رادیو مجازی اتاق ایران 22 اردیهشت 1403

در دیدار سفیر ویتنام با معاون امور بین الملل اتاق ایران مطرح شد

ضرورت ایجاد پرواز هوایی مستقیم میان ایران و ویتنام

نگوین مان هین سفیر ویتنام در تهران و له با رایزن بازرگانی این کشور، با محمدرضا کرباسی معاون امور بین‌الملل اتاق ایران و اعضای هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و ویتنام دیدار و گفت‎‌وگو کردند. به گفته محمدرضا کرباسی علیرغم مذاکرات انجام شده میان شرکت هوایی ایران و ویتنام هنوز این پرواز اجرایی نشده و لازم است این موضوع به منظور تسهیل رفت و آمد تجار مورد پیگیری دو طرف قرار گیرد.

04 آبان 1398
کد خبر : 30839
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

تاکید بر چندجانبه شدن روابط ایران و ویتنام، ارایه تسهیلات لازم برای افزایش حجم روابط تجاری دو کشور ، سرمایه‌گذاری‌های مشترک و ... از جمله موضوعاتی بود که در این دیدار از سوی معاون امور بین‌الملل اتاق ایران به آنها پرداخته شد.

محمدرضا کرباسی با تاکید بر این نکته که افزایش روابط اقتصادی و حجم مبادلات تجاری در کنار روابط خوب سیاسی، خواسته مقام‌های دولتی ایران و ویتنام است، افزود: ویتنام با عضویت در آسه آن و ایران با عضویت در اکو می‌توانند در ورود یکدیگر به بازارهای مورد نظر اثرگذار باشند؛ ضمن اینکه با امضای توافقنامه با اوراسیا، ظرفیت ها و فرصت های خوبی برای توسعه روابط میان ایران و ویتنام فراهم است.

معاون امور بین‌الملل اتاق ایران اعلام کرد: حجم روابط تجاری میان ایران و ویتنام در سال 2018 با 30 درصد کاهش همراه بوده است که لازم است راه های جدید همکاری میان دو کشور را یافته و تسهیلات لازم برای توسعه تجارت با ایران را به تجار ویتنامی ارائه دهیم.

او تهاتر کالا را ابزار موثری برای افزایش حجم روابط تجاری ایران و ویتنام عنوان کرد و گفت: تجار دو کشور به اطلاعات تجاری و اقتصادی و قوانین مربوطه دسترسی ندارند. لازم است میان اتاق های بازرگانی دو کشور تبادل اطلاعات انجام شود. او همچنین تبادل هیات‌های تجاری را دیگر ابزار اثرگذار مبادلات اقتصادی دانست.

کرباسی با تاکید بر این موضوع که پرواز مستقیم و دسترسی مستقیم میان ایران و ویتنام از اهمیت ویژه ای برخوردار است، تصریح کرد: ا در همین راستامی توان ار تهران به هانوی پرواز داشت و یا با اخذ مجوز پرواز پنجم و با پرواز تهران-بانکوک ماهان ایر از بانکوک به هانوی پرواز کرد.

کرباسی همچنین خاطرنشان کرد: اتاق ایران خواستار ارائه تسهیلات صدور روادید از سوی سفارت ویتنام و حمایت آن سفارتخانه از صدور آسان روادید است و ضروری است مذاکرات در خصوص توافقنامه تعرفه ترجیحی میان دو کشور نهایی و سند مذکور امضا شود.

او از اعزام اولین هیات تجاری اتاق مشترک بازرگانی ایران و ویتنام خبر داد و گفت: این هیات تجاری در آبان ماه سال جاری به منظور بازدید از نمایشگاه مواد غذایی هوشی مین به ویتنام اعزام خواهد شد.

 در ادامه سید مصطفی موسوی، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ویتنام به تشریح اهداف تشکیل اتاق مشترک بازرگانی ایران و ویتنام پرداخت. او خاطرنشان کرد: تسهیل روابط تجاری میان دو کشور،ارتباط گیری تجار و صنعت گران دو کشور، تشکیل بانک اطلاعاتی از تجار دو کشور و آشنایی مردم دو کشور با یکدیگر از طریق آموزش و برگزاری سمینار مهم‌ترین اهداف تشکیل اتاق مشترک بازرگانی ایران و ویتنام است.

او همچنین خواستار ایجاد خط هوایی مستقیم میان ایران و ویتنام، رفع مشکلات انتقال پول شد و تاکید کرد: با توجه به عدم وجود سفارت ویتنام در عراق، اتاق مشترک ایران و ویتنام می تواند امور مربوط به عراق را برای سفارت ویتنام در تهران انجام دهد.

ضرورت احیای مجدد پرواز چارتری میان ایران و ویتنام

در ادامه این نشست، رایزن بازرگانی سفارت ویتنام با توجه به درخواست معاون امور بین الملل اتاق ایران و رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ویتنام، گفت: سال گذشته از تهران به هانوی پروازهای چارتری داشتیم که می توان آن ها را دوباره احیا کرد.در خصوص موافقتنامه تعرفه ترجیحی از سوی ویتنام نامه ای برای وزارت صنعت و معدن و تجارت ایران ارسال شده اما پاسخی دریافت نشده است. با سازمان توسعه تجارت هم در این خصوص مذاکره شده اما نقطه نظرات دو طرف با هم متفاوت است و باید این نظرات به هم نزدیک شود و این امر زمانبر است.

به گفته او، در ویتنام امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی با یک کشور حدود ده سال به طول می انجامد.

رایزن بازرگانی سفارت ویتنام، برگزاری نمایشگاه های تجاری را یکی از مهم‌ترین ابزارهای آشنایی فعالان اقتصادی دو کشور عنوان کردو گفت: سفارت ویتنام از برگزاری نمایشگاه توسط ایران در آن کشور حمایت می کند.

 

موضوعات :
در همین رابطه