رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

مرکز آمار ایران نتایج بررسی تغییر قیمت کالا و خدمات را اعلام کرد

تورم مهرماه به 13.4 درصد رسید

طبق اعلام مرکز آمار ایران، نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مهرماه سال جاری به ۱۳,۴ درصد رسیده که نسبت به ماه قبل ۲.۱ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد. در این ماه نرخ تورم نقطه به نقطه (مهرماه امسال تسبت به مهرماه سال قبل) برای خانوارهای شهری 32.4 درصد و برای خانوارهای روستایی 35.3 درصد رشد داشته است.

03 آبان 1397
کد خبر : 15994
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

مرکز آمار ایران اعلام کرد: نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مهرماه ۱۳۹۷ به ۱۳,۴ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۱۱.۳ درصد) ۲.۱ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

در مهرماه ۱۳۹۷ عدد شاخص کل (۱۰۰=۱۳۹۵) به ۱۴۴,۱ رسید که نسبت به ماه قبل ۷.۱ درصد افزایش نشان می‌دهد. در این ماه درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۲,۸ درصد است؛ یعنی خانوارهای کشور به‌طور میانگین ۳۲,۸ درصد بیشتر از مهر ۱۳۹۶ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (۲۵,۷ درصد) ۷.۱ واحد درصد افزایش یافته است.

نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مهرماه ۱۳۹۷ به ۱۳.۴ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۱۱.۳ درصد) ۲.۱ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

شاخص قیمت در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ۸,۶ درصد و در گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» ۶.۴ درصد افزایش نشان می‌دهد. درصد تغییرات قیمت در ماه جاری نسبت به مهرماه ۱۳۹۶ برای این دو گروه به ترتیب ۴۷.۵ و ۲۷.۲ درصد است.

افزایش نرخ تورم خانوارهای شهری کشور

شاخص قیمت کل برای خانوارهای شهری کشور در مهرماه ۱۳۹۷ به عدد ۱۴۳,۶ رسید که نسبت به ماه قبل ۶.۸ درصد افزایش نشان می‌دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۲,۴ درصد است که نسبت به ماه قبل (۲۵,۷ درصد) ۶.۷ واحد درصد افزایش داشته است.

افزایش نرخ تورم خانوارهای روستایی کشور      

شاخص قیمت کل برای خانوارهای روستایی کشور در مهرماه ۱۳۹۷ به عدد ۱۴۶,۸ رسید که نسبت به ماه قبل ۸.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۵,۳ درصد است که نسبت به ماه قبل (۲۶,۱ درصد) ۹.۲ واحد درصد افزایش داشته است.

تغییرات قیمت‌ها در ماه جاری

در ماه جاری تمامی بخش‌های زیرمجموعه شاخص کل با افزایش قیمت همراه بوده‌اند. در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل به ترتیب مربوط به گروه «محصولات خوراکی طبقه‌بندی نشده در جای دیگر» (رب گوجه‌فرنگی)، گروه «دخانیات»، گروه «سبزیجات» (سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی و پیاز)، گروه «روغن‌ها و چربی‌ها» (روغن جامد، روغن مایع)، گروه «آشامیدنی‌ها» (آب‌معدنی، قهوه فوری و آب‌میوه)، گروه «گوشت» (کنسرو ماهی، انواع ماهی)، گروه «قند و شکر و شیرینی» (کمپوت میوه، شکلات) و گروه «میوه و خشکبار» (پسته، مغز بادام، مغز گردو، خرما) است.

در گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»  گروه «ارتباطات» (مکالمات تلفن همراه)، گروه «آموزش» (شهریه مدارس و دانشگاه‌ها)، گروه «تفریح و فرهنگ» (سفر زیارتی خارج کشور، لوازم‌التحریر، انواع تلویزیون، تجهیزات رایانه)، گروه «مبلمان، لوازم‌خانگی و نگهداری معمول آنها» (فرش و موکت، انواع شوینده‌ها، لوازم‌خانگی، انواع ظروف آشپزخانه)، گروه «کالاها و خدمات متفرقه» (پوشک بچه، دستمال‌کاغذی، طلای ۱۸ عیار، لوازم‌آرایشی و بهداشتی) و گروه «پوشاک و کفش» بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

درصد تغییرات شاخص قیمت در دهک‌های هزینه‌ای کل کشور در ماه جاری

دامنه تغییرات نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مهرماه ۱۳۹۷ برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ۱۲,۷ درصد برای دهک اول تا ۱۴.۳ درصد برای دهک دهم است.

در همین رابطه