رادیو مجازی اتاق ایران: 27 بهمن 1403

نایب رئیس اتاق ایران در نشست شورای روسای اتاق های سراسر تأکید کرد:

اتاق پیشگام شفافیت و مطالبه گری است

سازمانی مردم نهاد، عمومی یا دولتی را سراغ نداریم که گزارش بودجه خود را عمومی کند؛ اما اتاق در این زمینه پیشگام است. اتاق خود را پیشگام شفافیت و به دنبال آن مطالبه گری می داند.

31 مرداد 1395 - 11:09
کد خبر : 3373
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

تازه ترین نشست شورای روسای اتاق­ های سراسر کشور در اتاق ایران برگزار شد.

پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق ایران، گفت: موضوعاتی که پیرامون اتاق رخ داده و مصاحبه هایی انجام شده و همچنین طرح  فیش ­های حقوقی اتاق، همه برای تخریب اتاق و ادعای بی نظمی مالی در ساختار اتاق بوده است.

وی گفت: گزارش تفریغ بودجه که امروز در نشست هیئت نمایندگان ارایه می­ شود، شاهدی بر شفافیت و انضباط مالی اتاق است. چرا که سازمانی مردم نهاد یا عمومی یا دولتی را سراغ نداریم که گزارش بودجه خود را عمومی کند اما  اتاق در این زمینه پیشگام است. اتاق خود را پیشگام شفافیت و به دنبال آن مطالبه گری می­ داند.

وی افزود: اقدامات نادرست بعضی رسانه­ ها، یک حرکت نادرست و غیر اخلاقی است و باید حتما تمهیداتی اندیشید که این کار تکرار نشود و در اطلاع رسانی و شفافیت در عملکرد مالی اتاق، بیش از پیش مصمم و جدی باشیم.

سلطانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: فضای انتخاباتی برای انتخابات سال آینده ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی زودتر از زمان انتظار آغاز شده و در چنین شرایطی در شورای روسای اتاق ها تاکید می کنیم که اتاق ها ضمن فراهم کردن زمینه مشارکت حداکثری اعضا و فعالان بخش خصوصی در انتخابات، باید به شیوه ای عمل کنند که هیچگاه شائبه ورود اتاق ها به انتخابات به وجود نیاید.

وی افزود: همانطور که همواره نشان داده ایم، اتاق ها وارد جنجال های انتخاباتی نمی شوند، ما باید این هوشیاری و آمادگی را  برای وارد نشدن در فضای انتخاباتی مانند همیشه داشته باشیم و همین موضوع را به اعضای هیئت نمایندگان در اتاق ها  نیز منعکس کنیم.

سلطانی در مورد لایحه ایجاد مناطق آزاد  تجاری که در جلسه پیشین شورای روسا عنوان شده بود، گفت: بعد از جلسه مشخص شد کلیات این لایحه  در مجلس رد شده است. اما این موضوع پایان کار نیست و از اتاق ها می خواهیم که گزارش ­ها و بررسی های خود را در این زمینه برای پیگیری این موضوع به اتاق ایران ارایه دهند.

نایب رئیس اتاق ایران با اشاره به اهداف دوره هشتم اتاق در مورد اتاق­ های استانی گفت: چیزی که  در ابتدای این دوره مد نظر قرار دادیم این بود که اتاق­ های سراسر کشور بیش از گذشته به عنوان سازما­ن های خدمت رسان به اعضای اتاق ها فعالیت کنند که اتاق ها در این زمینه کارهای مثبتی انجام داده اند اما باید سرعت کار بیشتر شود.

وی با اشاره به برگزاری 40 دوره آموزشی در اتاق ­های سراسر کشور در یک سال گذشته، گفت: این عدد نشان می­ دهد هر اتاق به طور میانگین کمی بیشتر از یک دوره برگزار کرده است و این موضوع باید تقویت و توسعه یابد.

سلطانی در رابطه با پایش عملکرد اعضای اتاق در هیئت های بدوی و تجدید نظر و همچنین تامین اجتماعی، گفت: اتاق­ های سراسر کشور باید با نمایندگان اتاق ها در هیئت­ های حل اختلاف، جلساتی گذاشته و این نمایندگان را به خوبی توجیه کنند تا به خوبی و با قدرت از اتاق ها حمایت کنند. وی افزود: ملموس ­ترین خدمتی که اعضا از اتاق می­ بینند دفاعی است که نمایندگان حاضر در هیات­ های حل اختلاف از اعضای خود انجام می­ دهند و برای بهبود چهره اتاق در این زمینه باید توجه بیشتری داشته باشیم.

در بخش دیگری از نشست، حسین پیرموذن، عضو هیئت رئیسه و خزانه دار اتاق ایران، به چند نکته در گزارش تفریغ بودجه اشاره کرد و گفت: برای اولین بار در صحن هیات نمایندگان، شرکت حسابرسی قانونی در صحن حضور خواهند داشت و گزارش تفریق بودجه را ارایه می ­دهند.

وی گفت: در گزارش تفریغ بودجه، در شاخص ­های درآمد و هزینه نسبت به مبلغی که هیئت نمایندگان در بودجه تصویب کردند، در میزان درآمدهای اتاق 3 درصد افزایش و برای هزینه 7 درصد کاهش  را داریم و از این رو، هیچ دلیلی برای رد یا رای ندادن به بودجه وجود ندارد.

