هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

شعبان فروتن در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

دولت باید استراتژی واحدی برای حمایت از بخش خصوصی داشته باشد

فروتن، رئیس اتاق ایلام می‌گوید: در شرایط شیوع ویروس کرونا بنگاه‌های اقتصادی و در کل تولید نیاز به حمایت جدی دولت دارد؛ دولت باید با سیاست‌گذاری واحد و منسجم به کمک اقتصاد و بخش خصوصی بیاید.

27 فروردین 1399
کد خبر : 32880
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
فروتن، رئیس اتاق ایلام می‌گوید: در شرایط شیوع ویروس کرونا بنگاه‌های اقتصادی و در کل تولید نیاز به حمایت جدی دولت دارد؛ دولت باید با سیاست‌گذاری واحد و منسجم به کمک اقتصاد و بخش خصوصی بیاید.

شعبان فروتن، زئیس اتاق ایلام /عکس: محمد علی‌مهدی

شیوع ویروس کرونا به اقصاد، سیاست و روابط اجتماعی سایه انداخته است؛ همه جا صحبت از تاثیر این ویروس جهانی است و به‌نظر می‌رسد در ساحت‌های مختلف اقتصاد، سیاست و جامعه تغییر جدی را بعد از پایان ویروس کرونا شاهد خواهیم بود؛ شاید رکود بزرگی در انتظار اقتصاد جهانی باشد و اقتصاد ایران هم از این رکود بی‌نصیب نخواهد بود.

شعبان فروتن، رئیس اتاق ایلام در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران می‌گوید: این روزها حرف اول و آخر اقتصاد و سیاست‌گذاری تاثیر ویروس کرونا بر کسب‌وکارها و چگونگی مدیریت آن بر کم‌کردن اثر منفی است؛ برای همین مقابله با ویروس کرونا در دستور کار همه اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قرار گرفته و اتاق ایلام هم  حدود 17 هزار قلم انواع تجهیزات موردنیاز برای مقابله با ویروس کرونا به دانشگاه علوم پزشکی این استان اهدا کرده است.

فروتن ادامه می‌دهد: ارائه خدمات و توزیع لوازم پزشکی موردنیاز برای مقابله با ویروس کرونا در بیمارستان‌های استان توسط اتاق بازرگانی ایلام تا ریشه‌کنی این ویروس ادامه خواهد داشت.

او از شرایط امروز اقتصاد کشور، تعطیلی خیلی از کسب‌وکار گله می‌کند و می‌گوید: اینکه خیلی از کسب‌وکارها تعطیل شده ضربه سختی به اقتصاد خواهد بود اما بدتر از همه این موارد تشتت سیاست‌گذاری است؛ ما هر روز با یک دستورالعمل مواجهه هستیم حتی گاهی دستورالعمل اولی توسط بعدی نقض می‌شود. در چنین شرایطی برخی از مجتمع‌های تجاری تعطیل هستند و برخی خیر؛ اصلا مشخص نیست استراتژی مقابله با ویروس کرونا به طور مشخص و دقیق چیست؟

او ادامه می‌دهد: دستورالعمل یکسانی بر مرزها برای صادرات کالا حاکم نیست؛ تاکنون در دو مرحله کار ضدعفونی کردن محوطه مرز بین‌المللی مهران، غرفه‌های تجاری، ساختمان گمرکی و دفاتر کاری و گیت‌های ورودی و خروجی در مرز بین‌المللی مهران و توزیع شش هزار لیتر آب‌ژاول ویژه ضدعفونی سطوح در بین مردم شهرستان مرزی مهران نیز انجام شده است؛ اما ضعیت مرز برای بازگشایی مجدد و کامل مشخص نیست؛ عبور و مرور کامیون‌ها خیلی بی‌نظم است و اگر این شرایط ادامه داشته باشد صادرات و در کل تولید آسیب جدی می‌بیند.

فروتن تاکید می‌کند: بخش خصوصی و بنگاه‌های اقتصادی در راستای مسئولیت اجتماعی خود در کنار فعالان حوزه سلامت و مردم هستند اما تنها انتظار این است که دولت دستورالعمل واحد و سیاست‌گذاری مشخصی برای ریشه‌کنی ویروس کرونا داشته باشد.

او تاکید می‌کند: امسال سال «جهش تولید» نام‌گذاری شده و دولت باید تمام تلاش خود را در جهت حمایت از بخش خصوصی و اقتصاد به کار گیرد؛ در کنار ‌سیاست‌گذاری دقیق و منسجم باید با سیاست‌های مالی-بانکی، تامین بخشی از نقدینگی بنگاه‌ها، حمایت از تولید، صادرات و واردات به اقتصاد کمک کر.

به گفته عضو هیات نمایندگان اتاق ایرن اقتصاد ایران قبلا به دلیل تحمل تحریم‌ها آسیب‌پذیر شده بود و الان در این وضعیت نیاز به حمایت جدی دارد؛ دولت باید استراتژی واحدی برای حمایت از بخش خصوصی و همه بنگاه‌های اقتصادی داشته باشد.

در همین رابطه