رئیس جمعیت زنان جنوب عراق ضمن ابراز خرسندی از همکاری و تعامل بین بانوان عراقی و ایرانی، بر لزوم توسعه توریسم درمانی، آموزشی، گردشگری آبی تأکید کرد و گفت: امید است در این جلسه به بهترین شکل در جهت همکاریهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی به زمینههای مشترک همکاری برسیم.
وفیقه مؤمن در نشست فعالان اقتصادی استان بصره (جنوب عراق) با بانوان آبادانی و هیات مدیره اتاق آبادان، وجود اشتراکات، فرهنگی، دینی و مذهبی بین استان بصره و استان خوزستان را امتیازی مثبت ارزیابی کرد و افزود: این وجوه مشترک بین استانهای بصره و خوزستان بخصوص شهرستان آبادان میتواند در زمینه فعالیتهای اقتصادی و فرهنگی به ما کمک کند.
او با اشاره به نقش زنان عراقی در همه صحنههای سیاسی و اجتماعی اظهار کرد: زنان عراق شرایط بسیار را در سختی 40 سال اخیر پشت سر گذاشتند اما توانستند از عهده بسیاری از مسائل و مشکلات ناشی از جنگ و تحریمها برآیند.
مؤمن ادامه داد: زنان عراقی از سال 2003 اقدام به تشکیل شرکتهای خصوصی در زمینههای اقتصادی، اجتماعی و مردمنهاد به بهترین شکل نمودند و در عرصه بینالمللی حضور مؤثری پیدا کردند.
او گفت: در حال حاضر جمعیت زنان استان بصره بهعنوان عضو پارلمانی اقتصادی عراق و مشاور وزیر در وزارت کشور عراق فعالیت دارد.
مؤمن، هدف از سفر خود و هیات همراه به آبادان را گسترش همکاری بین بانوان آبادانی و انعقاد تفاهمنامه همکاری اقتصادی عنوان کرد و افزود: با توجه به حذف روادید در منطقه آزاد اروند، روزانه بیش از سه هزار عراقی در این منطقه برای بحث توریسم درمانی و گردشگری حضور مییابند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان نیز در این نشست با بیان اینکه توانمندی بانوان در سطح جهانی بر هیچکس پوشیده نیست، گفت: بانوان ثابت کردهاند که در سختترین شرایط اقتصادی و اجتماعی حضور فعالی داشتهاند.
مسعود خیاط زاده ادامه داد: توسعه همکاری اقتصادی بانوان ایرانی و عراقی بهویژه آبادان و بصره میتواند در گسترش روابط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تأثیر مثبتی داشته باشد.
او گفت: مفاد تفاهمنامه امروز، نقشه راه مناسبی برای توسعه همکاریهای همهجانبه و روابط بین استانهای بصره و خوزستان خواهد بود.