رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

پایگاه خبری اتاق ایران گزارش می‌­دهد

آخرین وضعیت مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی

بامداد امروز، زمین­‌لرزه‌ای به بزرگای 5.9 ریشتر، شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی را لرزاند. این زمین‌لرزه در 6 شهر و 145 روستا احساس شده و طبق اعلام اورژانس، بر اثر آن تاکنون 5 نفر فوت و حدود 380 نفر مصدوم شده‌اند که 17 نفر از آنها در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند.

17 آبان 1398 - 12:16
کد خبر : 30973
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

بامداد امروز، جمعه 17 آبان‌ماه 1398، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی5.9 ریشتر شهر ترک در شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی را لرزاند. این زمین‌لرزه در ساعت 02:17:03 بامداد در عمق 8 کیلومتری زمین رخ داد. مرکز زمین‌لرزه در 19 کیلومتری ترک، 22 کیلومتری سراب و 29 کیلومتری ترکمانچای در استان آذربایجان شرقی است. این زمین‌لرزه در شهرهای زیادی از جمله تبریز، اردبیل، رشت و طالقان احساس شده است.

بر اساس آخرین اخبار دریافتی، از 80 روستای زلزله‌زده در آذربایجان شرقی، وضعیت 78 روستا ارزیابی شده که در آن پی آن خسارت 400 واحد مسکونی گزارش شده است. در میان روستاهای خسارت‌دیده، روستای ورنکش و ورزقان بیشترین خسارت را دیده است. گاز همه مناطق زلزله‌زده به‌جز یک روستا وصل شده است.

به دنبال این زمین‌لرزه، مرکز زلزله‌نگاری وقوع 57 پس‌لرزه را ثبت کرده و ریزش کوه در جاده میانه - بستان‌آباد نیز گزارش شده است.

شهرهای میانه، سراب و ترکمانچای در استان آذربایجان شرقی تحت تأثیر مستقیم این زلزله قرار گرفته‌اند و تاکنون 7 روستای مناطق زلزله‌زده بیشترین خسارت را دیده‌اند و در این میان بیشترین تخریب در روستای ورنکش با تخریب 30 خانه گزارش شده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد استان‌های زنجان، گیلان، اردبیل و آذربایجان غربی نیز زمین‌لرزه صبح امروز را احساس کرده‌اند و اغلب مردم آذربایجان شرقی از ترس وقوع دوباره زلزله، شب گذشته را در خیابان‌ها گذرانده‌اند.

دستور روحانی برای بسیج تمامی امکانات جهت امدادرسانی به مناطق زلزله‌زده

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در پی وقوع زلزله در ساعات ابتدایی روز جمعه در آذربایجان شرقی طی تماسی تلفنی با استاندار این استان در جریان ابعاد حادثه، میزان خسارات وارده و وضعیت مصدومان قرار گرفت.

روحانی در این تماس تلفنی در خصوص امدادرسانی مؤثر و سریع به مناطق زلزله‌زده و آسیب دیدگان از این حادثه و رفع نیازهای فوری و ضروری زلزله‌زدگان دستورات لازم را صادر و بر آماده‌سازی همه امکانات از سوی دستگاه‌های مختلف در جهت تسریع در ارائه خدمات و امداد به حادثه دیدگان و مصدومان تأکید کرد.

افزایش شمار مصدومان زلزله آذربایجان شرقی به ۳۸۰ نفر

فرزاد رحمانی، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از افزایش شمار مصدومان زلزله میانه به ۳۸۰ نفر خبر داد و به ایسنا گفت: بر اساس آخرین گزارش‌ها که ساعت ۱۰ صبح به دست ما رسیده، تعداد مصدومان این حادثه در شهرستان میانه ۱۹۶ نفر بوده که فقط ۱۵ نفر از این تعداد بستری هستند.

او افزود: همچنین تعداد مصدومان در شهرستان سراب، ۱۵۴ نفر گزارش شده است که یک نفر از این تعداد در تبریز بستری بوده و مابقی ترخیص شده‌اند. همچنین تعداد مصدومان در شهرستان هشترود ۳۰ نفر اعلام شده است.

