هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

واکنش دولت به کمپین «نه به خرید»

ظاهراً اخبار کمپین «نه به خرید» به گوش روحانی نیز رسیده و معاون اقتصادی او نسبت به آن واکنش نشان داده است. چنانچه محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس‌جمهور در یک برنامه تلویزیونی با تائید کمپینی که علی کریمی درباره تحریم کالاهایی که گران شده راه‌اندازی کرده است، گفت: سطح آگاهی جامعه به جایی رسیده است که اگر کالایی بی‌دلیل گران شده باشد، مردم آن را نخرند.

29 خرداد 1397
کد خبر : 13958
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

چند روز پیش علی کریمی، فوتبالیست کشور بعد از افزایش قیمت بسیاری از اقلام و محصولات و خدمات در کشور با قرار دادن پستی در صفحه اینستاگرامی خود که 3.5 میلیون فالوئر دارد، از مردم خواست آن‌ها که ایرانی هستند یک ماه متحد شده و محصولات گران‌شده را نخرند. سپس حجم عظیمی از فعالان فضای مجازی شامل اینستاگرام و توییر با بازنشر این پست کریمی در صفحات خود به کمپین «نه به خرید» پیوسته‌اند.

برخی کاربران معتقدند چنین کمپین‌هایی نتیجه مطلوب را ندارد و به سادگی در هم می‌شکند. چنانچه چند سال پیش نیز کمپین «نه به خرید خودروی صفر» راه‌اندازی شد و پس از آن ایران‌خودرو طرح فروش ویژه‌ای برای خرید خودرو قرار داد؛ نتیجه چیزی نبود جز پر شدن هرچه سریع‌تر ظرفیت فروش .

ظاهراً اخبار کمپین «نه به خرید» به گوش روحانی نیز رسیده و معاون اقتصادی او نسبت به آن واکنش نشان داده است. چنانچه محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس‌جمهور در یک برنامه تلویزیونی با تائید کمپینی که یکی از ورزشکاران سرشناس درباره تحریم کالاهایی که گران شده راه‌اندازی کرده است، گفت: سطح آگاهی جامعه به جایی رسیده است که اگر کالایی بی‌دلیل گران شده باشد، مردم آن را نخرند.

او اعلام کرد: مردم نگران هستند که مسئله نوسان قیمت‌ها در آینده چه می‌شود و وظیفه دولت این است که افق آینده را برای آن‌ها مشخص کند.

وی گفت: نگرانی‌هایی درباره تقاضا وجود دارد و نوسانات قیمت پیش از این‌که واقعی باشد، از احساس ذهنی ایجاد تورم شکل گرفته است.

نهاوندیان افزود: رفتار عامه مردم را باید از برخی سوداگران و اخلالگران بازار جدا کرد و دولت تلاش می‌کند برای مردم اطمینان و آرامش خاطر ایجاد کند.

وی با بیان اینکه در تأمین کالاهای اساسی و حیاتی تولید هیچ نگرانی وجود ندارد، تصریح کرد: درآمد نفتی به طور کامل ارز مورد نیاز کالاهای اساسی و حیاتی کشور را تأمین می‌کند.

معاون رئیس‌جمهور عنوان کرد: تولید کشور ­بدون نفت­ در دو ماهه ابتدای امسال ۴.۶ درصد افزایش یافته، البته واردات نیز افزایش داشته است. صادرات نیز در دو ماهه نخست سال ۹۷ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.

 جلوی نرخ‌های موهوم را می‌گیریم

 نهاوندیان گفت: دولت اجازه نمی‌دهد اشخاصی ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی دریافت کنند و کالاهای تولید شده یا وارداتی را با نرخ‌های موهوم به مصرف‌کننده بفروشند. نباید اجازه داد سرمایه سرگردانی که در گذشته بخشی از آن صرف قاچاق می‌شده است، اکنون با خریداری پراید یا سکه، بازار را دچار نوسان کند.

 برخورد با اخلالگران اقتصادی

معاون اقتصادی رئیس‌جمهور در ادامه گفت: مهم‌تر از برخورد با اخلالگران اقتصادی، آگاه ساختن مردم و فرهنگ‌سازی در جامعه است.

