رادیو مجازی اتاق ایران - 2 بهمن 1403

شریف نظام مافی در گفت وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

شرکت های ایرانی روی بازاریابی و برندسازی متمرکز شوند

رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس در راستای امکان از سرگیری مناسبات ایران با دیگر کشورها بر اساس تغییر احتمالی در شرایط تحریمی ایران، انتقال تکنولوژی از بازار سوئیس و همکاری در حوزه فناوری اطلاعات را پیشنهاد داد.

سارا ترابی

خبرنگار
03 بهمن 1399 - 11:34
کد خبر : 36545
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس، این دو کشور را مکمل یکدیگر توصیف کرد و گفت: قدرت صنعتی بالای سوئیس که در برخی حوزه ها نطقه ضعف ایران است و قدرت بالای ایران در امکان تامین انواع منابع طبیعی که موردنیاز سوئیس است این دو کشور را مکمل هم می کند و آنها می توانند با همکاری های مشترک در تولید انواع محصولات صنعتی با یکدیگر کار کنند.  

شریف نظام مافی، رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس در گفت وگو با پایگاه خبری اتاق ایران ضمن اشاره به فرصت های همکاری بین دو کشور خاطرنشان کرد: بخش زیادی از شرکت های ایرانی سال هاست که به دلایل مختلف نتوانستند به صورت مداوم و متمرکز در رقابت های بین المللی حضور داشته باشند. بنابراین در بحث رقابت، ضعیف بوده و توان لازم را از نظر کیفی و کمی ندارند.

به باور این فعال اقتصادی شرکت های اقتصادی نیز مانند انسان هستند و هر چه خود را کمتر به چالش بکشند، رها و تنبل تر شده و به مرور انگیزه و توان رقابت های سنگین تر را از دست می دهند.

او با بیان این مطلب که شرکت های ایرانی و سوئیسی تا به امروز نتوانستند از فرصتهایی که در اختیار داشتند استفاده کافی ببرند، تصریح کرد: شرکت های سوئیسی حتی در دوران اوج فشارهای آمریکا، دفاتر خود را در ایران نبستند؛ چراکه ضمن علاقه به ادامه همکاری ها، وضعیت ایران را درک می کنند و خواستار ادامه همکاری با ایران هستند و در این راستا ایران باید سعی کند نقاط ضعف اقتصادی خود را بپوشاند.

به باور نظام مافی برای موفقیت در حذف نقاط ضعف اقتصادی موجود باید برنامه ریزی دقیقی بر اساس آسیب شناسی هایی که انجام می گیرد، صورت پذیرد. ایران دچار ضعف قوانین تجاری است و با حل آنها و شناسایی بازار سوئیس، سلایق آن و نیازمندی های این کشور، می تواند در بازار سوئیس حضور داشته باشد و به آنجا صادرات کند.

رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس در ادامه حضور فعالانه اتاق ایران در ارتباط با کشورهای هدف را بسیار مهم و ضروری توصیف کرد و گفت: اتاق ایران می تواند با اعزام رایزن بازرگانی و ارتباط با اتاق بین الملل و اتاق کشورهای هدف، نقش سازنده ای در توسعه سطح مناسبات بین المللی کشور داشته باشد. نکته مهم در این بین معرفی درست شرکت های تراز اول ایرانی به طرف های تجاری و سرمایه گذاری در سایر کشورهاست. اینکه بتوانیم توانمندی و امکانات خود را به درستی معرفی کنیم، بسیار مهم و کلیدی است.

مراوده در حوزه تکنولوژی، پیشنهاد نظام مافی در راستای توسعه سطح همکاری های بین ایران و سوئیس بود. به اعتقاد او در بحث با سوئیس، صادرات کالا و روابط سنتی دیگر معنایی ندارد بلکه می توان روی اعزام نیروی انسانی برای همکاری با شرکت های سوئیسی در حوزه فناروی اطلاعات و انتقال تکنولوژی تمرکز کنیم.

نکته دیگری که از منظر رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس مورد توجه قرار گرفت توجه شرکت های ایرانی به موضوعاتی چون شیوه رایزنی، برندسازی و بازاریابی بود. بر اساس گفته های این فعال اقتصادی در ارتباط با سوئیس، تفاهم های دولتی منجر به همکاری شرکت های دو کشور نمی شود. برای این شرکت ها اصلا مهم نیست که دولت سوئیس یک قرارداد طولانی مدت با کشوری منعقد می کند. شرکت های سوئیسی تنها بر اساس منفعت سهامداران خود تصمیم می گیرند.

نظام مافی خاطرنشان کرد: برای ورود به بازارهای رقابتی، قواعد تغییر می کند و چون سالهاست که شرکت ها و بنگاه های ایرانی از این بازارها دور بودند بدون شک حضور و حفظ بازار برای آنها بسیار سخت و پیچیده خواهد بود. بنابراین به حمایت هایی از سوی اتاق ها نیاز دارند.

در همین رابطه