رئیس اتاق کاشان گفت: فرش ایرانی، میراثی است که با فراز و فرودهای متعدد و تجارب فراوان به دست صنعتگران ما رسیده تا در حال حاضر بتوانیم بگوییم رتبه نخست صادرات صنایع نساجی کشور هستیم و در عرصه جهانی جایگاهی داریم.
محمود تولایی در حاشیه افتتاحیه از نمایشگاه ملی فرش ماشینی در کاشان، با بیان اینکه ثمره امروز نتیجه فداکاری بسیاری از افراد فعال در حوزه صنعت فرش ماشینی افزود: فرش ماشینی کاشان با تولید محصولات باکیفیت توانسته است نام ایران را به رخ جهانیان بکشاند بهطوریکه تولیدکنندگان فرش ماشینی حتی یک گام جلوتر از رقیبان اروپایی قرار دارند.
او ضمن تأکید بر همت هرچه بیشتر مسئولان در ساخت و بهرهبرداری نمایشگاه بینالمللی کاشان تصریح کرد: منطقه کاشان علاوه بر صنعت فرش در حوزههای دیگر همچون فولاد، چینیآلات و غیره حرفی برای گفتن دارد بهنحویکه در حوزه فولاد توانستیم بهخوبی صادرات داشته باشیم.
تولایی یادآور شد: باوجود رشد صادرات فرش ماشینی، فولاد شاگرد اول صادرات است و پس از فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده فولاد کشور به شمار میرود و ۱۰ درصد میلگرد کشور را تولید میکند.
۷۰ درصد سرمایهگذاری صنعت فرش کشور در کاشان است
موفق، مدیرکل اداره صمت استان اصفهان نیز ضمن تأکید بر لزوم ایجاد شرکت مدیریت بازرگانی در حوزه فرش کاشان گفت: ۷۰ درصد سرمایهگذاری صنعت فرش کشور در کاشان است.
او ضمن تشکر از زحمات عوامل برپایی این نمایشگاه اظهار داشت: امیدواریم تا مجوز برپایی نمایشگاه بینالمللی فرش در کاشان را اخذ کنیم و سال آینده شاهد برپایی این نمایشگاه در سطح بینالمللی باشیم.
این مقام مسئول ضمن ابراز امیدواری از ایجاد شرایط برای ساخت و بهرهبرداری نمایشگاه بینالمللی کاشان افزود: در کل کشور بیش از یک هزار و هفت پروانه بهرهبرداری واحد تولیدی فرش ماشینی داریم که از این میزان 803 پروانه به استان اصفهان تعلق دارد که از این میزان 76 درصد پروانهها به کاشان و آران و بیدگل تعلق دارد.
مدیرکل اداره صمت استان اصفهان با بیان اینکه بیش از سهچهارم فرش تولید شده کشور در کاشان تولید میشود، ابراز داشت: 70 درصد سرمایهگذاری صورت گرفته در صنعت فرش در منطقه کاشان و آران و بیدگل صورت پذیرفته است و 61 درصد اشتغال فرش ماشینی کشور نیز در این منطقه رقم خورده است.
او ضمن اشاره به وجود کارگروه رفع موانع تولید در شهرستان کاشان گفت: برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی این کارگروه در شهرستان کاشان ایجاد شده است و با پیگیریهای وزارت صمت نیز سعی میشود تا مشکلات تولیدکنندگان به بهترین نتیجه منتهی شود.
موفق با بیان اینکه 8 شرکت مدیریت صادرات در استان اصفهان فعال هستند، تصریح کرد: امید است با توجه به پتانسیلهای منطقه کاشان شرکت مدیریت صادرات ویژه فرش ماشینی در این منطقه ایجاد شود.