رادیو مجازی اتاق ایران - 2 بهمن 1403

در نشست تسهیل تجارت ایران و قزاقستان مطرح شد

همکاری‌های استانی به توسعه روابط ایران و قزاقستان کمک می‌کند

تقویت مراودات تجاری از طریق تقویت مراکز لجستیک کالا در بنادر دو کشور، توسعه کشت فراسرزمینی، خرید و بهره برداری کانتینرهای یخچالدار و کشتی‌های رو‌رو توسط بخش خصوصی از جمله پیشنهادهای محمدرضا کرباسی با هدف توسعه روابط تجاری ایران و قزاقستان در این نشست بود.

25 خرداد 1399 - 10:52
کد خبر : 33540
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نشست تسهیل تجارت با قزاقستان با حضور معاون امور بین‌الملل اتاق ایران، سفیر ایران در قزاقستان، مدیرکل ترانزیت لجستیک و توافقنامه‌های بین‌المللی سازمان بنادر، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان و نمایندگان سازمان توسعه تجارت و وزارت امور خارجه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

بررسی آخرین وضعیت تردد کالا در مرزهای ایران و قزاقستان، ارائه مشکلات موجود و پیشنهادات جهت رفع آن ها توسط معاونت امور بین الملل اتاق ایران، ارائه اقدامات انجام شده و پیشنهادات جهت رفع موانع ترانزیتی و تجاری جهت صادرات و واردات کالا با کشور قزاقستان با توجه به محدودیت ها، ارائه آخرین وضعیت حمل و نقل دریایی کالا در دریای خزر از جمله موضوعاتی بود که در  نشست نشست تسهیل تجارت با قزاقستان مورد بحث قرار گرفت.

محمدرضا کرباسی معاون امور بین‌الملل اتاق ایران در نشست با اشاره به شعار سال و تاکید بر اینکه تحقق جهش تولید در گروی توسعه صادرات است، ابراز امیدواری کرد تا با توجه به پتانسیل‌های موجود، حجم تجارت ایران و قزاقستان به یک میلیارد دلار رسد.

کرباسی گفت: با بسته شدن مرزهای زمینی از طریق ترکمنستان بخش اعظمی از کالاهای صادراتی ما امکان صادرات نداشتند و تنها مسیر مبادلات کالایی از طریق دریای خزر و بنادر شمالی ایران و بندر آکتائو بوده است. بندر آکتائو مشکلات خود را در خصوص تخلیه، پهلوگیری و بارگیری دارد. با باز شدن مسیر عبور کامیون از ایران از طریق مرز سرخس، امکان صادرات فراهم شده است. اما کمبود کانتینرهای یخچالدار در حمل دریایی، زمینی و دریایی ایجاد مشکل کرده است.

معاون امور بین‌الملل اتاق ایران با تاکید بر ظرفیت ویژه شرکت‌های احداث، خدمات فنی و مهندسی پیشنهاد داد تا این شرکت‌ها اقدام به اخذ نمایندگی در کشور قزاقستان کنند.

تقویت مراودات تجاری از طریق تقویت مراکز لجستیک کالا در بنادر دو کشور، توسعه کشت فراسرزمینی، خرید و بهره برداری کانتینرهای یخچالدار و کشتی‌های رو‌رو توسط بخش خصوصی از دیگر پیشنهادهای محمدرضا کرباسی با هدف توسعه روابط تجاری ایران و قزاقستان بود.

در ادامه مجید صابر سفیر ایران در قزاقستان با بیان اینکه قزاقستان دومین اقتصاد بزرگ بین کشورهای شوروی سابق و بزرگترین کشور محصور در خشکی در دنیاست، اعلام کرد: با شیوع ویروس کرونا قزاقستان جزو تنها کشورهایی بود که مبادلات تجاری با آن متوقف نشد. چراکه از همان اول اطمینان دادیم که پروتکل‌های بهداشتی در حمل و نقل دریایی رعایت خواهد شد.

صابر با اشاره به مشکل کمبود واگن‌های حمل و نقل، تاکید داشت با ایجاد شرکت‌های مشترک بین ایران و قزاقستان، این مشکل حل خواهد شد. او همچنین بر ضرورت مشارکت بخش خصوصی در دو حوزه کشتیرانی و کشت فراسرزمینی تاکید داشت. ضمن اینکه به باور او، همکاری های استانی در تجارت دو جانبه بسیار راهگشاست که مغفول مانده است و ایران باید در بخش مدیریت بنادر در قزاقستان فعال شود.

ضرورت توجه به ارزش‌گذاری کالاها

به گفته امیر عابدی رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان، مساله بسیار مهمی که در توسعه روابط ایران و قزاقستان تعیین کننده است، ارزش گذاری کالاهاست، به این ترتیب که تعیین ارزش کالای ایرانی بالاتر از ارزش واقعی کالا در گمرکات کشورهای اوراسیا انجام می‌شود که این به ضرر تجار ایرانی است.

عابدی توضیح داد: اتاق مشترک اموری مانند انتقال پول را به صورت امن از قزاقستان انجام می‌دهد و با نرخ سنا و با استفاده از صراف‌های مورد اعتماد امکان انجام این کار وجود دارد.

او همچنین اعلام کرد که به زودی دفتر خدمات مشورتی و بازاریابی در آلماتی و نمایشگاه دائمی در آکتائو به افتتاح خواهد شد.

پس از آن هریک از نمایندگان وزارت امور خارجه، سازمان توسعه تجارت و گمرک به شرح اقدامات صورت گرفته در راستای توسعه روابط ایران و قزاقستان پرداختند. بر این اساس، نماینده گمرک از آماده شدن سندی با قزاقستان در خصوص ارزش گذاری و موافقت نامه گمرکی خبر داد.

در این نشست همچنین مقرر شد تا دو ویدیو کنفرانس تخصصی در زمینه کشت فراسرزمینی و خدمات فنی مهندسی با همکاری سفارت برگزار شود تا طرح ها، توانمندی‌ها و انتظارات موجود بررسی شود. همچنین مقرر شد تا روند تسهیل صدور ویزای تجاری از سوی سفارت پیگیری و نتیجه در اسرع وقت اعلام شود.

در همین رابطه