آمار بانک مرکزی از وضعیت صادرات و واردات در فصل بهار امسال نشان میدهد که در این بازه زمانی سهماهه، با احتساب تجارت میعانات گازی، واردات گمرکی به ۷ میلیارد و ۶۲۰ میلیون دلار و صادرات به ۶ میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار رسیده است.
برآیند تجارت خارجی کشور در این فصل، منفی شدن تراز تجاری به میزان یک میلیارد و 364 میلیون دلار بوده است که یکی از دلایل آن میتوان سختتر شدن صادرات و عقبنشینی صادرکنندگان باشد. منفی شدن تراز تجاری در حالی است که محدودیتهای قابلتوجهی برای واردات وجود دارد؛ اما محدودیتهای کرونا برای صادرات نیز بر عقب ماندن صادرات از واردات بیتأثیر نبوده است.
بر اساس آنچه بانک مرکزی از وضعیت صادرات و واردات در سهماهه ابتدایی سال جاری منتشر کرده، ۸ میلیون و ۹۲۳ هزار تن به ارزش ۷ میلیارد و ۶۲۰ میلیون دلار کالا به کشور وارد شده است. همچنین، در این مدت ۲۱ میلیون و ۹۲۹ هزار تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار صادر شده است.
رکوردشکنی واردات در اردیبهشت
بررسی جزئیات واردات در ماههای فروردین، اردیبهشت و خرداد بیانگر آن است که در این ماهها به ترتیب معادل ۲ میلیون و ۵۲۶، ۳ میلیون و ۸۷۹ و ۲ میلیون ۵۱۸ هزار تن واردات صورت گرفته و ارزش واردات در این ماهها نیز به ترتیب یک میلیارد و ۹۳۱ میلیون دلار، ۳ میلیارد و ۱۱۰ میلیون دلار و ۲ میلیارد و ۵۷۹ میلیون دلار بوده است.
با این حساب، بیشترین ارزش واردات مربوط به اردیبهشت 1399 بوده و کمترین ارزش واردات نیز متعلق به فروردین بوده است. علاوه بر این، کمترین میزان واردات مربوط به خردادماه معادل ۲ میلیون و ۵۱۸ هزار تن و بیشترین میزان واردات هم در ماه اردیبهشت معادل ۳ میلیون و ۸۷۹ هزار تن اتفاق افتاده است.
افول تجارت خارجی در فروردین
طبق این گزارش، فروردینماه با ۵ میلیون و ۳۴۶ هزار تن صادرات به ارزش یک میلیارد و ۶۵۲ میلیون دلار کمترین میزان صادرات را به خود اختصاص داده است. همچنین، اردیبهشتماه با ۹ میلیون و ۱۷۶ هزار تن صادرات به ارزش ۲ میلیارد و ۶۴۷ میلیون دلار بیشترین میزان صادرات را داشته است.
به گزارش ایرنا، در خردادماه سال جاری نیز صادراتی به میزان ۷ میلیون و ۴۰۷ هزار تن و به ارزش ۲ میلیارد و ۶۴ میلیون دلار صورت گرفته و مجموعا و تراز تجاری کشور در بهار امسال منفی یک میلیارد و ۲۵۶ میلیون دلار بوده است.