رادیو مجازی اتاق ایران - ۳۰ دی 1403

نائب رئیس اتاق ایران مطرح کرد

فعالان اقتصادی نسبت به آینده خوش‌بین نیستند

مسعود خوانساری، نائب رئیس اتاق ایران می‌گوید بر اساس نظرسنجی انجام شده میان فعالان اقتصادی ۷۰ درصد آنها نسبت به آینده اقتصاد خوش‌بین نیستند.

24 مهر 1397 - 12:31
کد خبر : 15820
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نائب رئیس اتاق ایران با اشاره به نظرسنجی انجام شده میان فعالان اقتصادی گفت: تحریم‌ها موقعیت خوبی است که بتوانیم خود را از اتکا به درآمدهای نفتی نجات داده و با شناخت دقیق از پتانسیل‌های داخلی تصمیم‌گیری کنیم؛ این در حالی است که در دهه ۸۰ همین موقعیت برای کشور ترکیه رخ داد، بنابراین صادرات این کشور به‌شدت افزایش یافت و اکنون نیز نباید نگران قیمت ارز باشیم.

مسعود خوانساری در جلسه امروز هیات نمایندگان اتاق تهران افزود: به‌جای اینکه مشکلات پیش روی صادرات را برداریم، با توجه به مسائل داخلی که تصورمان بر این است که افزایش نرخ ارز، مشکل‌آفرین خواهد بود، صادرات را دچار مشکل کرده‌ایم، بر این اساس ۵۷۰ میلیارد دلار واردات کشورهای همسایه ایران است که ایران تنها ۱۸ میلیارد دلار آن را تأمین می‌کند، درحالی‌که پتانسیل صادراتی ایران بسیار بالاتر از این ارقام است.

وی تصریح کرد: باید موانع پیش روی صادرات را برداشت و تصمیمات عجولانه نگرفت، به این معنا که نیازهای تشکل‌های صادراتی را برطرف کرد، این در حالی است که با قیمت‌های کنونی ارز، ایران می‌تواند در بسیاری از این زمینه‌ها موفق باشد و صادرات خوبی داشته باشد.

به گفته خوانساری، هم‌اکنون ۷۰ درصد فعالان اقتصادی نسبت به آینده خوش‌بین نیستند که این باید با تزریق امید، برطرف شود.

وی با اشاره به قاچاق سوخت از ایران به سایر کشورهای دنیا گفت: قیمت سوخت در ایران بسیار پایین‌تر از کشورهای همسایه است که بر این اساس تنها کشوری که کمتر از ایران سوخت خود را عرضه می‌کند، ونزوئلا است. از سوی دیگر اگر تصمیم‌گیری در حوزه بنزین را سریع‌تر انجام دهیم، سوخت قاچاق نمی‌شود. این در حالی است که پیشنهاد ما این است که سوخت را به افراد بدهیم نه به خودرو؛ چراکه دهک اول ۱.۱ از یارانه بنزین و دهک دهم ۲۵.۶ از یارانه بنزین استفاده می‌کند، پس بهتر است به مردم بدهیم.

رئیس اتاق تهران گفت: از این بابت ۲۰ میلیون لیتر معادل ۴ میلیارد دلار حاصل خواهد شد که نتیجه صادرات به کشورهای هم‌جوار صادر خواهیم کرد و ۳۰ هزار میلیارد تومان نیز ارزش ریالی خواهد داشت که بدهی‌های دولت را نیز پوشش می‌دهد.

خوانساری با اشاره به تنوع نرخ ارز در کشور گفت: هم‌اکنون بیش از ۵ نوع نرخ ارز در کشور وجود دارد که از سوی دولت اعلام شده است که البته باید ارز اربیل و سلیمانیه را نیز به آن اضافه کرد؛ بنابراین باید مقوله ارز را از اقتصاد جدا کرد تا به‌این‌ترتیب، اقتصاد راحت‌تر راه خود را برود.

وی با بیان اینکه این روزها شکایت‌های زیادی از مشکلات اقتصادی داریم و در هر محفلی، بحث بر روی فشارهایی است که بر زندگی مردم به‌ویژه در محیط کسب‌وکار وجود دارد، گفت: به‌تازگی مشکلات به بحث صدور کارت بازرگانی با ابلاغ بخشنامه‌های متعدد رسیده و تا ماه گذشته صدور کارت بازرگانی، به‌روز صورت می‌گرفت اما امروز ۱۴۰۰ تقاضا پشت خط مانده برای کارت بازرگانی وجود دارد که امیدواریم هر چه زودتر این موضوع حل شود.

خوانساری گفت: فشارهای خارجی اگرچه مؤثر بوده و شبکه‌ها و رسانه‌ها به ناامیدی داخلی دامن می‌زنند، اما مهم‌تر از اینها مشکلات داخلی، خودتحریمی، دیر تصمیم‌گیری‌ها و عدم تصمیم‌گیری به‌موقع و همچنین اقدامات غیر کارشناسی مزید بر علت است و مشکلات را بیشتر می‌کند.

وی ادامه داد: چند وقتی است که در هند و چین، سفیر نداریم و مدت‌ها است دو وزارتخانه بی وزیر مانده و تعدادی از وزارتخانه‌ها بلاتکلیف هستند که وزیر آنها می‌ماند یا خیر که این موضوع، فضای کسب‌وکار را ملتهب می‌کند.

خوانساری گفت: بعد از نوروز ۹۷ و هم‌زمان با جهش ناگهانی نرخ ارز، اتاق با انجام پژوهشی نظرسنجی خوبی را درباره مسائل اقتصادی و اتاق بازرگانی انجام داد که مهم‌ترین نکات آن نشان می‌دهد که بیش از ۷۰ درصد از فعالان اقتصادی نسبت به آینده اقتصاد خوش‌بین نیستند و انتظار آنها از آینده اقتصاد آن است که وضعیت اقتصاد بدتر از امروز می‌شود، بنابراین باید امید را در مردم به‌ویژه در محیط کسب‌وکار افزایش داد.

در همین رابطه