به اعتقاد مهدی بخشنده رئیس اتاق قزوین، رفع موانع تولید برای تولیدکنندگان واقعی و حمایت از آنها، یکی از مهمترین الزامات تحقق شعار سال 99، یعنی «جهش تولید» است.
بخشنده در گفتوگو با «پایگاه خبری اتاق ایران» میگوید: در شرایطی که همه کشورهای جهان تحت تأثیر کرونا قرارگرفتهاند نیاید تولید را فدای کرونا کنیم. بهخصوص در وضعیتی که با اقدامات و تحریمهای هوشمندانه اقتصاد در تنگنا قرار گرفته و حتی تجارت با کشورهای همسایه هم با محدودیت مواجه است. در این شرایط اگر بخواهیم چرخ تولید را متوقف کنیم قطعاً در ماههای آتی با آسیبهایی فراتر از آسیب حاصل از کرونا مواجه خواهیم شد.
رئیس اتاق قزوین تأکید میکند که در این شرایط راهی جز عمل در راستای شعار سال و افزایش تولید نداریم.
او در ادامه در رابطه با الزامات تحقق شعار جهش تولید میگوید: اقتصاد امروز ایران نیازمند یک جراحی بزرگ است. بهخصوص در دو حوزه نظام بانکی و نقدینگی نیازمند این هستیم که سرمایههای در گردش را به سمت بورس و تأمین مالی بنگاههای تولیدی هدایت کنیم. از طرفی اگر واقعاً تحقق جهش در تولید مدنظر است، مسئولین باید در وهله اول بر رفع موانع تولید تمرکز داشته باشند. به نظر من یکی از مهمترین اقداماتی که در سال پیش رو باید صورت گیرد پوستاندازی در حوزه قوانین و بخشنامههاست تا موانع برای ادامه فعالیت تولیدکنندگان واقعی نه تولیدکننده نماها هموار شود. شرایط خاص امروز به نحوی است که تولیدکنندگان و صادرکنندگان بیش از هر زمان دیگری نیازمند حمایت دولت برای حضور در بازارهای بینالمللی هستند.
بخشنده تأمین نقدینگی بنگاههای تولیدی در استان قزوین را یکی از مهمترین اولویتهای موردتوجه مسئولین بهمنظور حمایت از تولیدکنندگان این استان عنوان کرد و گفت: با توجه به تورم موجود، تأمین نقدینگی بهمنظور حفظ اشتغال و جلوگیری از تعدیل نیروهای انسانی بسیار حائز اهمیت است. باید این نکته موردتوجه قرار گیرد که اگر امروز نقدینگی واحدهای تولید تأمین شود، فردا بهواسطه پرداخت بیمه بیکاری، هزینهای چند برابر به دولت تحمیل خواهد شد.
بخشنده در ادامه اقدامات اتاق قزوین را برای مواجه با ویروس کرونا تشریح کرد.
رئیس اتاق قزوین اعلام کرد: از ابتدای اسفندماه که ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرد، اتاق قزوین قویترین همکار دانشگاه علوم پزشکی استان در تأمین تجهیزات درمانی و حمایت از بیماران مبتلابه کرونا بوده است.
به گفته او، بخش خصوصی این استان از ابتدای بحران شیوع ویروس کرونا تاکنون، بالغبر 38 میلیارد ریال برای مقابله با این بیماری در استان قزوین اهدا کرده است.
مهدی بخشنده افزود: توزیع ۳۶۰۰ بسته حمایتی معیشتی از اسفندماه ۹۸ تاکنون به ارزش ۱۶ میلیارد ریال، توزیع هزار دست لباس محافظگان و همچنین تأمین و توزیع دستکش، ماسک و مواد ضدعفونیکننده در بیمارستانهای بوعلی، ولایت، کوثر، انتقال خون و اورژانس استان قزوین به ارزش ۲ میلیارد ریال از دیگر اقدامات اتاق بازرگانی و بخش خصوصی استان بوده است.