استاندار یزد معتقد است: این استان ظرفیتهای لازم برای تبدیل شدن به پایلوت اقتصاد دانشبنیان کشور را دارد و با توجه به برنامهریزیهایی انجام شده، امکانات و منابع انسانی متخصص بومی نیز برای تحقق این مهم در استان فراهم است.
محمدعلی طالبی در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی یزد، افزود: معنا و مفهوم اقتصاد دانشبنیان، تقویت یک بخش یا حذف بخشی دیگر نیست و صنعت استان نیز میتواند به یک صنعت دانشبنیان تبدیل شود و از توانایی نیروهای تحصیلکرده بومی در مسیر تحقق این هدف استفاده شود.
طالبی اظهار کرد: رویکرد توسعه در حوزه صنعت باید مبتنی بر اقتصاد دانشبنیان باشد و در استان یزد که در برخی زمینهها مثل آب یا محیطزیست با محدودیتهایی مواجه است، باید بر اساس همین رویکرد رونق مرکز نوآوری نساجی و کاشی و سرامیک و فولاد در دستور کار قرار بگیرد.
محمدرضا قمی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یزد نیز در این نشست گفت: بانکها برای پرداخت تسهیلات فاکتور میخواهند که صدور فاکتورهای صوری برای استفاده از تسهیلات باعث دردسر شده و امور مالیاتی این فاکتورها را بهعنوان سند برای دریافت مالیات مبنا قرار میدهد و مؤدیانی که در این خصوص اقدام نکنند را به دستگاه قضایی برای تفهیم اتهام معرفی میکند که در موارد متعددی برای صاحبان صنایع و تولیدکنندگان مشکلات قضایی ایجاد شده است.
دادستان عمومی و انقلاب یزد نیز در این نشست گفت: دستگاههای نظارتی با نهایت انعطاف و بدون تنگنظری فعالیت دارند ولی بخشنامههای حمایت از تولید با تأخیر توسط بانک مرکزی ابلاغ میشود و همی عامل باعث شده فعالیتها با کندی انجام شود، بنابراین دستگاههای استان باید پیگیر ابلاغ زودتر این آییننامههای حمایتی باشند.
محمدرضا حدادزاده اظهار کرد: در پایان این هفته میزبان رئیس قوه قضاییه و مقامات عالی قضایی هستیم و در نشست ویژه برای بحثهای بانکی با حضور مدیران بانکها و دادستان کل کشور تصمیمگیری میشود و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد به رئیس قوه قضاییه اعلام میشود.