رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

فرهاد دژپسند با تأکید بر لزوم حذف مجوزهای زائد مطرح کرد

فعالان اقتصادی، بخشنامه‌های مزاحم را به وزارت اقتصاد منعکس کنند

وزیر اقتصاد با تأکید بر اینکه باید از قابلیت هیأت مقررات زدایی برای حذف مجوزهای زائد بهره برد، از فعالان اقتصادی درخواست کرد مجوزها و بخشنامه‌های مزاحم را به این وزارتخانه منعکس کنند. فرهاد دژپسند همچنین از دو برابر شدن جلسات هیأت مقررات زدایی در سه‌ماهه دوم سال خبر داد.

04 تیر 1398
کد خبر : 29226
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه یکی از بحث‌های مهم روان‌سازی فضای کسب‌وکار است، گفت: هدف دشمن از انسداد منابع ایجاد مشکل در تولید، اشتعال و سرمایه‌گذاری است.

فرهاد دژپسند در نشست خبری با خبرنگاران افزود: بهبود فضای کسب‌وکار نیازمند اهتمام جدی بود؛ ما از قابلیت هیأت مقررات زدایی برای حذف مجوزهای زائد باید بهره ببریم. از فعالان اقتصادی درخواست دارم مجوزها و بخشنامه‌های مزاحم را به ما منعکس کنند.

دژپسند با بیان اینکه در سه‌ماهه دوم سال جلسات هیأت مقررات زدایی دو برابر خواهیم کرد، گفت: نقشه عملیاتی جامعی را طراحی کردیم و به مجلس ارسال و به مقام معظم رهبری تقدیم کردیم و هفته آینده این نقشه رونمایی می‌شود.

وی ادامه داد: افزایش نرخ بهره‌برداری از ظرفیت تولید در دستور کار است و بسته جامع رونق تولید را با همین رویکرد طراحی کردیم. دژپسند گفت: روان‌سازی تأمین مالی برای بخش خصوصی در بسته رونق تولید موردتوجه قرار گرفته است. تقویت بازار سرمایه را نیز مورد تأکید قرار داده‌ایم. همچنین بانک‌ها می‌توانند مطالبات معوق را وصول کنند و از سویی دیگر دارایی‌های منجمد را به صفر برسانند.

دژپسند به مولدسازی دارایی‌های دولت اشاره و تأکید کرد: اگرچه دارایی‌های مولد در درآمدهای دولت اثر دارد اما چندان قابل‌توجه نیست. در آینده یک پروژه بزرگ را با دو هدف مولدسازی دارایی دولت و هدایت نقدینگی افتتاح می‌کنیم که آثار جانبی رونق تولید هم دارد.

وزیر اقتصاد با اشاره به درآمد مالیاتی گفت: همکاران ما در سازمان امور مالیاتی در تلاش هستند که کمترین فشار به مؤدیان مالیاتی وارد شود تا فضای کسب‌وکار مختل نشود.

وی همچنین افزود: از سویی دیگر کاهش مداخلات دولت در اقتصاد موردتوجه است. خوشبختانه خصوصی‌سازی مورد تأکید همه ارکان نظام است. در این انتقادات زیادی به‌ خصوصی‌سازی وارد بود که سعی کردیم آسیب‌شناسی کرده و راهکارهایی در هیأت واگذاری ارائه کردیم.

وزیر امور اقتصاد ادامه داد: باید روش‌های قیمت‌گذاری و واگذاری را متنوع کنیم. اما به دلیل عدم توقف روند واگذاری، تلاش کردیم از جایی شروع کنیم و ۱۸ بنگاه را در لیست واگذاری‌های بزرگ قرار دادیم.

دژپسند گفت: فروش قسطی یکی از مشکلات واگذاری بود ازاین‌رو با تصویب هیأت واگذاری فروشمان به‌صورت بلوکی خواهد بود. به عبارتی دندان طمع مدیریتی را باید بکنیم. خوشبختانه ۳ شرکت در روند واگذاری قرار گرفتند و مابقی از نیمه دوم تیرماه در روند واگذاری قرار گرفتند.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه برخی از فعالان اقتصادی که فعال نما هستند و با کوچ نقدینگی به دنبال ایجاد اختلال در بازار هستند، گفت: ما در کنار روان کردن کارها، به دنبال ایجاد مزاحمت در مسیر اختلال هستیم، ازاین‌رو ایجاد مالیات بر درآمدهای اختلال زا را در دستور کار قرار دادیم.

