هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

رئیس سازمان توسعه تجارت در آیین تجلیل از صادرکنندگان همدان

درباره مهلت بازگشت ارز صادرات محصولات کشاورزی تصمیم‌گیری می‌شود

حمید زادبوم، رئیس سازمان توسعه تجارت آیین تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان همدان، درباره تصمیم جدید وزارت صنعت برای بازگشت ارز به کشور گفت: به‌زودی تصمیم‌های خوبی توسط وزیر صنعت برای مدت‌زمان بازگشت ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی در نظر گرفته می‌شود.

17 آذر 1398
کد خبر : 31362
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه برای تصاحب رقم یک‌صد میلیارد دلار صادرات به کشورهای همسایه هدف‌گذاری کردیم، گفت: سال گذشته ۲۴ میلیارد دلار صادرات به کشورهای همسایه داشتیم و امسال برای ارتقای این رقم به یک‌صد دلار عزم خود را جزم کرده‌ایم.

حمید زادبوم آیین تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان همدان افزود: با نگاهی به سبد وارداتی کشورهای همسایه می‌توانیم برای تصاحب بخش زیادی از این سبد برنامه‌ریزی کنیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به جایگاه صادرکنندگان گفت: وارد کردن ارز توسط این فعالان اقتصادی بسیار ارزشمند است.

زادبوم با اشاره به اینکه ۷۰ درصد واردات کشورمان کالاهای واسطه‌ای است گفت: صادرات، خونی در شریان تجارت خارجی ما است و اگر صادرات و ارزآوری نباشد قادر به خرید کالاهای موردنیاز صنایع نیستیم.

رئیس سازمان توسعه تجارت افزود: کنترل‌های وارداتی و صادراتی اعمال شده در یک سال گذشته برای کشور ضروری بوده و این تصمیم‌ها اگرچه عاری از مشکلات نیست اما برای تنظیم وضعیت کشور ضروری است.

او با تأکید بر اینکه از بازرگانان کشور حمایت می‌کنیم، گفت: تجار نیز باید رفتارهای انقلابی داشته و به قوانین و تصمیم‌های دولت احترام بگذارند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تصمیم جدید این وزارتخانه برای بازگشت ارز کشور گفت: به‌زودی تصمیم‌های خوبی توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت برای مدت‌زمان بازگشت ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی در نظر گرفته می‌شود.

زادبوم با بیان اینکه صادرات و ارزآوری در شرایط کنونی دشوار است تأکید کرد: توجه همگانی به سمت صادرات غیرنفتی است و باید در این حوزه همت بیشتری داشته باشیم.

او با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب که تحریم‌ها دائمی است افزود: انرژی و ظرفیت تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی به دولت دلگرمی می‌دهد.

رئیس سازمان توسعه تجارت به برندسازی و یکپارچه‌سازی واحدهای تولیدی تأکید کرد و افزود: صنایع خرد و تولیدکننده‌های پراکنده را در صورت تجمیع و یکدست شدن حمایت می‌کنیم.

لزوم بازنگری قوانین بخش تولید و صادرات در جنگ اقتصادی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان گفت: در شرایط تحریم و تنگناهای اقتصادی کنونی، وضعیت برای تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی سخت و شکننده شده و قوانین بخش تولید و صادرات نیازمند تغییر و بازنگری است.

علی‌اصغر زبردست در این مراسم افزود: این شرایط ویژه است و دستکمی از جنگ اقتصادی ندارد و قوانین در دست بررسی در مجلس نیز باید با نگاهی به همین شرایط بازنگری شود.

زبردست با بیان اینکه دولت به دنبال صادرات غیرنفتی است گفت: برای این منظور باید زمینه را برای تحقق اهداف فوق را آماده کنیم و بر این اساس از مجمع نمایندگان مردم استان در مجلس می‌خواهیم فعالان اقتصادی را یاری کرده و قوانین تسهیلگر و شتاب‌دهنده برای بخش تولید و صادرات تصویب کنند.

او با قدردانی از صادرکنندگان استان گفت: با وجود مشکلات و تنگناهای بسیار در عرصه جهانی، فعالان اقتصادی و صنعتی همدان کارنامه خوبی دارند و محصولات همدان تا قلب اروپا نیز صادر می‌شود.

در ادامه این مراسم با عظمت محمد خزاعی دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) به سخنرانی پرداخت.

 او اذعان داشت دستگاه دیپلماسی کشور باید برای فراهم کردن زمینه تقویت صادرات و توسعه تجارت خارجی تلاش کرده و از این مهم غفلت نکند.

محمد خزاعی در همایش تجلیل از صادرکنندگان برتر همدان با بیان اینکه صادرات نتیجه رونق تولید است، افزود: در این حوزه فرموده رهبر معظم انقلاب درباره رونق تولید فصل الخطاب است.

