ولادت حضرت امام محمد تقی (ع) مبارک باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 19 دی 1403

در هفت‌ماهه امسال

تولید شمش فولادی به مرز 12 میلیون تن رسید

آمارها حاکی از این است که در 7 ماهه امسال، ۱۰ واحد بزرگ فولادسازی کشور ۱۱ میلیون و ۹۲۳ هزار و ۹۹۳ تن شمش فولادی تولید کرده‌اند.

02 آذر 1398 - 11:21
کد خبر : 31166
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

آمارهای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در دوره هفت‌ماهه ابتدایی امسال گویای آن است که ۱۰ واحد بزرگ فولادسازی کشور ۱۱ میلیون و ۹۲۳ هزار و ۹۹۳ تن تولید شمش داشتند که از این رقم فولاد مبارکه و واحدهای وابسته سهم ۴۶ درصدی را به خود اختصاص دادند.

بررسی‌های آماری عملکرد مجموعه‌های فولاد مبارکه (سبا و هرمزگان)، خوزستان، ذوب‌آهن، فولاد خراسان، ملی صنعتی فولاد، آلیاژی، طرح ثامن چادرملو، بناب، کاوه جنوب و آهن و فولاد ارفع در این گزارش مورد استناد قرار گرفته‌اند.

فولاد مبارکه به همراه سبا و هرمزگان در هفت‌ماهه امسال درمجموع پنج میلیون و ۴۹۴ هزار و ۸۵ تن تولید شمش داشتند که سهم مبارکه سه میلیون و ۸۲۸ هزار و ۷۷۹ تن ثبت شده و سبا با ۸۱۶ هزار و ۸۹۳ تن و هرمزگان با ۸۴۸ هزار و ۴۱۳ تن در این آمار جای گرفتند.

فولاد خوزستان نیز با سهم ۱۸.۴ درصدی از تولید هفت‌ماهه دو میلیون و ۱۹۷ هزار و ۸۹۰ تن شمش تولید کرد که به‌عنوان دومین تولیدکننده شاخص در دوره مورد بررسی محسوب می‌شود.

همچنین ذوب‌آهن اصفهان هم در هفت‌ماهه ۹۸ تولید شمش خود را به رقم یک‌میلیون و ۳۸۴ هزار تن رساند که سهم ۱۱.۶ درصد از مجموع عملکرد این مدت را از آن خود ساخت.

شمش‌های واحدهای تولیدی مزبور به شکل بیلت، بلوم و اسلب انجام شده، برخی واحدها تک‌محصولی و بعضی تولید خود را در هر سه شکل شمش انجام دادند.

آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت مربوط به نیمه نخست امسال گویای صادرات ۱۵.۸ میلیون تن کالاهای بخش معدن و صنایع معدنی به ارزش سه میلیارد و ۸۹۱ میلیون دلار است که نشان‌دهنده تحقق نزدیک به ۴۰ درصد هدف صادرات این بخش است.

آمارهای مورد بررسی مربوط به صادرات محصولات معدنی فلزی، شامل مواد و محصولات معدنی در نیمه نخست سال ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ ازلحاظ ارزشی ۱۱.۷ درصد و ازلحاظ وزنی ۲۷.۳ درصد افزایش را ثبت کرد.

 شمش فولادی به‌عنوان مهم‌ترین محصول صادراتی بخش معدنی فلزی در نیمه نخست امسال با یک میلیارد و ۱۹۸ میلیون دلار به وزن سه میلیون و ۱۶۶ تن و پس‌ازآن سنگ و کنسانتره آهن به ارزش ۶۱۷ میلیون دلار، محصولات طویل فولادی به ارزش ۵۷۵ میلیون دلار، محصولات تخت نورد شده فولادی به ارزش ۲۳۰ میلیون دلار بخشی از این اقلام محسوب می‌شوند.

ایران برای سال ۱۴۰۴ در قالب سند چشم‌انداز ظرفیت‌سازی ۵۵ میلیون تن فولاد را برنامه‌ریزی کرده که از این رقم حدود ۴۰ درصد برای بازارهای صادراتی پیش‌بینی شده و بقیه در بازار داخلی جذب خواهد شد.

امسال انتظار می‌رود ظرفیت فولادسازی کشور حداقل به ۴۰ میلیون تن برسد و میزان تولید ۲۶ تا ۲۸ میلیون تن برآورد شده است.

در همین رابطه