رادیو مجازی اتاق ایران: 27 بهمن 1403

پایگاه خبری اتاق ایران از اقدام خلاقانه فائو گزارش می‌دهد

تبدیل پسماند غذایی المپیک به تغذیه افراد محتاج

مسئولان بازی‌های المپیک در ریودژانیرو به دنبال ابداعاتی هستند که با پس‌ماند غذایی و اسراف آن مقابله کنند.

20 تیر 1395 - 11:14
کد خبر : 2357
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
مسئولان بازی‌های المپیک در ریودژانیرو به دنبال ابداعاتی هستند که با پس‌ماند غذایی و اسراف آن مقابله کنند.

ژوزه گرازیانو داسیلوا، دبیرکل فائو

سالانه حدود یک‌سوم از غذای تولیدی در جهان هدر می‌رود. این در حالی است که غذا حاوی عناصری مانند آب، خاک و محصولات کشاورزی است که هیچ‌کدام منابعی نیستند که آسان به دست بیایند. اثرات زیست‌محیطی هدررفت غذا نیز بسیار بالا و جبران‌ناپذیری است.

فائو در مطالعه اخیر خود به بررسی و محاسبه میزان هدررفت غذا پرداخته‌است. به این ترتیب طبق آمار به دست آمده، یک سوم غذایی که با مصرف منابع و انرژی بسیار تولید می‌شود هیچ‌گاه خورده نمی‌شود و صرفاً به هدر می‌رود.

خبر خوب این است افراد به دنبال راهکارهای خلاقانه و ابداعاتی هستند که مقابل اسراف مواد غذایی بایستند. یکی از این‌ها پروژه‌ای است که با سرپرستی ژوزه گرازیانو داسیلوا دبیرکل فائو و وزیر کشاورزی ایتالیا صورت می‌گیرد.

طبق این پروژه قرار است تمامی غذای اضافی که قرار است در المپیک تابستانه ریودژانیرو به هدر برود، دوباره بازیافت شده و به عنوان غذا در میان محتاج‌ترین افراد توزیع خواهد شد. این کار به نفع افراد فقیری که با مشکلات دست‌وپنجه نرم می‌کنند انجام خواهد شد. در کنار 45 آشپزی که در این پروژه حضور دارند از تمامی علاقمندان دعوت شده که برای فعالیت داوطلبانه در این زمینه حضور پیدا کنند.

این ایده برای نخستین از سوی آشپزی ایتالیایی به نام مسیمو بونتو صورت گرفت. این آشپز را بنیانگذار ایده «غذا برای خاک» می‌دانند. البته یک آشپز دیگر نیز او را در این پروژه همراهی کرده‌است.

آشپزهای مختلف در سرتاسر جهان می‌توانند با ایده‌های خلاقانه خود به بهبود وضعیت این پروژه کمک کنند. همه تلاش‌ها برای این صورت می‌گیرد که غذاهای اضافی به دست افرادی برسد که فقیر و بی‌خانمان هستند.

کارشناسان بر این باورند که می‌توان این ایده را بسط داد و به غیر از بازی‌های المپیک آن را در سایر مناسبت‌هایی که غذا در آن‌ها اسراف می‌شود به کار برد. واقعیت این است که هر کدام از ما انسان‌ها باید سهمی در کاهش اسراف غذا و در نتیجه کاهش گرسنگی در جهان ایفا کنیم.

در همین رابطه