نهاوندیان با بیان اینکه توهم گرانی موجب گرانی می‌شود، افزود: دولت باید با اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی وظیفه خود را برای جلوگیری از ایجاد توهم گرانی در جامعه انجام دهد.

وی درباره برخورد با اخلالگران اقتصادی نیز گفت: دستگاه‌های مسئول اختیار لازم را در این زمینه دارند.

نهاوندیان افزود: اگر اعتقاد داریم کالایی بی‌دلیل گران است، نباید آن را خریداری کنیم و بازارهای مالی و پولی کشور نیز باید سرمایه‌های مردم را برای افزایش ثروت هدایت و از کنار آن تولید را نیز افزایش دهند.

وی با بیان اینکه کسی که نگران ارزش سرمایه‌اش است، نباید به سمت بازارهای پر ریسک مانند مؤسسات اعتباری غیرمجاز برود، تصریح کرد: در چند روز اخیر بر اساس آمار معادل سه سال رجوع به بازار بورس داشته‌ایم؛ البته متقاضیان سهام باید بدانند سهام چه شرکت‌هایی را خریداری کنند.

 تأمین ارز مورد نیاز کشور

 معاون رئیس‌جمهور متذکر شد: دولت توان تأمین ارز مورد نیاز کشور را از ارز حاصل از فروش نفت، صادرات پتروشیمی، سنگ‌های معدنی و فولاد و تنوع گسترده‌ای از توان صادراتی کشور دارد.

 نهاوندیان گفت: بانک مرکزی از ابتدای امسال تا ۲۷ خرداد بیش از ۲۰ میلیارد و ۵۹۲ میلیون دلار برای کالاها اختصاص داده که ۱۱.۱ میلیارد دلار آن بانکی، حدود پنج و نیم میلیارد دلار آن از ارز صادرکنندگان بزرگ مانند پتروشیمی‌ها و ۷۶۶ میلیون دلار آن از محل صادرات اشخاص بوده است. از این رقم جمعاً ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار برای واردات تأمین شده است.

 نهاوندیان با بیان اینکه افق تأمین ارزی مورد نیاز کشور از سه ماه پیش روشن‌تر است، تصریح کرد: در دو هفته آینده تصمیمات جدیدی در یک سیستم شفاف و در جهت تصمیمات سه ماه قبل ارزی دولت گرفته می‌شود. کسانی که مصارف معقول ارزی دارند، نباید نگران تصمیمات جدید باشند.

 ثبت سفارش ۲۵ میلیارد دلاری واردات کالا

 معاون رئیس‌جمهور درباره ثبت سفارش ۲۵ میلیارد دلاری واردات کالا از ابتدای امسال تا کنون نیز گفت: چون نرخ ارز با نرخ پایین تأمین شده است، برخی‌ها تقاضای بیش از حد داشته‌اند و عده‌ای نیز می‌خواهند قیمت را بالا بدهند که از آن سوءاستفاده کنند. در حالی که واردات کشور از ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته فقط ۵ دهم درصد افزایش یافته است و خبری از واردات بی‌رویه نیست.

 نهاوندیان افزود: صادرات کشور در دو ماهه نخست امسال در مقایسه با دو ماهه ابتدای سال گذشته ۲۴ درصد افزایش یافته است.

وی گفت: دومین شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه فردا با هدف چالاکی بیشتر سیستم تصمیم‌گیری برای روبه‌رو شدن با مسائل ساختاری در اقتصاد و تصمیم‌گیری‌های فوری برگزار می‌شود. موضوع نشست فردا بحث‌های دو سه هفته گذشته ستاد اقتصادی دولت، ساماندهی بازار، مواجهه با تهدیدات تحریمی و طرح نیازهای قانونی یا غذایی مشکلات اقتصادی کشور است.

وی گفت: آمریکا در تصمیم خود برای خروج از برجام، گل به خودی زده و تنها مانده است و اکنون بیشتر کشورهای جهان کنار ایران ایستاده‌اند.

در همین رابطه