جلسه شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت با حضور نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران بخش خصوصی و دولتی بهمنظور بررسی مشکلات تأمین آب در شهرکها و نواحی صنعتی برگزار شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شهرکرد در این نشست ضمن ارائه نتایج پایش محیط کسبوکار ایران گفت: وضعیت کسب و کار در چهارمحال و بختیاری بسیار نامطلوب است؛ بنابراین مشکلات در حوزه شهرکهای صنعتی نیازمند درمان است.
آیت احمدی ادامه داد: وضعیت تأمین آب شرکتها و نواحی صنعتی استان اسفبار است؛ این موضوع در حالیاست که این استان 10 درصد آب مورد نیاز کشور را تأمین میکند اما خود در دسترسی به منابع آبی محدودیت دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تا بهرهبرداری از پروژه انتقال آب بن-بروجن، تأمین آب شرب شهرکهای صنعتی نیازمند اجرای طرح انتقال آب بهطور موقت است.
احمدی اظهار داشت :وضعیت تأمین آب در بخش کشاورزی در استان با مشکلات بسیاری مواجه است؛ تنها 5 درصد از آب استان در بخش کشاورزی مصرف میشود.
اردشیر نوریان نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد در جلسه شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت با تأکید بر اینکه زنگ خطر برای بخش صنعت در چهارمحال و بختیاری به صدا درآمده است، گفت: موضوع تأمین آب در بخش شرب، صنعت و کشاورزی یکی از موضوعات مهم استان است، اما به نظر میرسد اولویت مدیران این استان نیست؛ به همین دلیل مشکلات استان همچنان تداوم دارد.
وی تأکید کرد: متأسفانه در موضوع آب، وحدت بین مسئولان و نمایندگان وجود ندارد، شرکت آب منطقهای باید بهدنبال احقاق حق مردم این استان از وزارت نیرو باشد، اما به نظر میرسد این موضوع در اولویت دستگاههایی مانند جهادکشاورزی، آب و فاضلاب شهری و آب منطقهای نیست.
نوریان با اشاره به اینکه برخی از افراد از موضوعات مهم در چهارمحال و بختیاری مانند آب، بهرهبرداری سیاسی میکنند، خاطرنشان کرد: پیگیری حقوقی، قانونی، سیاسی در مورد موضوعات مهم استان باید از مجاری قانونی باشد، غوغاسالاری در این موضوعات به نفع استان نیست.
نوریان اضافه کرد: وضعیت 33 طرح حاشیه زایندهرود که در حال تعلیق است باید از کسانی که این طرحها را تعلیق کردهاند پیگیری شود، همچنین بحث تونل گلاب و اجرای تفاهمنامه این تونل باید پیگیری شود.
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی در پایان با انتقاد از عدم همراهی سه نماینده استان در موضوعات آب و سایر موضوعات، بیان کرد: اختلافاتی بین این سه نماینده در اجرای طرحهای انتقال آب مانند تونل سبزکوه و ونک- رفسنجان وجود دارد، به نظر میرسد حفظ وحدت در شرایط فعلی از ملزومات است.
الهکرم نصیری در این جلسه با بیان اینکه باید حقآبههای طرحهای سرشاخههای حوزه کارون مستندسازی شود، گفت: امروز در بحث تخصیص آب در حوضه زایندهرود با مشکلات بسیاری مواجه هستیم؛ بنابراین حقآبه حوضه کارون باید به سرعت تثبیت شود.
معاون امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: استفاده از پساب فاضلاب در شهرکهای صنعتی باید بهعنوان یک برنامه بلندمدت و کوتاهمدت در دستور کار قرار بگیرد؛ همچنین استفاده از آب مازاد طرح عمان سامانی برای تأمین آب شرب شهرکهای صنعتی در فصول زراعی و غیر زراعی پیشنهاد خوبی است.
وی تأکید کرد: استفاده از آب مازاد این طرح بهطور موقت تا اجرای کامل طرح انتقال آب بن- بروجن در دستور کار قرار میگیرد و اجرای موقت این طرح برای تأمین آب شرب به کشاورزان تعهد داده میشود.
نصیری با بیان اینکه پروژه انتقال آب بن- بروجن تا سال 1400 به اتمام میرسد، خاطرنشان کرد: این پروژه جزو پروژههای اولویتدار در حوزه اقتصاد مقاومتی است و استاندار چهارمحال و بختیاری اجرای این پروژه را با قوت دنبال میکند.