آخرین گزارش هلال‌احمر از زلزله آذربایجان شرقی

 مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر نیز گفت: ساعت2 و 17 دقیقه بامداد امروز زمین‌لرزه 5.9 ریشتری در عمق 8 کیلومتری زمین تا شعاع ۳۰ کیلومتری کانون زلزله یعنی استان آذربایجان شرقی، ترک و سراب را لرزاند. پس‌لرزه‌ها تاکنون ۵۷ مورد گزارش شده است که بزرگ‌ترین آنها ۴٫۸ ریشتر و در ساعت ۳: ۰۲ بامداد در منطقه ترکمانچای سراب بوده است.

به گفته او، این زمین‌لرزه را ۶ شهر و ۱۴۵ روستا با جمعیت ۱۲۱ هزار و ۳۰۷ نفر حس کردند.

 رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر گفت: ۳۴ تیم عملیاتی و ارزیاب شامل ۱۱۰ نفر به مناطق مختلف استان‌های زلزله‌زده شمال غرب ایران اعزام شدند و تاکنون تخریب ۴۰ خانه و ترک دیوار برخی خانه‌ها در برخی از روستاها، ریزش کوه در محورهای مواصلاتی، آتش‌سوزی بر اثر شکستگی لوله گاز و اختلال شبکه تلفن همراه گزارش شده است.

همچنین اینکه دو بالگرد هم برای ارزیابی دقیق‌تر و در صورت لزوم برای امدادرسانی به منطقه اعزام شده‌اند.

به گفته رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر ۵ نفر در روستای ورنکش شهرستان میانه جان خود را از دست دادند.

تخریب ۵۰ درصدی ۲۵ منزل مسکونی در شهرستان سراب

فرماندار شهرستان سراب نیز از تخریب ۵۰ درصدی ۲۰ تا ۲۵ منزل مسکونی به دنبال وقوع زمین‌لرزه ۵.۹ ریشتری در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: این زلزله موجب تلف شدن ۲۰۵ رأس از احشام در شهرستان سراب شد.

ایرج سقفی اظهار کرد: به دنبال وقوع این زمین‌لرزه ۱۲۷ مراجعه کننده به اورژانس داشتیم که ۹۳ نفر از آن‌ها به دلیل شوک روانی و ترس مصدوم شده بودند. تاکنون تلفات جانی از زمین‌لرزه ۵.۹ ریشتری میانه در شهرستان سراب گزارش نشده است.

ارزیابی ۶۵ روستای زلزله‌زده در میانه

رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر اعلام کرد: از بامداد امروز ۳۰ تیم عملیاتی در مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی مشغول امدادرسانی به هم‌وطنان هستند.

به گزارش ایسنا، مرتضی سلیمی دراین‌باره گفت: در پی زلزله ۵.۹ ریشتری در بامداد امروز در آذربایجان شرقی، ۳۰ تیم عملیاتی در منطقه مشغول امدادرسانی هستند. دو بالگرد در منطقه آماده‌به‌کار هستند تا ارزیابی بیشتری را داشته باشند.

او با بیان اینکه تاکنون ۶۵ روستا ارزیابی شده است، ادامه داد: ۷ روستا بیشترین خسارت را داشته‌اند. مطابق ارزیابی‌ها بیشترین تخریب در ورنکش با ۳۰ واحد تخریبی گزارش شده است.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر گفت: اسکان اضطراری در ورنکش شروع شده است؛ همچنین تغذیه اضطراری هم‌زمان با اسکان اضطراری شروع می‌شود. اقلام زیستی شامل چادر، پتو،‌ چراغ والور با توجه به سرمای منطقه، سبدهای غذایی ۷۲ ساعته به منطقه اعزام شده و با آغاز اسکان اضطراری، بقیه مواد غذایی میان آسیب دیدگان توزیع می‌شود.

تمام محورهای مواصلاتی اصلی استان‌های زلزله‌زده باز است

رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا گفت: خوشبختانه تاکنون گزارشی از بسته شدن محورهای مواصلاتی اصلی استان‌های زلزله‌زده نداشته‌ایم و تمامی محورها باز هستند و امکان تردد وجود دارد.

