رادیو مجازی اتاق ایران - 16 دی 1403

در نشست کمیسیون فاوا با رئیس کمیته ICT مجلس مطرح شد

مجلس ضعف نظارت در اجرای قوانین و مقررات را جبران کند

تاز‌ه‌ترین نشست اعضای کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران با حضور مصطفی طاهری، رئیس کمیته ICT مجلس شورای اسلامی برگزار در خصوص، همکاری مشترک این کمیسیون جهت انجام طرح‌های مطالعاتی با کمیته ICT مجلس شورای اسلامی، بحث و تبادل نظر شد.

29 بهمن 1399 - 11:06
کد خبر : 37041
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

تاز‌ه‌ترین نشست اعضای کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران با حضور مصطفی طاهری ، رئیس  کمیته ICT مجلس شورای اسلامی، پیرو تأکید محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم در یازدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران مبنی بر شکیل گیری ارتباط مؤثر فی‌مابین کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران و کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی، برگزار شد.

ضعف در نظارت بر اجرای قوانین و مقررات ازجمله مهم‌ترین موضوعاتی بود که اعضای کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات در این نشست مطرح و تأکید کردند: به‌رغم قوانین خوبی که در کشور وجود دارد، اما متأسفانه ضعف در نظارت و سلیقه‌ای عمل کردن آن‌ها، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فعالان اقتصادی است که ضروری است این موضوع موردتوجه مجلس یازدهم قرار گیرد.

محمدرضا طلایی رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران به ارائه برخی توضیحات درباره مهم‌ترین اقدامات کمیسیون فاوای اتاق ایران پرداخت و تقویت همکاری بین این کمیسیون و کمیته ICT مجلس را یکی از مهم‌ترین برنامه‌های کمیسیون فاوای اتاق ایران اعلام کرد.

طلایی همچنین موضوع راه‌اندازی پویش ملی محتوای دیجیتال را مطرح و هدف از ایجاد این پویش را حضور ایران در بازار صادرات محتوای دیجیتال و بالا بردن سهم ایران از اقتصاد دیجیتال در سطح جهانی عنوان کرد.

طلایی از انجام برخی از طرح‌های مطالعاتی در کمیسیون فاوای اتاق ایران خبر داد که کمک‌کننده مجلس در حوزه آسیب‌شناسی قوانین و تدوین برخی دستورالعمل‌هاست.

بر اساس اظهارات شهرام حاج قربانی عضو کمیسیون فاوای اتاق ایران با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد ایران و جهان، نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در حوزه اقتصاد به‌شدت افزایش پیداکرده و لازم است برای بهبود وضعیت ایران در این حوزه نیز قدم جدی برداشته شود.

او توضیح داد: ازآنجایی‌که بحث تولید محتوا در کشور بسیار جدی است، با راه‌اندازی پویش محتوای دیجیتال درصدد آن شدیم تا فضای محتوای تولید دیجیتال بیشتر شناخته و از ظرفیت‌هایی که در این حوزه وجود دارد، بیشتر استفاده شود.

او افزود: به دنبال آن هستیم تا فعالان این حوزه را توانمند و هماهنگ با استانداردهای جهانی کنیم. تجاری شدن شرکت‌ها، شبکه‌سازی و ایجاد محیط رقابتی سالم از دیگر اهدافی است که پیگیری می‌کنیم.

ویدا سینا به بحث مغفول ماندن خدمت در کشور پرداخت و در همین زمینه به آزمایشگاه‌های استاندارد اشاره کرد که به‌رغم اهمیت آن‌ها اما این حوزه چندان موردتوجه قرار نمی‌گیرد.

سینا با تأکید بر اهمیت فضای الکترونیک و تبادل اطلاعات، اظهار کرد: مانند استاندارد هم این حوزه مغفول مانده و متأسفانه به‌رغم اهمیتی که دارند اما چندان به حفظ اطلاعات در این بستر توجه نمی‌شود.

او معتقد است به‌رغم اهمیت نظارت بر اجرای قوانین در کشور، اما متأسفانه این موضوع در مجلس مغفول مانده است و مجلس بعد از تصویب قوانین، نظارت آن را به فراموشی می‌سپارد.

عضو کمیسیون فاوای اتاق ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود به مسئله عدم توجه به بخش خصوصی پرداخت و گفت: متأسفانه در حال حاضر شاهد ناامنی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و رقابت دولت با بخش خصوصی هستیم و چون جایگاه واقعی بخش خصوصی در اقتصاد دیده نشده است، در این رقابت قربانی می‌شود.

بعدازآن، یزدی به توضیحاتی در خصوص برگزاری نمایشگاه مجازی که از ۵‌ تا ۲۰ اسفندماه سال جاری برگزار خواهد شد، پرداخت و تأکید کرد: این نمایشگاه ‌می‌تواند با حذف محدودیت‌های مکانی و زمانی و با کمترین هزینه، محصولات و خدمات ایرانی را در معرض نمایش بگذارد.

طبق توضیحات او، یکی از اهداف این نمایشگاه، فرهنگ‌سازی استفاده از ابزار فناوری در جامعه اقتصادی کشور است و به شرکت‌های حاضر در نشست آموزش کامل برای حضور در این نمایشگاه داده‌شده است.

مسعود شنتیایی دیگر عضو کمیسیون فاوای اتاق ایران با تأکید بر اهمیت برگزاری نمایشگاه‌های مجازی در شرایط فعلی اظهار کرد: بسیاری از شرکت‌های دنیا علاقه‌مند به برقراری ارتباط با ما هستند اما متأسفانه شرایط خاص کشور ما مانع توسعه روابط با برخی کشورها می‌شود. بنابراین امکان حضور فیزیکی در ایران را ندارند. در مقابل بسیاری از شرکت‌های ایرانی هم نه توان مالی و نه سایر شرایط لازم را برای حضور در نمایشگاه‌های خارجی دارند. بر همین اساس، این نمایشگاه مجازی فرصت بسیار مناسبی را برای همه شرکت‌های علاقه‌مند خارجی و ایرانی چه در سطح بزرگ و چه کوچک و متوسط فراهم کرده است.

پس از اتمام توضیحات ارائه‌شده در خصوص این نمایشگاه مجازی،  طاهری، تأکید بر این نکته که برگزاری نمایشگاه مجازی به این شکل منجر به رقابت مجازی در میان شرکت‌ها می‌شود، افزود: در شرایط تحریم شاهد نقش‌آفرینی فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بودیم و هستیم و باید با حمایت‌های این‌چنینی شاهد تقویت نقش‌آفرینی فعالان حوزه فاوا باشیم.

همچنین با تاکید بر ضرورت تقویت ارتباط میان کمیسیون فاوای اتاق ایران و کمیته ICT مجلس، مقرر شد تا نماینده کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات در نشست‌های تخصصی این کمیته به طور مستمر حضور یابد.

 

در همین رابطه