد: این پیشنهادات باید به تصویب ستاد اقتصاد مقاومتی برسد و به صورت احکام برای دستگاهها قابل اجرا باشد.
وی معتقد است، با اجرای این پیشنهادات میتوانیم ظرف دو تا سه فصل آینده از نظر شاخص فضای کسب و کار به میانگین کشور برسیم.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه از پنج پیشنهاد برای امور مالیاتی به عنوان یکی از مهمترین دستگاههای مربوطه خبر داد و افزود: عودت مالیات بر ارزش افزوده صادرات در فرجه یک ماهه، اصلاح روند هیاتهای حل اختلاف، بخشودگی 100 درصدی جرائم مالیاتی بر اساس مصوبه اقتصاد مقاومتی و ... از جمله اقداماتی است که باید توسط این بخش انجام شود.
کاشفی بیان کرد: برای بانکها نیز شش پیشنهاد داریم که از مهمترین آنها میتوان به مسدود نکردن بخشی از تسهیلات بانکی، استفاده از روشهای متنوع تامین منابع مالی و... اشاره کرد.
وی یادآوری کرد: مشابه این پیشنهادات را برای سایر دستگاهها مانند تامین اجتماعی، دادگستری، ادارات آب، برق و گاز و... اعلام شده است.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران کاهش روند صدور مجوزهای لازم را نیز یک امر ضروری خواند که پیشنهاد شده دستگاههای متولی زمان جواب دهی به استعلامات را به 40 درصد زمان فعلی کاهش دهند.