احمد خرم رئیس سازمان نظاممهندسی کشور با جامعه مهندسی و دستاندرکاران حوزه احداث و خدمات فنی مهندسی اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی همدان دیدار و گفتوگو کرد.
رئیس اتاق همدان در این دیدار، مطالبه حقوق بخش خصوصی را بهصورت منسجم و سازمان یافته از مهمترین اثرات فعالیت اتاقها عنوان کرد و گفت: فعالان اقتصادی استان همدان دریافتهاند مطالبه انفرادی حقوق خود اغلب امری زمانبر و طاقتفرسا است و هماکنون اتاق این ظرفیت را ایجاد کرده تا موضوعات و موانع ابتدا در کمیسیونها و کمیتههای زیرمجموعه طرح موضوع شده و در صورت عدم تسهیل امور، موضوع در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی حلوفصل شود.
علیاصغر زبردست در رابطه با برخی موانع و قوانین دست و پاگیر سازمان نظاممهندسی ساختمان کشور، ابراز امیدواری کرد با حضور رئیس این سازمان در اتاق همدان، مشکلاتی که در این حوزه تلنبار شده، با حوصله و صبر و درایت برطرف شود.
در ادامه این نشست احمد خرم، رئیس سازمان نظاممهندسی ساختمان کشور ضمن تقدیر از فعالیتهای اتاق همدان در سالیان اخیر گفت: در دورههایی اتاقهای استانی به یک موجود بیجان مبدل شده بود اما با تلاشهای جهادی و دلسوزانهای که در سالیان اخیر صورت گرفت اتاق همدان با حضور در مباحث پارلمان بخش خصوصی و اقدامات اثرگذار اکنون در سطح کشور مطرح و صاحب جایگاهی شناخته شده است.
او با تشکر از فعالیتهای اثربخش کمیسیون احداث و خدمات فنی اظهار کرد: یک جریان حملونقلی در استان ایجاد شد و به پیشرفت خوبی رسید اما تدبیر و اصلاح در نقاط حادثهخیز هنوز امری است که نیاز است بیشتر به آن پرداخته شود.
او با تأکید بر اینکه توسعه گردشگری مهمترین بحث استان است افزود: باید نیمی از بودجه زیربنایی و خدمات عمومی استان به سمت حوزه گردشگری و زیرشاخههای آن چون صنایعدستی و... هدایت شود.
رئیس سازمان نظاممهندسی ساختمان کشور ضلع دیگر توسعه استان را توسعه کشاورزی دانست و تأکید کرد اکنون در مبحث توسعه کشاورزی توسعه کمی مدنظر نیست بلکه آنچه مهم و اثربخشتر خواهد بود توسعه کیفی است.
خرم بحث یکپارچهسازی زمینهای پراکنده و بهرهبرداریهای نوین از آن را از مهمترین اقداماتی برشمرد که در حوزه کشاورزی همدان صورت گرفته و افزود: زمینهای مستعدی در استان همدان داریم که توسعه کیفی آنها به معنای یکپارچهسازی، آبیاری تحتفشار، کشت گلخانهای و از این قبیل موارد باید مدنظر باشد.
او اظهار کرد: اکنون از هر مترمربع یک کیلو محصول برداشت میشود که این راندمان در دنیا 7 کیلو بوده و این نشاندهنده آن است که تلاشها باید مدیریت شده و مهندسی شود.
رئیس سازمان نظاممهندسی ساختمان کشور در مورد توسعه صنعتی نیز استان همدان را مستعد توسعه صنایع های تک دانست و تأکید کرد: توسعه صنایع غیر آب بر و صنایعی با آلایندگی پایین در استان مدنظر باشد
او در ادامه مباحث خود؛ توسعه آموزش را دو رکن دیگر از لازمههای تحول، پیشرفت و شکوفایی اقتصاد استان برشمرد و در رابطه با برخی مشکلات سازمان نظاممهندسی گفت: سازمان نظاممهندسی اکنون با خدمات تعریف شده کمتر نیم درصد هم حقالزحمه دارد که این میزان باید به 4 تا 5 درصد ارتقا یافته و این امر نیازمند انسجام دستگاهها بالأخص شهرداریها است.
خرم با تأکید بر کوتاهسازی فرایندهای اداری در کلیه نهادها بالأخص نظاممهندسی ساختمان، افزود: در مواردی امور اداری در این حوزه 6 ماه به طول میانجامید و نقد اصلیتر آنجایی است که نقشه کنترل شده در اغلب موارد اجرا نشده و موضوع به کمیسیون ماده 100 ارجاع و اعمال جریمه صورت میگیرد که از این قبیل موارد با اجرای مکانیسم منظمی بهزودی در سازمان حلوفصل خواهد شد.
به گفته او، درگیری مالک یا کارفرما با 7 ناظر که اغلب در محل پروژه حاضر نخواهند بود ازجمله مواردی است که باید اصلاح شود.