دژپسند همچنین گفت: راهکارهای ۱۲ بندی را برای تهاتر درآمدهای نفتی جهت توان‌بخشی درآمدهای کشور، فعالیت‌های پیمانکاری و سرمایه‌گذاری استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه باید از سقوط قدرت خرید جامعه جلوگیری کنیم، افزود: صندوقی را برای کمک به مستاجرین جهت استفاده در رهن مسکن پیشنهاد دادیم. بسته حمایتی برای اقشار آسیب‌پذیر را پیشنهاد کردیم.

این مقام مسئول تأکید کرد: چه به لحاظ بودجه و چه به لحاظ درآمدی راهکارهایی را اتخاذ کرده‌ایم تا حداقل تنش به کشور وارد شود. در شرایط فعلی دست ما برای مقابله با اقدامات دشمن پر است.

97 درصد درآمدهای مالیاتی سال 97 محقق شد

به گزارش مهر، وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در زمان ورود من به وزارت اقتصاد شرایط به‌گونه‌ای بود که دشمن قصد جداسازی مردم از دولت و تزریق ناامیدی را داشت، افزود: دشمن در پی ایجاد امید کاذب برای خود و ایجاد تنش در جامعه بود. در این شرایط ما باید از یک‌سو با تمام توان متمرکز بر طراحی پیشنهادهای و راهکارهایی برای طی کردن این دوره، می‌بودیم. از سویی دیگر ما نمی‌توانستیم اقداماتی که در این عرصه انجام می‌دادیم را بیان کنیم.

دژپسند، افزود: پیش از ورود من کمیته مقابله با تحریم در وزارت اقتصاد تشکیل شده بود و بنده نیز پس از ورود پیشنهادهایی در این کمیته ارائه کردم و در بسیاری از مباحث توانستیم راهکار برون‌رفت از موانع را طراحی کنیم و مجوزها را نیز بگیریم.

وی با بیان اینکه راهکارها را نمی‌توان بیان کرد، گفت: در شرایطی که دشمن در مقامی بود که از ناحیه منابع فشار جدی وارد کند سعی کردیم برنامه‌هایی طراحی کنیم که مانع از تحقق اهداف دشمن باشد. یکی از برنامه‌ها این بود که اگر درآمد نفتی کاهش یابد به سمت درآمدهای درست حرکت کنیم.

دژپسند افزود: با تلاش‌های مؤثر سازمان امور مالیاتی، به‌رغم پیش‌بینی‌هایی که می‌شد ۱۰۹ هزار میلیارد تومان تحقق مالیاتی داشتیم؛ یعنی ۹۷ درصد درآمد مالیاتی در سال ۹۷ محقق شد.

وزیر امور اقتصاد به درآمدهای ارزی اشاره کرد و ادامه داد: از همکاران گمرک خواستیم که در تسهیل صادرات هیچ مضیقه‌ای ایجاد نکنند و این امر محقق شد و درآمد صادرات غیرنفتی ما در سال ۹۷ به‌رغم تمام فشارها با کمترین کاهش محقق شد.

وی با بیان اینکه در سه‌ماهه سال ۹۸ روند صادرات غیرنفتی ما قابل‌قبول است، اظهار داشت: در حوزه درآمدهای مالیاتی نیز در سه‌ماهه نخست سال وضعیت مناسبی داشتیم.

دژپسند افزود: سرمایه خارجی ۱۰۷ میلیارد دلار بود که نگران‌کننده بود ازاین‌رو سعی کردیم این روند را بهبود ببخشم و در سه ماه آخر سال عدد به ۳۰۵ میلیارد دلار رسید.

چیزی درباره افزایش قیمت حامل‌های انرژی در مرداد نشنیده‌ام

دژپسند در رابطه با مالیات بر عایدی سرمایه، گفت: ما حتماً در نیمه اول سال لایحه مالیات بر عایدی سرمایه می‌فرستیم. پیش‌نویس اولیه در وزارت اقتصاد بررسی شده است و در حال اصلاح نهایی است.

وی در رابطه با مالیات بر درامدهای فعالیت‌های اختلال زا، افزود: پیش‌نویس نهایی لایحه آماده شده و در مرحله ویراستاری است.