لزوم دقت بیشتر اتاق­ ها در صدور کارت بازرگانی

کیوان کاشفی، عضو هیئت رئیسه اتاق ایران، پیرامون اصلاح فرایند صدور و تمدید کارت بازرگانی گفت: در دو سه سال گذشته اتاق همواره با مساله کارت­ های یکبار مصرف درگیر بوده است هرچند تعداد این کارت­ ها بسیار جزئی است.

 افزایش نظارت اتاق بر کارت­های بازرگانی

مظفر علیخانی، معاون فنی و خدمات بازرگانی، راجع به کارت­ های بازرگانی گفت: موضوع کارت بازرگانی برای اتاق جایگاه بسیار بالایی دارد چرا که هم در دولت و هم در تشکل ها و هم در افکار عمومی، اتاق را به خاطر این خدمت برجسته می شناسند و هم از طرفی منابع درآمدی اتاق­ ها به این کارت ها مرتبط است، به همین دلیل اگر کارت بازرگانی حذف شود، تعداد اعضای اتاق­ ها بسیار کاهش خواهد یافت.

معاون فنی و خدمات بازرگانی  افزود: در سال های اخیر در بیشتر جلسه ­هایی که اتاق حضور داشته همواره راجع به این کارت ها از اتاق سوال می­ کنند و همه دستگاه ها به نوعی مسبب مشکلات خود را موضوع کارت ها می دانند.

وی گفت: موضوع کارت های یکبارمصرف آسیب های زیادی به اتاق می­ زند و اتاق ایران باید نظارت حداکثری خود را برابر این ظرفیت­ های حداقلی کارت­ ها افزایش دهد.

علیخانی خاطر نشان کرد: اتاق ایران تلاش می­ کند با شیوه نامه صدور و تمدید کارت بازرگانی، وحدت رویه ای در این زمینه ایجاد کند تا دو درصد تخلفاتی که در این زمینه وجود دارد، عمکرد کل مجموعه را زیر سوال نبرد.

وی در مورد افزایش خدمات اتاق­ ها به اعضا گفت: همزمان با اصلاح فرایند صدور و تمدید کارت بازرگانی باید موضوع افزایش خدمات را دنبال کنیم. موضوع عضویت فراگیر که مد نظر هیات رئیسه است، نیز  باید موزرد توجه قرار گیرد.

تاکید بر ایجاد عضویت فراگیر

علی اصغر جمعه­ ای، رئیس اتاق سمنان، پیرامون کارت بازرگانی گفت: کارت بازرگانی یکی از موانع فعالیت اقتصادی است و باید حذف شود. باید به سمت عضویت فراگیر برویم. چرا که کارت همواره مشکلات زیادی دارد و باعث آسیب­ های زیادی می­ شود.

لزوم بهبود فرایند صدور و تمدید کارت

سید احمد حسینی فر، رئیس اتاق خرمشهر، در مورد حذف کارت بازرگانی گفت: باید شرایطی برای بهبود روند صدور و تمدید کارت در نظر گرفته شود و نباید حذف کارت ها در دستور کار  قرار بگیرد.

کیوان کاشفی عضو هیات رییسه اتاق ایران در مورد عضویت فراگیر گفت: ما پیش نویس این موضوع را تهیه خواهیم کرد و به طور جدی این موضوع را پی­گیری می­ کنیم. اما تا آن زمان روسای اتاق­ ها باید در مورد صدور کارت بازرگانی دقت و وسواس بیشتری داشته باشند.

در ادامه جبار کیانی­ پور، رئیس اتاق یاسوج، گزارشی از ورود و حضور رئیس جمهوری در استان کهگیلویه و بویر احمد ارایه داد.

وی گفت: اتاق و بخش خصوصی در این زمینه به خوبی عمل کردند و تمام قد وارد شدند. مدیران عامل بانک ها و رئیس کل بانک مرکزی به اتاق یاسوج آمده و با فعالان اقتصادی نشست برگزار کردند.

کیانی پور در مورد تعیین ریاست اتاق ایران گفت: اتاق ایران و اقتصاد ایران شرایط خاصی را تجربه می­ کنند و باید به سمتی برویم که فردی در شان اتاق ایران و خارج از همه موضوع های حاشیه ­ای به عنوان رئیس انتخاب شود.

در این نشست همچنین رحیم بنا مولایی، رئیس اتاق البرز، گزارشی از عملکرد اتاق البرز ارایه کرد.

وی گفت: ما در اتاق البرز با همه اقشار و گروه ­های مختلف استان تعامل داریم و با همه سازمان­ ها در زمینه اقتصاد استان وارد مذاکره می شویم.

رئیس اتاق البرز در بخش دیگری از سخنانش، لزوم پایش قوانین و مقررات محیط کسب و کار را مطرح کرد و گفت: اتاق باید به طور جدی وارد این موضوع شود و این موضوع را پی­گیری کند.

سلطانی، در مورد ارایه گزارش عملکرد، تمرکز بر نوآوری ­ها و بهبود فرایندها را مورد توجه قرار داد و گفت: گزارش­ های عملکرد باید جنبه یادگیری برای استان ­های دیگر داشته باشد.

نایب رئیس اتاق ایران همچنین در مورد روند اصلاح قانون اتاق گفت: از اقدام های مهم برای اصلاح روند صدور کارت بازرگانی، اصلاح قانون اتاق است.  این موضوع در فاز اول در امور حقوقی اتاق در حال پی­گیری  است و اتاق­ ها باید نظرات اصلاحی خود را در این زمینه ارایه دهند.

وی افزود: در این دوره باید طلسم اصلاح قانون اتاق شکسته شود  و این موضوع به سرانجام برسد.

در همین رابطه