ولادت حضرت امام محمد تقی (ع) مبارک باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 19 دی 1403

سرپرست سازمان سرمایه‌گذاری اعلام کرد

تصویب 3.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در سال 97

سرپرست سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران گفت: جذب سرمایه‌ها بیشتر در حوزه صنعت بوده به‌طوری‌که از ابتدای امسال تاکنون 150 طرح با سرمایه‌گذاری مستقیم حدود 3.5 میلیارد دلار توسط هیات سرمایه‌گذاری خارجی به تصویب رسیده است.

27 بهمن 1397 - 09:59
کد خبر : 17618
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

احمد جمالی، سرپرست سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران گفت: از اواخر سال 1394 شاهد حضور هیات‌های خارجی به کشورمان بودیم که درنتیجه، تعداد زیادی از شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری ابراز تمایل کردند.

وی بیان داشت: این سازمان پس از اجرایی شدن برجام بین سال‌های 1394 تا 96 نسبت به اعطای مجوزهای لازم برای انجام سرمایه‌گذاری‌های خارجی و آغاز فعالیت این شرکت‌ها در کشورمان اقدام کرد.

این مقام مسئول اظهار داشت: آنچه این روزها از خروج شرکت‌های خارجی از کشورمان در محافل عمومی مطرح است، حقیقت ندارد؛ آمارها نشان می‌دهد عمده شرکت‌های خارجی ازآنجاکه شرکای داخلی داشته و سرمایه‌گذاری مشترک انجام داده‌اند، اکنون به فعالیتشان در ایران ادامه می‌دهند.

جمالی گفت: مطابق آمارهای منتشره کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) در سال 96 میزان سرمایه‌گذاری خارجی به تصویب رسیده در کشور توسط هیات سرمایه‌گذاری خارجی بیش از 10 میلیارد دلار بوده، بااین‌حال رقمی بیش از پنج میلیارد دلار جذب‌شده است.

وی ادامه داد: آنکتاد بر مبنای آمارهای کشورمان، همچنین ورود و خروج سرمایه به سایر کشورها به جمع‌بندی نهایی رسیده و آمارهای خود را معمولاً در اواخر ماه می (خردادماه) منتشر می‌کند.

این مقام مسئول یادآور شد: در گزارشی که به‌تازگی از سوی آنکتاد منتشرشده، روند نزولی و کاهشی برای سرمایه‌گذاری خارجی در جهان در سال 2019 پیش‌بینی‌شده است، اما مطابق آمارها و اطلاعات سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، هرچند تحت تأثیر تحریم‌ها بوده‌ایم اما ازنظر تعداد طرح‌ها، روند مثبت به ثبت رسیده است. در عین‌حال امروز نمی‌توان چشم‌انداز درستی را برای میزان تاثیرگذاری تحریم‌ها ترسیم کرد.

استفاده از کانال «ساحات» برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی

سرپرست سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران درباره سازوکار حمایت از تبادلات تجاری اروپا و ایران با عنوان اینستکس (ساحات) نیز گفت: این سازوکار مالی به حوزه‌های خاصی برمی‌گردد؛ بااین‌حال سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران نیز برای انجام نقل‌وانتقالات سرمایه‌گذاری‌های خارجی از این کانال مالی در حال مذاکره است.

وزیران امور خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس یازدهم بهمن‌ماه امسال در حاشیه نشست اتحادیه اروپا اعلام کردند سازوکار حمایت از تبادلات تجاری اروپا و ایران با عنوان اینستکس به ثبت رسمی رسیده است. شرکتی که با عنوان اینستکس ثبت‌شده است در پاریس مستقر می‌شود و یک کارشناس بانکی آلمانی مسئولیت آن را بر عهده دارد؛ همچنین انگلیس ریاست هیات نظارت آن است.

جمالی خاطرنشان ساخت: اگر این موضوع نهایی شود می‌توان از آن برای نقل‌وانتقال سرمایه‌گذاری‌های خارجی مربوط به صنایع کوچک و سایر صنایع استفاده کرد و امید می‌رود به نتیجه برسد.

  ادامه مذاکره‌ها برای بهره‌گیری از خطوط اعتباری در کشور

جمالی درباره بهره‌گیری از فاینانس‌ها و خطوط اعتباری سایر کشورها که پس از برجام نهایی شده بود نیز توضیح داد: نمی‌توان گفت روند جذب این سرمایه‌گذاری‌ها پس از بازگشت تحریم‌ها متوقف‌شده است، بلکه مذاکره‌ها همچنان ادامه دارد که نمونه آن گفت‌وگوها درباره خطوط اعتباری روسیه و آذربایجان است تا با توجه به شرایط جدید بتوان طرح‌های معرفی‌شده از این منابع مالی را بهره‌مند کرد.

  تأثیر FATF  چیست؟

وی همچنین درباره گروه ویژه اقدام مالی گفت: این بخش بیشتر به بازارهای پولی مرتبط است تا مالی؛ بنابراین تأثیر آن‌چنانی در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی نخواهد داشت.

سرپرست سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران ادامه داد: بااین‌حال معتقدم هرچقدر ارتباطات مالی ما بیشتر باشد، در جذب سرمایه‌گذاری خارجی مؤثرتر خواهد بود.

«عبدالناصر همتی»، رئیس‌کل بانک مرکزی هفته گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در خصوص 2 لایحه باقیمانده مربوط به FATF که مقررشده در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شود، گفت: پذیرش FATF به نفع سیستم بانکی و مالی کشور است و این مهم در جلسه با اعضای مجمع تشخیص مصلحت نیز اعلام‌شده است.

 جذب سرمایه از کشورهای همسایه

جمالی افزود: یکی از کارهایی که این سازمان روی آن متمرکزشده تشویق سرمایه‌گذاری از سوی کشورهای همسایه است؛ با توجه به مراودات گسترده با آن‌ها امکان جذب سرمایه‌گذاری از آن‌ها وجود دارد.

وی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران با 15 کشور مرز مشترک دارد و سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران می‌خواهد از همه این ظرفیت‌ها استفاده کند.

در همین رابطه