هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

محمدرضا قمی در جلسه شورای گفت‌وگوی استان یزد

تورم با کاهش تحریم‌ها قابل‌کنترل خواهد بود

رئیس اتاق یزد با اشاره به اینکه در بودجه سال آینده نرخ تورم حدود 30 درصد پیش‌بینی شده گفت: اگر فشار تحریم‌ها کاهش یابد یا بخشی از آنها رفع شود، امکان مهار تورم وجود خواهد داشت.

14 اسفند 1400
کد خبر : 17867
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق یزد گفت: طی بررسی به‌عمل‌آمده بودجه 1401 نسبت به 1400 متعادل‌تر است با توجه به شرایط پیش‌بینی می‌شود تورم در سال 1401 حدود 30 درصد باشد و نسبت به سال جاری بهتر است اما اگر فشار تحریم‌ها کاسته شود یا بخشی از تحریم‌ها برداشته شود مطمئناً تورم قابل‌کنترل خواهد بود حتی اگر برای مدت موقت هم باشد زیر 30 درصد خواهد بود.

محمدرضا قمی در شصت و سومین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان یزد افزود: درمجموع سال 1401 نسبت به سال 1400 متعادل‌تر و تورم نیز نسبت به سال 1400 پائین تر است البته تجربه 50 سال گذشته (سال‌های گذشته) نشان داده است هر چه دسترسی دولت‌ها به دلارهای نفتی راحت‌تر باشد با کمال تأسف ارزپاشی اتفاق خواهد افتاد و این ارزپاشی موجبات بیماری هلندی را به دنبال خواهد داشت که در این صورت بعضی از کالاها و اقلام با کاهش قیمت و برخی دیگر با افزایش روبه‌رو می‌شود ولی درمجموع امیدواریم تیم اقتصادی دولت که به موضوع اشراف دارند بحث ارزپاشی اتفاق نیفتد.

وی ادامه داد: در ارتباط به بحث بانک‌ها آنچه از آمار کشور توسط وزارت صمت ارائه شده در هشت ماه سال جاری 1727 هزار میلیارد تومان تسهیلات از طریق بانک‌ها توزیع شده است از این مبلغ بالغ‌بر 714 هزار میلیارد تومان آن به صنایع اختصاص یافته که درمجموع 29.9 درصد است درصورتی‌که در برنامه توسعه ششم مصوبه شورای پول و اعتبار حداقل سهمی که برای حوزه صنعت و معدن در نظر گرفته شده 40 درصد بخش بازرگانی حدود 15 درصد، بخش کشاورزی حدود 7 درصد و بخش مسکن حدود 5 درصد است و رتبه اول کشور را در هشت ماه سال جاری بخش خدمات با 42.2 درصد داشته است یعنی بالغ‌بر 739 هزار میلیارد تومان سهم بخش خدمات در کشور شده است به نظر می‌رسد بخش‌های صنعت، معدن و کشاورزی که جز بخش‌های مولد هستند سهم مناسبی ندارند و باید حتماً در این حوزه بازنگری صورت پذیرد یعنی سهم صنعت، معدن و کشاورزی رو هم حدود 37 درصد بوده که با سهم خدمات فاصله دارد امیدواریم در گزارش چهارماهه باقیمانده سال جبران شده باشد البته به گزارش معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری مصارف اکثریت بانک‌های استان از منابعشان بیشتر بوده و من از همه آنها تشکر می‌کنم.

قمی تصریح کرد: واحدهای صنعتی بزرگ به‌خصوص واحدهای فولادی اکثر منابعشان در مرکز است و استان از آن بهره لازم را نمی‌برد ان‌شاءالله امیدواریم این منابع در استان باشد که همه بتوانند از آن استفاده نمایند و باید همه تلاش کنیم درصدی از این منابع را در استان استفاده کنیم.

انتقاد استاندار به افزایش تعرفه‌های انرژی واحدهای گردشگری یزد

مهران فاطمی استاندار یزد نیز در ادامه این جلسه و در پاسخ به گلایه‌ها بابت افزایش تعرفه حامل‌های انرژی واحدهای صنعتی و گردشگری گفت: صنعت گردشگری در دو سال گذشته و پس از شیوع بیماری کرونا پرآسیب‌ترین بخش صنعتی استان بوده است. از طرفی وضعیت قرمز کرونایی مانع حضور مسافران و گردشگران در استان شد و از طرف دیگر مجموعه‌های گردشگری کادر متخصص خود را در زمینه خدمات گردشگری از دست دادند. اعمال تعرفه‌های سنگین بابت مصرف حامل‌های انرژی مورد مصرف بخش گردشگری به نظر درست نمی‌رسد.

فاطمی اظهار کرد: باید سیاست‌های مجلس و دولت به سمت حمایت از گردشگری استان یزد متمرکز شود. اگر موانع در این بخش برطرف نشود استان دچار خسارتی بزرگ خواهد شد. باید در این جلسه و در راستای پیشنهادات مسئولان حاضر، مصوب شود که هزینه حامل‌ها و بخصوص آب یک هزینه منطقی باشد و این مصوبه به ادارات ذی‌ربط نیز ابلاغ شود. قطعاً وظیفه ماست که حامی صنعت باشیم و هزینه‌های حامل‌ها را کنترل و مدیریت کنیم و وظیفه بخش صنعت نیز این است که تکنولوژی و ابزارآلات خود را در راستای بهره‌وری از منابع و حامل‌های انرژی به نحو مطلوب بروز کند.

قول استاندار به صنایع برای پیگیری مشکلات بازپرداخت وام‌های ارزی استاندار یزد نیز به‌عنوان جمع‌بندی و نتیجه‌گیری در بحث بدهی واحدهای تولیدی به صندوق توسعه ملی، عنوان کرد: تمامی نکاتی که مدیران و مسئولان مختلف در این جلسه مطرح کردند، نکات درستی است. پیشنهادات 3 گانه‌ای که دوستان مطرح کرده‌اند باید در سطوح مختلف از اتاق بازرگانی تهران تا مراجع دولتی ارائه و عنوان شود. بنده نیز در مجموعه استانداری پیگیر خواهم بود و این پیشنهادات را به وزرای مختلف مرتبط با موضوع ارائه خواهم داد. بنده پیگیر هستم که در جلسات آینده اتاق بازرگانی چند تن از وزیران یا معاونان آنها نیز حضور پیدا کنند و مستقیماً در جریان مسائل مختلف صنعتی و تولیدی استان قرار بگیرند.

موضوعات :
در همین رابطه