هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

کیوان کاشفی در جلسه اصناف و بازاریان کرمانشاه

مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا نیازمند تصمیمات ویژه است

کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران در جلسه اصناف و بازاریان کرمانشاه نسبت به پیامدهای اقتصادی شیوع کرونا به‌ویژه احتمال رشد نرخ تورم هشدار دارد و مقابله با این پیامدها را نیازمند تصمیمات قاطع و ویژه دانست.

23 فروردین 1399
کد خبر : 32801
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

عضو هیات رئیسه اتاق ایران با هشدار نسبت به احتمال افزایش نرخ تورم به دنبال شیوع بیماری کرونا گفت: برای مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا نیازمند تصمیمات قاطع و ویژه هستیم.

کیوان کاشفی در جلسه اصناف و بازاریان کرمانشاه، بحران ناشی از شیوع بیماری کرونا را در صد سال اخیر جهان بی‌سابقه دانست و افزود: این بحران پیامدهای متعددی خصوصاً در حوزه سلامت و اقتصاد داشت که ایران را نیز مانند بسیار دیگری از کشورهای جهان درگیر کرده است.

او ادامه داد: در این شرایط نمی‌توانیم با روش‌هایی که چند ماه پیش در کشور وجود داشت با کرونا مقابله کنیم بلکه نیازمند سازوکارهای ویژه، سریع، قاطع و جامع هستیم.

کاشفی در ادامه با بیان اینکه مقابله با بیماری کرونا دارای دو اولویت مهم است، حوزه نظام سلامت و بهداشت و درمان که فشار اصلی را به دوش می‌کشند را اولویت اصلی برشمرد و یادآوری کرد: یکی از مهم‌ترین موارد تأمین تجهیزاتی بود که حوزه سلامت را برای مقابله با کرونا در تنگنا قرار داده بود که بخش خصوصی در این حوزه پای‌کار آمد و رسالت خود را انجام داد.

رئیس اتاق کرمانشاه تصریح کرد: اولویت مهم دیگر حوزه اقتصاد است که بخش خدمات شامل اصناف، مراکز فرهنگی و گردشگری را بیش از سایر بخش‌ها تحت تأثیر قرار داده و این در حالی است که حوزه خدمات نزدیک به 50 تا 60 درصد اقتصاد کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

او با بیان اینکه پیامدهای اقتصادی کرونا در برخی حوزه‌های اقتصادی ازجمله کشاورزی و برخی صنایع خود را نشان نداده، افزود: البته این نگرانی وجود دارد با تداوم بسته شدن مرزها و کاهش تقاضا، بحران کرونا این حوزه‌ها را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

کاشفی از دیگر پیامدهای اقتصادی کرونا نیز یاد کرد و با اشاره به افزایش سطوح قیمتی 30 تا 35 درصدی که اکنون در برخی از کالاها شاهدیم، اظهار کرد: با نمایان شدن پیامدهای افزایش نرخ ارز به حدود 16 هزار تومان، احتمالاً تورم زیاد و سخت را در آینده شاهد خواهیم بود.

او سپس به بیان راهکارهایی که می‌تواند بخشی از پیامدهای اقتصادی کرونا را تعدیل کند پرداخت و عنوان کرد: در درجه اول نیازمند همدلی و همراهی بخش خصوصی هستیم که باید در این شرایط سخت به‌عنوان کاتالیزور بین مردم و بخش حاکمیت عمل کند تا از بحران عبور کنیم.

رئیس اتاق کرمانشاه تداوم همکاری بازاریان را نیز ضروری خواند و تأکید کرد: با وجود همه مشکلاتی که از آن آگاهیم، اگر نیاز شد که بازاریان برای حفظ سلامت مردم دو هفته دیگر هم مغازه‌های خود را ببندند چاره‌ای جز همراهی نیست.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران از برخی تصمیم‌گیری‌ها و اظهارنظرهای دوپهلو متفاوت برای مدیریت این بحران در کشور هم گلایه کرد و افزود: برای عبور از این شرایط نیازمند فرماندهی واحد هستیم نه اینکه هریک از دستگاه‌ها و روسای قوا راه خود را بروند و یک حرف بزنند.

کاشفی از عملکرد چندوجهی برخی دستگاه‌ها ازجمله بانک‌ها و حوزه مالیات نیز گلایه کرد.

او همچنین ضمن قدردانی از موافقت مقام معظم رهبری برای برداشت یک میلیون یورویی از صندوق توسعه ملی برای جبران مشکلات اقتصادی، گفت: بهتر بود این رقم تا سقف پنج میلیون یورو افزایش می‌یافت.

رئیس اتاق کرمانشاه تأکید کرد: به‌علاوه این کمک‌ها و حمایت‌هایی که در نظر گرفته شده نباید صرفاً معطوف به واحدهای بزرگ صنعتی شود بلکه واحدهای کوچک و اصناف خصوصاً اصناف تولیدی نیز باید از آن بهره‌مند شوند.

کاشفی پیشنهادی هم برای توجه بیشتر به فروش مجازی فروشگاه‌ها در کرمانشاه داشت و با بیان اینکه در شرایط کنونی فروشگاه‌های آنلاین بیشترین فروش را دارند، افزود: متأسفانه این شیوه فروش در کرمانشاه در پایین سطح خود قرار دارد.

او همچنین از اقدامات اتاق ایران برای مقابله با شیوع کرونا یاد کرد و گفت: برای این منظور اعتبار کارت‌های بازرگانی تا خرداد تمدید شد تا نیاز به مراجعه حضور فعالین اقتصادی نباشد.

رئیس اتاق کرمانشاه کمک به تأمین برخی تجهیزات پزشکی برای مراکز درمانی استان از سوی اتاق کرمانشاه را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد.

در همین رابطه