رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

غلامعلی فارغی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

قیمت‌گذاری محصولات غذایی باید واقع‌بینانه شود

غلامعلی فارغی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران می‌گوید: در جلسات این کمیسیون مقرر شده سازمان حمایت قیمت‌گذاری محصولات غذایی را بر اساس واقعیت‌ها موجود انجام دهد یا قیمت‌گذاری را به امور صنفی و تشکل‌ها بسپارد و بر فرایند تعیین و اجرای آن نظارت کند.

05 آذر 1397 - 10:47
کد خبر : 16451
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
غلامعلی فارغی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران می‌گوید: در جلسات این کمیسیون مقرر شده سازمان حمایت قیمت‌گذاری محصولات غذایی را بر اساس واقعیت‌ها موجود انجام دهد یا قیمت‌گذاری را به امور صنفی و تشکل‌ها بسپارد و بر فرایند تعیین و اجرای آن نظارت کند.

غلامعلی فارغی، رئیس کمیسیون کشاورزی

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران با اشاره به بحث‌های مطرح در حوزه قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی و مواد غذایی، گفت: مشکل اصلی فعلان صنایع غذایی این است که سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان قیمت‌ها را بر اساس واقعیت‌های موجود تعیین نمی‌کند و خواستار ارائه مستندات مؤثر بر قیمت نهایی محصول است درحالی‌که در شرایط فعلی بازار تهیه مستندات کار راحتی نیست.

غلامعلی فارغی، در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران، به جلسه اخیر کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اشاره کرد و افزود: ازآنجایی‌که اختلاف میان قیمت‌های تعیین شده از سوی سازمان حمایت و قیمت واقعی برخی از محصولات بسیار زیاد است، در این جلسه مقرر شد که سازمان حمایت قیمت‌ها را واقع‌بینانه تعیین کند یا مانند قیمت‌گذاری تخم‌مرغ که به تشکل مربوطه واگذار شده، در بقیه محصولات غذایی نیز قیمت‌گذاری را به امور صنفی یا تشکل‌های مربوطه واگذار کند.

فارغی با تأکید بر اینکه قیمت‌گذاری تشکل‌ها نیز قواعد مشخصی خواهد داشت، ادامه داد: در این حالت، تلاش می‌شود قیمت‌گذاری نزدیک به واقعیت‌های موجود تعیین شود اما سازمان حمایت به‌عنوان ناظر بر عملکرد تشکل‌ها در فرایند قیمت‌گذاری و اجرای آن نظارت خواهد کرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران گفت: بخش عمده مشکلات قیمت‌گذاری  در صنایع غذایی و محصول نهایی است که قیمت محصول نهایی مانند قیمت مرغ، گوشت قرمز و ... بسیار پائین است یا مثل محصولات لبنی قیمت محصول نهایی با قیمت فرآورده خام همخوانی ندارد.

فارغی همچنین تأمین نیازهای دارویی و نهاده‌های موردنیاز صنایع غذایی را از نگرانی‌های جدی این بخش عنوان کرد و افزود: نبود دورنما و چشم‌انداز روشن از وضعیت تأمین نیازهای اصلی این صنعت و همچنین بی‌اطمینانی فعالان این حوزه از وضعیت ارز و حواله‌های ارزی در آینده، اصلی‌ترین مشکلاتی است که فعالان این حوزه با آن دست در گریبان هستند و فعلاً کسی پاسخگوی آن نیست.

او در پایان یادآور شد: که قرار بود علی‌اکبر مهرفرد، معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزیر جهاد کشاورزی نیز در کمیسیون حضور داشته باشد که به دلیل کسالت در این جلسه شرکت نکرد اما شخص دیگری نیز از طرف این وزارتخانه در جلسه کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران حاضر نشد که انتقاد فعالان صنایع غذایی را به دنبال داشت.

در همین رابطه