رادیو مجازی اتاق ایران: 27 بهمن 1403

رئیس اتاق خراسان جنوبی عنوان کرد

50 درصد مایحتاج افغانستان از مرز ماهیرود تامین می‌شود

تلاش اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی این است که بین علم و فناوری و تولید رابطه ای به وجود بیاورد.

06 شهریور 1395 - 21:22
کد خبر : 3570
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نخستین همایش سرآمدان مقیم و غیر مقیم خراسان جنوبی با هدف ارتباط با نخبگان و استفاده از ظرفیت علمی، پژوهشی، مادی و معنوی متخصصان و دانشمندان برجسته ایرانی غیر مقیم در مراکز علمی، فناوری، صنعتی و خیریه در بیرجند برگزار شد.

محسن احتشام، رییس اتاق بیرجند، کارگروه تأمین مالی و توسعه اقتصاد دانش بنیان گفت: نخبگان همیشه یکی از یاوران واحدهای صنعتی و تولیدی بوده اند.

وی افزود: اگر نتوانستیم سرمایه گذاری جذب کنیم بهتر است با این نشست ها فرصتی برای شناساندن توانمندی ها و مزیت های استان ایجاد کنیم.

احتشام عنوان کرد: با وجود آن که خراسان جنوبی معدن علم و دانش است، محرومیت استان بی معناست. وی ادامه داد: تلاش ما در اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی بیرجند این است که بین علم و فناوری و تولید رابطه ای به وجود بیاوریم.

احتشام ادامه داد: در سال گذشته در کشور 300 تن زعفران تولید شده که حدود 450 میلیارد درآمد داشته است؛ این درحالی است که کشورهای دیگر با یک سوم میزان این تولید به دلیل استفاده در صنایع دیگر، 3 برابر ارزآوری داشتند.

رئیس اتاق بیرجند افزود: ما امروز در کنار مزیت نسبی که داریم باید به دنبال مزیت رقابتی باشیم. زعفران روزی 98 درصد تولید داشته ولی الان 92 درصد شده و در آینده با این روند کمتر هم خواهد شد. به گفته وی یکسری از مشکلات بنگاه های ما ناشی از مشکلات بانکی و تورم و رکود است ولی در قسمتی دیگر باید گفت سرمایه گذاری بر اساس دانش محوری شکل نگرفته و مشکل بازار فروش برای آنها به وجود آمده است.

احتشام ادامه داد: پیوستن به سازمان تجارت جهانی اصل مهمی است و فلسفه وجودیش مبادله مزیت هاست. ما مزیت های نسبی فراوانی داریم؛ مرز مشترک با افغانستان، محور ترانزیت از چابهار به سمت آسیای میانه و حدود 300 میلیون جمعیتی که در اطراف ماست. در بخش معدن هنوز ظرفیت برای سرمایه گذاری زیاد است و هنوز با تمام سرمایه گذاری ها خام فروشی وجود دارد.

 وی از نظام پولی گله کرد و گفت: ما با بانک ها مشکل نداریم بلکه این سیستمِ پولی است که باید اصلاح شود و علاوه بر مبارزه با قاچاق کالا باید با قاچاق پول هم مبارزه شود.

احتشام به بالا بودن نرخ سود بانکی اشاره کرد و گفت: مالیات بر ارزش افزوده باید از مصرف کننده گرفته شود نه تولید کننده. وی تنها راه حل عملیاتی برای برون رفت از مشکلات امروزی را اجرایی نمودن مولفه های اقتصاد مقاومتی دانست.

خامه زر عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند هم گفت: ماهیرود معبر رسمی استان در مجاورت با افغانستان است که 40 الی 50 درصد مایحتاج افغانستان از این مرز تامین می شود. سالانه 2 میلیارد دلار صادرات به افغانستان داریم که کمتر از یک میلیارد دلار آن از استان ما رد می شود.

خواسته افغان ها هم این هست که ما فقط به عنوان مشتری به آنها نگاه نکنیم و کالاهای آنها را هم وارد کنیم که 19 قلم کالا شناسایی شده که برخی مشکل بهداشت و قرنطینه دارند و منتظریم که قضیه حل شود.

وی درخواست کرد اگر سرمایه داری را می شناسید که به دلیل مسائل امنیتی و انرژی حاضر به سرمایه گذاری در افغانستان نیست معرفی شود که سرمایه گذاری را در استان ما پیگیری کند.

در همین رابطه