رادیو مجازی اتاق ایران - 5 اردیبهشت 1403

در نشست معرفی فرصت‌های تجاری ایران و یونان مطرح شد

فعالان اقتصادی بر سرمایه‌گذاری مشترک در بازار یونان تمرکز کنند

معاون بین‌الملل اتاق ایران در نشست معرفی فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ایران و یونان با تشریح وضعیت اقتصادی این کشور و اهمیتی که به جذب سرمایه‌های خارجی می‌دهد، سرمایه‌گذاری مشترک و تولید کالاهایی که در بازار یونان و کشورهای پیرامونی خواهان دارد را مهم دانست.

25 دی 1399
کد خبر : 36435
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نشست معرفی فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ایران و یونان به صورت آنلاین با حضور دبیرکل و عضو هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و یونان، نمایندگان اتاق‌های استانی، کمیسیون‌ها و تشکل‌های مرتبط برگزار شد.

محمدرضا کرباسی، معاون امور بین‌الملل در این نشست به بدهی 332 میلیارد دلاری یونان به اتحادیه اروپا اشاره کرد و با توجه به ناوگان کشتیرانی قدرتمند این کشور که بالغ بر 16 درصد ظرفیت ناوگان کشتیرانی جهان را به خود اختصاص داده است، اداره بخش تجاری این کشور توسط بخش خصوصی را از مزیت های یونان دانست.

او یونان را دروازه ورود ایران به منطقه بالکان معرفی کرد و گفت: با توجه به شرایط اقتصادی یونان و نیاز به گسترش همکاری با دیگر کشورها، فعالان اقتصادی می توانند با سرمایه گذاری مشترک و تولید کالاهایی که در بازار یونان و کشورهای پیرامونی خواهان دارد، اقدام کنند.

در همین ارتباط، نیلوفر اسدی، مدیر روابط تجاری دوجانبه و چند جانبه امور بی‌الملل اتاق ایران نیز با اشاره به روابط تجاری ایران و یونان و سوابق تجاری بین دو کشور، همکاری در حوزه‌های گردشگری، کشاورزی و کشتیرانی را مورد توجه قرار داد.

اسدی همچنین به آمار مبادلات تجاری ایران و یونان در سال 2019 اشاره و به کاهش 47 میلیون دلاری سطح مبادلات در این سال اشاره کرد. بر اساس اظهارات او در 9 ماهه 2020 سهم تجارت ایران و یونان تنها 13 میلیون دلار بوده است، این در حالی است که در سال 2018 حجم روابط تجاری بین دو کشور بیش از یک میلیارد و پانصد میلیون دلار بوده و پس از خروج آمریکا از برجام و شیوع ویروس کرونا سطح روابط کاهش یافته است.

او همچنین سطح مبادلات تجاری یونان با جهان در سال 2019 را حدود 100 میلیارد دلار و در 9 ماهه 2020 به دلیل شیوع کرونا 37 میلیارد دلار اعلام کرد.

مدیر امور دو جانبه و چند جانبه امور بین الملل اتاق ایران در این نشست همچنین به ضرورت استفاده از پتانسیل ترانزیتی یونان به عنوان دروازه ورود ایران به اروپا اشاره کرد. همچنین با توجه به تحریم ها و عدم امکان نقل و انتقال مالی راهکار تهاتر از جمله راهکارهای پیشنهادی او بود.

همچنین استفاده از ظرفیت شرکت های کوچک و متوسط، در اولویت قرار دادن بررسی و امضای تفاهم نامه های تجارت ترجیحی و تجارت آزاد توسط سازمان های متولی دو کشور، برنامه ریزی برای همکاری های بلندمدت به منظور دستیابی به ثبات اقتصادی برای دو طرف و سرمایه گذاری مشترک توسط دو کشور برای تولید کالاهای مشترک و عرضه به بازار جهانی از دیگر راهکارهایی بود که از سوی مدیر امور دو جانبه و چند جانبه امور بین الملل اتاق ایران، مطرح شد.

در ادامه مجید موافق قدیرلی، دبیرکل و عضو هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و یونان طی توضیحاتی به معرفی فرصت ها و پتانسیل های همکاری تجاری و سرمایه گذاری بین ایران و یونان پرداخت.

این فعال اقتصادی موقعیت جغرافیایی یونان به عنوان کشور اتصال دهنده سه قاره اروپا، آفریقا و آسیا را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: یونان به عنوان مقصد دوم صادرات محصولات ایرانی جایگاه مهمی دارد. دولت چین در حال حاضر بیش از 400 میلیون دلار در منطقه اقتصادی پیرائوس یونان سرمایه گذاری کرده تا بتواند از این منطقه برای معرفی محصولات چینی به بازار 750 میلیون نفری اتحادیه اروپا استفاده کند.

او تولید ناخالص داخلی یونان در سال گذشته را 324 میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: مهم ترین منابع طبیعی یونان سنگ آهن، زغال سنگ، بوکسیت، سرب، روی، نیکل، طلا و سنگ مرمر است. در دسته محصولات کشاورزی هم می توان به گندم، جو، ذرت، نیشکر، زیتون، تنباکو، توتون، گوجه فرنگی اشاره کرد.

این فعال اقتصادی یونان را در تولید مواد لبنی در اتحادیه اروپا جزو کشورهای مهم معرفی کرد و گفت: ایران و یونان می توانند در حوزه های نفت و پتروشیمی، محصولات کشاورزی، مواد غذایی، پوشاک و نساجی همکاری کنند. آلمان و ایتالیا و روسیه ارتباط تجاری بسیار خوبی با یونان دارند. در این مدت به دلیل شرایط تحریمی، نفت موردنیاز خود را از عراق و عربستان تامین می کند. مهم ترین اقلام وارداتی یونان نفت، اقلام سوختی و ماشین آلات و مهم ترین اقلام صادراتی آن مواد غذایی، لبنیات و انواع نوشیدنی ها است.

طبق اظهارات قدیرلی، یونان بزرگترین تولیدکننده پنبه در اروپا شناخته می شود. در عرصه پسته بزرگترین تولیدکننده در اروپا و رقیب ایران در این بازار است و انواع محصولات کشاورزی مانند زیتون، انجیر، بادام، برنج و هندوانه را تولید می کند.

دبیرکل و عضو هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و یونان ضمن اشاره به نحوه سرمایه گذاری و ثبت شرکت در یونان، نسبت به ارائه انواع مشاوره ها و معرفی ظرفیت های سرمایه گذاری در این کشور توسط اتاق مشترک اعلام آمادگی کرد.

در همین رابطه