رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

در کمیته واکاوی پروتکل‌های کسب‌وکار در شرایط کرونا مطرح شد

ضرورت ایجاد وحدت رویه در سیاست های دولت برای مبارزه با کرونا

کمیته واکاوی پروتکل‌های کسب‌وکار در شرایط کرونا، روز گذشته برگزار و بر ضرورت ایجاد هماهنگی در بخش های مختلف اقتصادی به منظور جبران خسارت‌های اقتصادی ناشی از شیوع این ویروس تاکید شد.

16 اردیبهشت 1399 - 10:34
کد خبر : 33113
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

کمیته واکاوی پروتکل‌های کسب‌وکار در شرایط کرونا، روز گذشته به ریاست احمد پور فلاح مشاور عالی اتاق ایران و با حضور امیر باقری معاون وزیر اقتصاد، غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران، حسین وطن پور رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران و جمعی از نمایندگان تشکل‌های اقتصادی برگزار شد.

پور فلاح در این نشست، ضمن تشریح اقدامات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برای مقابله با کرونا و ارسال نامه‌های متعدد از سوی رئیس اتاق ایران به رئیس‌جمهور و معاون اولش، خواستار ایجاد هماهنگی در بخش‌های مختلف اقتصادی برای عبور از وضعیت فعلی شد.

مشاور عالی اتاق ایران «آینده‌پژوهی» درباره اقتصاد ایران در پساکرونا را موردتوجه قرارداد و بر ضرورت بهره‌مندی از ظرفیت‌های بخش خصوصی، به‌ویژه ظرفیت شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، در این دوران تأکید کرد.

او همچنین خواستار حمایت دولت از سیستم پولی و بانکی شد و به انتقاد تصمیم دولت برای کاهش سود بانکی و تلاش دولت برای جذب نقدینگی مردم به بازار سرمایه پرداخت.

در ادامه برخی از روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران و نمایندگان تشکل‌های اقتصادی به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

ابوالفضل روغنی رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران در این نشست ضمن تأکید بر حمایت دولت از بخش‌های مختلف تولیدی، تأکید کرد که آثار کرونا ظرف دو سه ماه آتی خود را نشان خواهد داد. او در همین زمینه، ضمن انتقاد از ناهماهنگی در بخش‌های مختلف تولیدی خواستار وحدت رویه دولت باهدف جبران آسیب‌های اقتصادی ناشی از کرونا شد.

حسین وطن پور رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت نیز در این نشست با ارائه آمار و ارقامی از وضعیت شیوع ویروس کرونا، بر حمایت وزارت بهداشت از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کرد.

به گفته وطن پور طی چند روز اخیر و به‌خصوص بعد از اتمام تعطیلات نوروزی، میزان مرگ‌ومیر در مبتلایان جدید بسیار پایین آمده، اما همچنان تعداد مبتلاها رو به افزایش است.

وطن پور از ضمن ابراز نگرانی وزارت بهداشت برای شیوع موج دوم کرونا در شهریور و مهر سال جاری، راه مقابله با این موج را در افزایش آگاهی مردم به‌منظور حفاظت شخصی بیان کرد.

او همچنین با اشاره به اخراج پرستاران بیمارستان‌های خصوصی طی چند ماه اخیر، اعلام کرد که در شرایط فعلی دولت توان حمایت و مراقبت از بیمارستان‌های دولتی و خصوصی را باهم ندارد.

همدلی و مشارکت مردم و بخش خصوصی، راه مقابله با کرونا

پس از بیان نظرات و پیشنهادهای فعالان بخش خصوصی، امیر باقری معاون وزیر اقتصاد در جمع‌بندی این نشست اظهار کرد: آنچه در حال حاضر اهمیت دارد، همدلی و مشارکت مردم و بخش خصوصی برای عبور از بحران فعلی است.

به گفته معاون وزیر اقتصاد، نقش بخش خصوصی در ایده‌پردازی و ارایه راه حل‌های عملی، امروز بیش از گذشته اهمیت یافته است.

او در ادامه افزود: در شرایط فورس ماژور فعلی همه بخش های مختلف اقتصادی آسیب دیده‌اند و رویکرد دولت این نیست که حمایت ها را معطوف تنها به یک بخش یا صنعت کند. متاسفانه در این شرایط، خواسته‌ها زیاد است و منابع محدود؛ بنابراین دولت راهی ندارد جز اینکه دست به انتخاب بزند.

او در ادامه به تشریح اقدامات و حمایت دولت برای مقابله با ویروس کرونا،  از جمله راه اندازی سامانه « کارا» از زمان شیوع این ویروس پرداخت.

باقری در انتها با توجه به اظهارنظر فعالان اقتصادی مبنی ناهماهنگی در بخش‌های مختلف اقتصادی، قول مساعدت و پیگیری برای حل این موضوع را داد تا بانک‌ها صرفاً بر مبنای سلیقه عمل نکنند.

 

موضوعات :
در همین رابطه