سرهنگ نادر رحمانی اظهار کرد: طبق گزارش‌های واصله ترافیک در محور شمال به جنوب کرج_چالوس و همچنین در محدوده مرزن‌آباد سنگین تا نیمه سنگین است. همچنین ترافیک در محور هراز در محدوده نارنجستان و تونل شماره یک نیز سنگین است.

رحمانی افزود: به جهت کنترل بار ترافیکی ناشی از بازگشت مردم به شهرهایشان پس از تعطیلات، تردد هرگونه وسیله نقلیه در محور کرج به چالوس از ساعت 13 بعدازظهر روز جاری و همچنین محور رودهن به آمل از ساعت 12 ظهر ممنوع است.

هشدار نسبت به گازگرفتگی در مناطق زلزله‌زده

سخنگوی اورژانس کشور نسبت به‌احتمال وقوع گازگرفتگی در مناطق متأثر از زلزله بامداد امروز هشدار داد.

مجتبی خالدی دراین‌باره گفت: با توجه به زمین‌لرزه ۵.۹ ریشتری که بامداد امروز بخش‌هایی از استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، زنجان و آذربایجان غربی را تحت تأثیر خود قرار داد احتمال اینکه لوله‌های دودکش بخاری و دیگر وسایل گازسوز از دستگاه جدا شده یا فاصله گرفته باشند وجود دارد.

او افزود: در همین راستا نیز توصیه می‌کنیم که افراد ساکن در مناطق متأثر از زلزله حتماً پس از بازگشت به خانه و پیش از خواب اتصال دودکش به بدنه لوازم گازسوز شامل بخاری و آبگرمکن و نیز اتصال اجزای دودکش به یکدیگر و به خروجی دودکش را چک کنند تا از احتمال وقوع گازگرفتگی جلوگیری شود.

دستور وزیر کشور درباره زلزله در برخی مناطق شمال غرب کشور

وزیر کشور به دنبال وقوع زلزله در برخی مناطق شمال غرب کشور در دستوری به رئیس سازمان مدیریت بحران خواستار رسیدگی سریع به وضعیت زلزله‌زدگان و مناطق زلزله‌زده شد.

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور با تأکید بر اینکه امدادرسانی به سانحه دیدگان باید در اولویت قرار گیرد گفت: تمامی واحدها و سازمان‌ها و ارگان‌های امدادرسان موظف به ارائه سریع و به‌موقع خدمات به زلزله‌زدگان می‌باشند و در صورت نیاز با هماهنگی استانداران مناطق زلزله‌زده، امکانات و توانمندی‌های لازم در این خصوص به کار گرفته شود.

ترک‌خوردگی دیوار برخی بناها در مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی

حامد سجادی، سرپرست معاونت عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر دراین‌باره اظهار کرد: به دنبال وقوع زمین‌لرزه ۵.۹ ریشتری که شهرهای میانه، سراب و ترکمانچای در استان آذربایجان شرقی را تحت تأثیر قرار داد، بلافاصله تیم‌های ارزیاب به این مناطق اعزام شدند.

او با بیان اینکه نیروهای امدادی نیز در این مناطق به حالت آماده‌باش درآمده‌اند، گفت: گزارش‌های اولیه از تیم‌های ارزیاب حاکی از آن است که چندین مورد ترک‌خوردگی روی دیوار ساختمان‌ها و بناها رخ داده است. البته جستجو از سوی این تیم‌ها همچنان ادامه دارد و نتایج تکمیلی اعلام خواهد شد.

آخرین آمار مصدومان زلزله 5.9 ریشتری آذربایجان شرقی

 رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، آخرین آمار مصدومان زلزله 5.9 ریشتری در آذربایجان شرقی را 304 نفر عنوان کرد.

فرزاد رحمانی در تشریح این خبر اظهار کرد: هم‌اکنون در روستای ورنکش میانه مستقر هستیم و آواربرداری‌ها در این روستا به پایان رسیده است. بیشتر مصدومان به دلیل ترس دچار مصدومیت شده‌اند و تعداد کسانی که زیر آوار مانده‌اند از 100 نفر نیز کمتر است.

 رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، از احتمال افزایش آمار تعداد مصدومان خبر داد.

تخریب ۱۰۰ درصدی ۳۰ واحد مسکونی در روستای ورنکش

محمدباقر هنربر، مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی از تخریب ۱۰۰ درصدی ۳۰ واحد مسکونی در روستای ورنکش خبر داد و گفت: ۳۷۰ واحد مسکونی در سایر روستاهای بخش مرکزی، کندوان و کاغذ کنان میانه، پنج تا ۷۰ درصد تخریب شده‌اند.

 او اضافه کرد: تمامی کارگروه‌ها به‌ویژه نیروهای انتظامی، نیروهای عملیاتی، بسیج و ارتش برای امدادرسانی در محل حضور دارند.

هنربر با اشاره به وضعیت شهرستان سراب گفت: این زلزله در سراب نیز تخریب ۲۰ الی ۷۰ درصدی ۲۵ واحد مسکونی را در پی داشت.

 مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی متذکر شد: هم‌اکنون به همراه استاندار آذربایجان شرقی در ورنکش حضور داریم و اقدامات لازم برای اسکان اضطراری زلزله‌زدگان در روستای ورنکش و توزیع بسته‌های ۷۲ ساعته تغذیه انجام شده است.

فشار گسل‌ها تخلیه شده است

 استاندار آذربایجان شرقی گفت: خوشبختانه تعداد پس‌لرزه‌ها مرتباً روبه کاهش بوده و فشار گسل‌ها تخلیه شده است؛ بنابراین مردم نگران زلزله‌های بعدی نباشند و به خانه‌ها خود برگردند.

محمدرضا پورمحمدی با ارائه آخرین آمار، عملکردها و اقدامات در مورد زلزله اخیر، اظهار کرد: با توجه به این‌که این زمین‌لرزه ساعات دیروقت شب به وقوع پیوسته و به علت تخریب کامل ۳۰ خانه، امکان افزایش تلفات وجود دارد.

او خاطرنشان کرد: ۶۰ روستا در کانون زمین‌لرزه بوده که از تمامی آن‌ها بازدید به عمل آمده و نگرانی چندانی وجود ندارد؛ خوشبختانه از لحظات اولیه مدیریت بحران شهرستان‌ها و استان تشکیل یافته است و از سویی نیز نیروهای امدادی به منطقه اعزام شده و امکانات اسکان موقت از سوی هلال‌احمر استان فراهم شده است.

پورمحمدی متذکر شد: خوشبختانه در منطقه‌ای که زمین‌لرزه به وقوع پیوسته منطقه روستایی بوده و تراکم جمعیت کم است و در سایر شهرستان‌ها اعم از سراب، چاراویماق، هشترود و بستان‌آباد مشکلات خاصی وجود ندارد و مصدومان به‌صورت سرپایی مداوا شده‌اند.

۷۰ مصدوم زلزله در سراب سرپایی درمان شدند

ایرج ثقفی، فرماندار سراب گفت: در پی وقوع زمین‌لرزه، ۷۰ نفر در شهرستان سراب مصدوم شده و به‌صورت سرپایی درمان شدند. در اثر ازدحام، ۷۰ نفر از شهروندان در حین فرار مصدوم شده و به‌صورت سرپایی درمان شدند.

او افزود: در برخی از روستاهای این شهرستان، تعدادی از احشام و حیوانات در زیر آوار مانده‌اند که با هماهنگی دهیاران و گروه‌های امدادی اقدامات لازم در حال انجام است.

هیچ خسارتی در شهرستان بناب گزارش نشده است

 امین رفیعی، فرماندار بناب گفت: زمین‌لرزه اخیر، در بناب نیز احساس شد ولی خوشبختانه هیچ خسارتی در این شهرستان گزارش نشده است.

او اظهار کرد: دهیاران شهرستان در حال بررسی روستاها هستند تا در صورت بروز مشکل اطلاع‌رسانی کنند. مردم حتماً لوله‌های بخاری را چک کنند تا در معرض استشمام گاز کربن دی‌اکسید ناشی از جابجا شدن لوله بخاری قرار نگیرند.

موضوعات :
در همین رابطه