رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

هیات اتاق ایران به سرپرستی غلامحسین شافعی به دهلی‌نو می‌رود

فعالان بخش خصوصی محمدجواد ظریف را در سفر به هند همراهی می‌کنند

هیاتی متشکل از فعالان بخش خصوصی به همت اتاق مشترک بازرگانی ایران و هند و به سرپرستی غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران امروز همراه با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه به هند سفر می‌کند.

16 دی 1397 - 12:58
کد خبر : 17102
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

هیاتی متشکل از فعالان بخش خصوصی به همت اتاق مشترک بازرگانی ایران و هند و به سرپرستی غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران امروز همراه با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه به هند سفر می‌کند.

در این سفر که به مدت 4 روز ادامه خواهد داشت، علاوه بر مذاکره با فعالان بخش خصوصی، امضای تفاهم‌نامه همکاری با کنفدراسیون صنایع هند و رایزنی در خصوص تشکیل اتاق مشترک هند و ایران در دستور کار قرار دارد.

شناسایی و رفع موانع تجاری و به‌ویژه مشکلات بانکی، حمل‌ونقل، گمرک، مذاکره درباره توافق ترجیحی ایران و هند و سرمایه‌گذاری مشترک در بندر چابهار مهم‌ترین موضوعاتی است که در سفر رئیس پارلمان بخش خصوصی ایران به دهلی نو و دیدار با مقام‌های اقتصادی این کشور از جمله رئیس کنفدراسیون صنایع هند (CII)، رئیس فدراسیون اتاق‌های بازرگانی و صنعت و وزیر تجارت هند بررسی خواهد شد.

بیش از 30 تولیدکننده در حوزه دارو و مواد دارویی، تجهیزات پزشکی، سموم دفع آفات نباتی، لوازم و قطعات یدکی خودرو، لوازم الکترونیک، مواد پتروشیمی و شیمیایی، نساجی و صنایع وابسته، گردشگری سلامت و فناوری اطلاعات رئیس اتاق ایران را در این سفر همراهی می‌کنند و در حاشیه جلسات رسمی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، فعالان بخش خصوصی به مذاکره با همتایان هندی خود خواهند پرداخت.

شرکت در نشست سالانه موسوم به «گفت‌وگوی رایسینا» که در بنیاد تحقیقاتی آبزرور هند برگزار می‌شود، یکی دیگر از برنامه های سفر وزیر امور خارجه کشور و رئیس پارلمان بخش خصوصی به هند است.

11 دی‌ماه، وزیر دارایی هند اعلام کرد دولت این کشور پرداخت پول به شرکت ملی نفت ایران برای واردات نفت خام را از مالیات معاف کرده است. این معافیت به پالایشگاه‌های هندی اجازه می‌دهد حدود 1.5 میلیارد دلار پول نفت ایران را به شرکت ملی نفت پرداخت کنند. پس از انتشار این خبر مدیر شرکت نفتی «چنای» هند از تصمیم ایران برای سرمایه‌گذاری 15 میلیارد روپیه‌ای (218 میلیارد دلاری) برای توسعه یکی از پالایشگاه‌های این شرکت خبر داد؛ پالایشگاهی که قرار است ظرفیت آن از 1 میلیون تن در سال به 9 میلیون تن در سال برسد.

پس از خروج رسمی آمریکا از برجام و آغاز دور دوم تحریم‌های آمریکا علیه این کشور، هند به همراه هفت‌کشور شامل چین، ایتالیا، یونان، ژاپن، کره جنوبی، تایوان و ترکیه به‌صورت موقت از اجرای تحریم‌های نفتی علیه ایران معاف شدند. آمریکا دلیل اعطای معافیت به هشت کشور مذکور را کاهش چشمگیر واردات نفت آنها از ایران قبل از ضرب‌الاجل تعیین‌شده عنوان کرد.

در همین زمینه، کی پی فابیان دیپلمات باسابقه هندی، معتقد است: «هند به روابط بسیار مستحکم با ایران نیاز داریم زیرا بندر چابهار در جنوب شرقی این کشور تنها راه ما برای دسترسی به افغانستان و آسیای مرکزی است. هند در طرح توسعه بندر چابهار و نیز طرح کریدور بین‌المللی شمال به جنوب که از سال 2002 با مشارکت ایران، هند و روسیه آغاز شده، سرمایه‌گذاری هنگفتی صورت داده است و اگر آرزوی تبدیل‌شدن به یک ابرقدرت را در سر می‌پروراند، نباید بدون توجه به منافع ملی خود از آمریکا اطاعت کند».

بر اساس گزارش پایگاه خبری «پرینت» هند، سفر رئیس دستگاه دیپلماسی ایران به هند در نخستین روزهای سال جدید میلادی نشان می‌دهد که دو طرف برای پیگیری موضوعات مطرح‌شده در سفر قبلی وزیر امور خارجه ایران به هند، کاملاً مصمم هستند. در جریان سفر محمدجواد ظریف به دهلی‌نو در اواخر ماه می (اوایل خرداد) هر دو کشور نه‌تنها بر تقویت روابط تجاری متقابل تأکید کردند بلکه در مورد راهکارهای حمایت دولت نارندا مودی از برجام –که در آن زمان تنها دو هفته از خروج آمریکا از آن می‌گذشت- نیز مذاکراتی داشتند.

موضوعات :
در همین رابطه