وزیر اقتصاد در مورد مولدسازی دارایی‌ها، اظهار داشت: گام اول به شناسایی دارایی‌های دولت مربوط می‌شود که در حال انجام است و گام بعدی بررسی ویژگی و قابلیت‌هایی است که می‌توان با استفاده از دارایی‌ها ایجاد کرد. فروش دارایی‌ها گزینه آخر است.

وی افزود: اگر ۲۰ درصد از حجم دارایی‌های دولت در روند مولدسازی حرکت کند به کاهش اتکای بودجه به نفت کمک زیادی می‌کند.

دژپسند در خصوص میزان تحقق درآمد مالیاتی در فصل بهار، گفت: در سال ۹۸ عمده درامدهای دولت تمیز و مالیاتی است. درآمد مالیاتی (مالیات مستقیم و کالا و خدمات) ۳ ماه نخست سال بیش از ۲۴ هزار میلیارد تومان بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸ درصد رشد را نشان می‌دهد.

وزیر اقتصاد در مورد ارز ترجیحی نیز، اظهار داشت: در ستاد اقتصادی دولت جمع‌بندی شده است که سیاست‌های دولت برای تأمین ارز کالاهای اساسی تا پایان سال تغییری نکند.

وی در مورد افزایش نرخ حامل‌های انرژی در مردادماه، گفت: بنده هیچ‌چیزی در خصوص افزایش قیمت حامل‌های انرژی در مردادماه نشنیده‌ام.

این مقام مسئول در مورد رسوب کالا در گمرکات اظهار داشت: لفظ رسوب با موجودی متفاوت است؛ کالا قبل از ورود به گمرک موجودی محسوب می‌شود و گمرک نسبت به آن مأموریتی ندارد.

رسوب کالاهای اساسی موضوعیت ندارد

وی افزود: از برخی گمرکات و بنادر بازدید کردم که در مورد کالاهای اساسی رسوب موضوعیت ندارد حتی تعدادی از کشتی‌ها در نوبت هستند که در شرایط تحریم این مسئله برای کشور مناسب است.

دژپسند ادامه داد: بخشی از موجودی کالاها را به دلیل مشکلات حمل‌ونقل بررسی کردیم؛ علاوه بر دستور رئیس‌جمهور مجدداً با دستگاه‌های مربوطه موضوع بررسی خواهد شد و به‌خصوص برای کالاهای اساسی و خوراک دام که با امنیت و سلامت همه ما درگیر است و معمولاً ترخیص آن ۸ روز زمان می‌برد.

وزیر اقتصاد گفت: گروهی از کالاها به دلیل وضعیت اقتصادی زمانی در گروه غیر ضرور قرار گرفته و از واردات آنها جلوگیری شده ازاین‌رو ترخیص نمی‌شوند و برخی دیگر نیز منشأ ارزی نامشخص دارند و منتظریم واردکنندگان وضعیت آن را روشن کنند.

سکه مهریه، مشمول مالیات نمی‌شود

وی در مورد اخذ مالیات از سکه گفت: اخذ مالیات سکه به‌موجب قانون و تکالیف قانونی است. ما نیز مسائل و شکایت‌های مطرح‌شده را شنیدیم.

دژپسند ادامه داد: همچنین اخذ مالیات از فعالیت‌های غیر شفاف از طریق تراکنش‌های مالی بررسی می‌شود. راهکارهای انسداد فرار مالیاتی شناسایی شده و باید توجه داشت افرادی که از سودهای کلان بهره می‌برند، خود باید پیش‌قدم شده و اظهارنامه ارائه دهند و این موضوع باید به فرهنگ تبدیل شود.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه سکه مهریه خانم‌ها مشمول مالیات نیست، گفت: حدود مالیات سکه را رعایت می‌کنیم؛ ضمن آنکه دنبال درآمد برای دولت هستیم.

وی در مورد سود سپرده‌های بانکی، گفت: سود سپرده بانکی سرمایه تلقی نمی‌شود اما در بسیاری از کشورهای دنیا این نوع مالیات اخذ می‌شود. ما باید بر اساس شرایط اقتصادی آن را بررسی و موردتوجه قرار دهیم.

این مقام مسئول تأکید کرد: شعار من در بحث مالیات این است که در وصول مالیات نمی‌خواهیم مبادی مالیاتی دچار خسران و ضرر شود.

موضوعات :
در همین رابطه