هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

کمیته هماهنگی فعالیت‌های آماری یونیدو منتشر کرد

چگونه کووید 19 در حال تغییر جهان است

کمیته هماهنگی فعالیت‌های آماری یونیدو، جلد دوم کتاب «چگونه کووید-19 در حال تغییر جهان است» را منتشر کرد. این کتاب شامل یک دیدگاه آماری از بررسی برخی از تغییرات جهانی و منطقه‌ای است و تصویری از نحوه تأثیر کووید-19 بر جهان امروز را در چندین حوزه ارائه می‌دهد.

07 مهر 1399
کد خبر : 34770
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

جلد دوم کتاب «چگونه کووید-19 در حال تغییر جهان است» از سوی کمیته هماهنگی فعالیت‌های آماری یونیدو منتشر شد. این کتاب بر اساس یک دیدگاه آماری از تغییرات جهانی و منطقه‌ای، تصویری از نحوه تأثیر کووید-19 بر جهان امروز ارائه می‌دهد.

این گزارش همچنین تأثیر این بیماری همه‌گیر را بر مناطق خاص و گروه‌های جمعیتی، نمایان می‌کند.

اطلاعات موجود در گزارش مذکور، تأثیر بی‌سابقه این بیماری همه‌گیر را بر ساختار اقتصادی و اجتماعی جوامع ما تأیید می‌کند. برخی از یافته‌های کلیدی به شرح زیر است:

- روند اقدامات در برابر کووید-19 به تفکیک کشورها متفاوت است و این امر ماهیت غیرقابل پیش‌بینی بیماری همه‌گیر و اهمیت هوشیار ماندن در نبرد با ویروس را نشان می‌دهد.

- پیش‌بینی می‌شود سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی جهانی در سال 2020 تا 40 درصد کاهش یابد.

- تولید جهانی در آوریل 2020 نسبت به مدت مشابه سال قبل 20 درصد کاهش یافت و روند نزولی را تسریع کرد.

- ابن بیماری همه‌گیر 71 تا 100 میلیون نفر دیگر را به فقر شدید سوق می‌دهد.

- در سطح جهان، در سه‌ماهه اول سال 2020 معادل 155 میلیون شغل تمام‌وقت از بین رفت. این رقم در سه‌ماهه دوم به 400 میلیون نفر افزایش یافت و کشورهای با درآمد پایین و متوسط بیشترین آسیب را دیدند.

- حتی قبل از همه‌گیری، زنان سه برابر بیشتر از مردان کارهای خانگی و اقدامات بدون حقوق انجام می‌دادند. بااین‌حال، پس از همه‌گیری، داده‌های حاصل از بررسی‌های ارزیابی جنسیت، حاکی از آن است که زنان در برخی مناطق بار اضافی ناشی از افزایش کار را به‌ویژه ازنظر مراقبت از کودکان و کارهای خانه متحمل می‌شوند.

- درحالی‌که اکثر کشورهای جهان، اعم از کشورهای صنعتی و درحال‌توسعه و یا کشورهای در حال ظهور، کاهش قابل‌توجهی در تولید را به ثبت رسانده‌اند، اقتصادهای صنعتی کشورهای درحال‌توسعه و نوظهور شاهد کاهش شدیدتر تولید نسبت به کشورهای صنعتی هستند. تنها چند کشور ازجمله کره جنوبی، سطح تولید پایداری را حفظ کردند. مجموع داده‌های مربوط به گروه‌های صنعتی، کاهش کمتری را در ماه ژوئن برای تجهیزات الکترونیکی، ماشین‌آلات و تجهیزات الکتریکی نشان می‌دهد، این در حالی است که در ماه‌های گذشته گروه‌هایی که در زمره نیازهای اساسی مصرف‌کننده بودند، مانند مواد غذایی و نوشیدنی، کمتر تحت تأثیر قرار گرفتند.

دسترسی به متن اصلی این گزارش از اینجا امکان‌پذیر است.

در همین رابطه