رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

در نشست بررسی همکاری‌های اقتصادی استان کرمان و کشور بنگلادش مطرح شد

سرمایه‌گذاری حلقه مفقوده تجارت ایران و بنگلادش

با حضور سفیر بنگلادش در تهران نشست بررسی همکاری‌های اقتصادی استان کرمان و کشور بنگلادش در اتاق کرمان برگزار شد. در این نشست ضمن بررسی تجارت بنگلادش با ایران، بر لزوم توسعه مناسبات از مسیر افزایش سرمایه‌گذاری مشترک تأکید شد.

01 مهر 1399 - 10:37
کد خبر : 34689
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سفیر بنگلادش در تهران گفت: باوجود ظرفیت‌های بسیار ایران و بنگلادش، عدم سرمایه‌گذاری دو طرف به‌عنوان حلقه مفقوده تجارت بین دو کشور محسوب می‌شود که باید به این موضوع مهم مغفول مانده بیشتر توجه کرد.

گوسال اعظم سارکر، در نشست بررسی همکاری‌های اقتصادی استان کرمان و کشور بنگلادش افزود: باوجود ظرفیت‌های بسیار دو کشور، میزان تجارت آنها چندان زیاد نبوده و 100 میلیون دلار بوده که سهم صادرات ایران 4 برابر بنگلادش است.

او اظهار کرد: عمده کالاهای صادراتی بنگلادش به ایران شامل جوت (کنف) و نخ جوت، ژلاتین و دانه‌های روغنی و عمده کالاهای صادراتی ایران به بنگلادش پسته، قیر و کلینکر بوده است که اگر روابط بین بازرگانان و فعالان اقتصادی دو کشور توسعه یابد، تجارت نیز رشد بیشتری خواهد یافت.

سارکر تصریح کرد: اگرچه مشکل تبادلات مالی در روابط تجاری وجود دارد اما درهرحال تجارت انجام می‌شود و می‌توان از روش‌هایی مانند تهاتر کالا برای تسهیل این مشکل استفاده کرد.

سفیر بنگلادش در تهران، با بیان اینکه بنگلادش دومین تولیدکننده پوشاک جهان است، خاطرنشان کرد: علاوه بر حوزه نساجی و پوشاک، بخش‌هایی مانند غذاهای دریایی و یخ‌زده، چرم، صنعت فناوری اطلاعات، تولید دارو و ساخت کشتی‌های کوچک و متوسط نیز به‌سرعت رشد داشته‌اند و چشم‌اندازهای توسعه و صادرات بسیار خوبی برای این حوزه‌ها در نظر گرفته شده است.

او اظهار کرد: پایه اقتصاد بنگلادش در حوزه کشاورزی بوده و در این بخش به دلیل تصمیم برای توسعه، در صنعت فرآوری این محصولات کار و برنامه‌ریزی شده که با سرمایه‌گذاری‌ها این مهم محقق می‌شود.

سارکر بیان کرد: فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بنگلادش برای سرمایه‌گذاران ایرانی و کرمانی بسیار فراهم است و سرمایه‌گذاران می‌توانند صد درصد پول خود را از بنگلادش خارج کنند و از معافیت‌های مالیاتی و گمرکی برخوردار باشند.

او ادامه داد: بیشتر سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه‌های ساخت‌وساز، سلامت، استارت آپ‌ها و فناوری اطلاعات در بنگلادش موردنیاز است و از آنها استقبال می‌شود که ایرانی‌ها می‌توانند به‌صورت مشارکتی و یا شخصی در این کشور سرمایه‌گذاری کنند.

سفیر بنگلادش در تهران گفت: زمستان هرسال نمایشگاه تجاری بزرگی در بنگلادش برگزار می‌شود و فرصت مناسبی برای معرفی و فروش محصولات و کالاهای ایران و کرمان خواهد بود و همچنین اجلاسی با حضور 8 کشور بزرگ اسلامی ازجمله ایران سال آینده به میزبانی بنگلادش برگزار خواهد شد که در حاشیه این اجلاس نمایشگاه‌ها و برنامه‌هایی توسط اتاق‌های بازرگانی برگزار می‌شود و می‌توان از این فرصت نیز استفاده کرد.

سارکر تصریح کرد: 95 درصد تجارت در بنگلادش توسط بخش خصوصی انجام می‌شود که بسیار قوی هستند و دولت نیز از آنها حمایت می‌کند.

صادرات یک‌میلیون دلاری کرمان به بنگلادش

در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان گفت: باوجود زمینه‌های همکاری متعدد و ظرفیت‌های بسیار کرمان و بنگلادش، صادرات کرمان به این کشور هیچ‌گاه بیش از یک‌میلیون دلار نبوده است.

سیدمهدی طبیب زاده، افزود: توسعه تجاری بین دو طرف بسیار مورد تأکید است که البته این رابطه تجاری باید برد- برد باشد و واردات از بنگلادش نیز متناسب با نیازها صورت گیرد.

او به ظرفیت‌های خدمات فنی و مهندسی و تولید تکنولوژی کشور بنگلادش برای همکاری‌های جدی با ایران اشاره کرد و ادامه داد: امیدواریم این نشست زمینه همکاری جدی دو طرف را بیش از گذشته فراهم کند. طبیب‌زاده، با اشاره به اینکه کرمان نیز در کالاها و محصولاتی مانند پسته، خرما، سیمان، کاشی و سرامیک، مواد غذایی، خدمات فنی و مهندسی، فولاد و مس می‌تواند با بنگلادش همکاری کند، اظهار کرد: روند رو به رشد توسعه بنگلادش را تحسین می‌کنیم و می‌توان از این تجربیات در کرمان و ایران نیز استفاده کرد.

موضوعات :
در همین رابطه