رادیو مجازی اتاق ایران - 6 آذر 1403

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران

کره جنوبی توانایی تامین کالاهای سلامت ایران را ندارد

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران اظهار داشت: کره جنوبی نمی‌تواند، کل نیاز دارویی ایران را به جای پول‌های بلوکه شده تامین کند.

13 شهریور 1399
کد خبر : 34481
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران اظهار داشت: کره جنوبی نمی‌تواند، کل نیاز دارویی ایران را به جای پول‌های بلوکه شده تامین کند.

محمود نجفی‌عرب؛ عضو هیات نمایندگان اتاق تهران

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران اظهار داشت: کره جنوبی نمی‌تواند، کل نیاز دارویی ایران را به جای پول‌های بلوکه شده تامین کند. ضمن آنکه دارو‌های وارداتی ایران از طریق کشور‌های اروپایی و بخش جزئی آن از کشور هند تامین می‌شود.

پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی به بیش از ۶.۵ تا ۹ میلیارد دلار می‌رسد که طی یک سال و نیم گذشته ایران نتوانسته آن را آزاد کند، حتی دولت کره جنوبی در شرایط کرونایی نیز حاضر نشده است تا دست کم ۵۰ میلیون دلار آن را برای تهیه غذا و دارو به ایران بازگرداند. در چنین شرایطی بحث واردات کالایی آن مطرح شده است و یکی از موارد نیز واردات کالاهای سلامت است.

اما محمود نجفی عرب، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، در گفت‌وگو با ایلنا این موضوع را غیرممکن دانسته و افزود: تاکنون خبری مبنی بر دریافت کالاهای سلامت بجای پول‌های بلوکه شده دریافت نکرده‌ام. دریافت کالای سلامت و دارو از سایر کشور‌ها آن هم به جای پول‌های بلوکه شده هنوز اتفاق نیافتاده است. همچنین واردات آن از کره جنوبی به جای مطالبات غیرممکن است، زیرا کشور ما تنها یکسری از دارو‌های محدود را از این کشور وارد می‌کند اما اینکه تمامی دارو‌های ما از این کشور تامین شود، امکان‌پذیر نیست.

او در ادامه توضیح می‌دهد: باید در نظر داشت که کره جنوبی نمی‌تواند، کل نیاز دارویی ایران را به جای پول‌های بلوکه شده تامین کند. ضمن آنکه دارو‌های وارداتی ایران از طریق کشور‌های اروپایی و بخش جزئی آن از کشور هند تامین می‌شود.  

نجفی عرب اضافه می‌کند: البته این موضوع برای کشور‌های اروپایی صدق نمی‌کند و امری مناسب است، چرا که از این کانال می‌توانیم دارو‌های مورد نیاز کشور را وارد کنیم زیرا کشور ما دو نوع واردات دارد؛ یکی واردات دارو و دیگری واردات مواد اولیه دارو، که مواد اولیه بیشتر از طریق کشور‌های هند و چین و بخش جزئی آن از کشور کره صورت می‌گیرد. اما در رابطه با کشور‌های اروپایی با توجه به اینکه بیشتر واردات دارویی خود را از این کشورها تهیه می‌کنیم در صورتی که ما مطالبات ارزی داشته باشیم و امکان دریافت ارز نداریم، می‌توان از این طریق نیاز دارویی کشور را تامین کرد.

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران اضافه می‌کند: اگر ما از کشوری مطالباتی داریم و نمی‌توانیم پول خود را دریافت کنیم، بهتر است کالاهای مورد نیاز کشور را دریافت کنیم و اگر این کالا جزو کالاهای اساسی باشد، توانسته‌ایم گام مهمی در این راستا برداشته باشیم.

در همین رابطه