او با اشاره به مراودات اقتصادی ژاپن و چین در عرصه بین‌المللی گفت: حضور صادرکنندگان به‌مراتب از قدرت دیپلماسی سیاسی قوی‌تر است.

خزاعی افزود: فعالان اقتصادی در عرصه جهانی پرچم اقتدار جمهوری اسلامی را به اهتزاز درمی‌آورند.

او با اشاره به اهمیت صادرات گفت: مقررات بین‌المللی در زمینه فعالیت‌های اقتصادی نیازمند یکسان‌سازی است و این موضوع در آی.سی.سی انجام می‌شود.

خزاعی آی.سی.سی را سازمان ملل بخش خصوصی تعریف کرد که با هدف تسهیل تجارت و ایجاد مقررات همسان راه‌اندازی شده است.

او افزود: ۴۵ میلیون کسب‌وکار توسط ای.سی.سی در جهان حمایت می‌شوند و یک‌صد اتاق بازرگانی عضو این نهاد هستند.

دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی یکی از نقاط ضعف بخش خصوصی و دولت را آشنای نداشتن با مسائل و قوانین تخصصی بین‌المللی ارزیابی کرد.

خزاعی اضافه کرد: آی.سی.سی می‌تواند محرک فعالیت‌های بین‌المللی باشد و نقش یکدست قوی را ایفا کند.

به گفته او به‌زودی نمایندگی آی.سی.سی در همدان با هدف کمک به فعالان اقتصادی و صادرکنندگان راه‌اندازی می‌شود.

در ادامه این همایش، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان نیز گفت: در هشت ماه سال جاری ۸۲۰ میلیون و ۶۵۵ هزار دلار کالای تولید شده در این استان از گمرک کشور صادر شد که حاصل کوشش تولیدکننده‌ها و صنعتگران این خطه است.

حمیدرضا متین افزود: تا پایان آبان ماه امسال ۷۵ میلیون و ۴۹۷ هزار دلار کالا از گمرک استان و ۷۴۵ میلیون ۱۵۸ هزار دلار از طریق سایر گمرک‌های کشور صادر شده است.

او اضافه کرد: در بازه زمانی یاد شده ۲۶ میلیون و ۵۱۶ هزار دلار کالا به وزن پنج هزار و ۲۰۵ تن به این استان وارد شد که این آمار ازنظر ارزشی ۳۷ درصد و از حیث وزن ۵۲ درصد نسبت به پارسال همین موقع رشد دارد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان افزود: تنها یک درصد از واردات استان کالای مصرفی بوده و بقیه اقلام، کالاهای واسطه‌ای، مواد اولیه و خطوط تولید است که همگی برای صنایع مصرف شد.

متین گفت: ۱۳۶ قلم محصول در هشت‌ماهه سال جاری از همدان به ۳۵ کشور جهان صادر شد که این میزان در مدت مشابه سال قبل ۱۵۳ قلم به ۳۲ کشور بود.

او تأکید کرد: تمام امکانات استان برای آسان‌سازی تجارت، رفع موانع و توسعه بازارهای صادراتی به کار گرفته شده و به دنبال راهکارهای مؤثر برای افزایش سهم استان در عرصه تجارت خارجی هستیم.

استاندار همدان نیز در این مراسم با اشاره به عزم جدی دولت برای گره‌گشایی و رفع موانع صنایع گفت: از ابتدای امسال تا پایان آبان سه هزار میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید به صنایع این استان پرداخت شد و ۷۰۰ میلیارد تومان نیز توسط آورده‌های صاحبان صنایع تأمین شده است.

سید سعید شاهرخی با بیان اینکه یگانه راه نجات کشور تقویت تولید و توسعه صادرات است، افزود: آمار صادرات رو به رشد همدان نشانه تحقق این مهم در منطقه است و اولویت ما در استان توجه و حمایت از تولید و اقتصاد و معیشت مردم بوده و هست.

شاهرخی به تدوین سند سه‌ساله استان اشاره کرد و گفت: در این سند محورهای بسترسازی و حمایت از سرمایه‌گذاری‌های جدید را در اولویت قرار دادیم.

استاندار همدان خاطرنشان کرد: در این سند برای ایجاد ۲۰ هزار شغل برنامه‌ریزی کردیم که تاکنون مطابق با برنامه پیش رفته‌ایم.

شاهرخی با اشاره به استخراج ۳۰ نوع ماده معدنی در همدان گفت: خام فروشی آفت بخش معدنی استان شده که برای ارزش‌افزوده دادن به این منابع کارهای خوبی صورت گرفته است.

او یادآوری کرد: با همه قوا و توان از بخش خصوصی دفاع می‌کنیم و شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با این هدف به‌طور مستمر برگزار می‌شود.

استاندار همدان به فعالان اقتصادی اطمینان خاطر داد دستگاه‌های دولتی در کنار آنها هستند اگرچه گلایه و نواقصی وجود دارد اما جبران می‌شود.

در همین رابطه