هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

در وبینار مشترک اتاق‌های بازرگانی ایران و تایلند مطرح شد

اتاق‌های بازرگانی ایران و تایلند، پیگیر اجرای توافقنامه‌های موجود باشند

وبینار مشترک اتاق‌های بازرگانی ایران و تایلند باهدف توسعه همکاری‌ها و معرفی زمینه‌های مشترک برگزار و تشکیل شورای مشترک بازرگانی با هدف توسعه روابط دو کشور در دستور کار قرار گرفت.

04 اسفند 1399
کد خبر : 37107
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

وبینار مشترک اتاق‌های بازرگانی ایران و تایلند باهدف توسعه همکاری‌ها و معرفی زمینه‌های مشترک برگزار شد. حاضران در نشست ابراز امیدواری کردند با اتمام کرونا و محدودیت‌های ناشی از تحریم، روابط دو کشور به قبل از این دوران برگردد. ضمن اینکه دو طرف بر اهمیت تبادل اطلاعات تجاری در شرایط فعلی تأکید کردند و آن را زمینه‌ای برای تأسیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و تایلند یا شورای مشترک بازرگانی عنوان کردند.

در همین زمینه غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران تشکیل شورای مشترک بازرگانی دو کشور را نقطه آغازی برای روابط اقتصادی دو کشور در آینده معرفی کرد.

او اظهار کرد: همان‌طور که گفته شد سابقه روابط ایران و تایلند در مقایسه با سایر کشورهای منطقه متفاوت و از قدمت بالایی برخوردار است. خوشبختانه این روابط همه‌جانبه رو به تعالی بوده و دو کشور بهره‌مندی مناسبی از تجارت با یکدیگر برده‌اند.

او معتقد است مشارکت بخش خصوصی و سفرای دو کشور نقش بسیار سازنده‌ای در تقویت روابط ایران و تایلند ایفا می‌کنند. شافعی تأکید کرد: تبادل اطلاعات روز در توسعه روابط اهمیت خاصی دارد و در همین زمینه معاونت بین‌الملل اتاق ایران آماده هرگونه همکاری با اتاق بازرگانی تایلند است.

رئیس اتاق ایران افزود: تایلند با تکیه‌بر اقتصاد آزاد به توفیقات خوبی دست‌یافته است. به‌خصوص اینکه این کشور با بهره‌گیری از سیاست‌های اقتصادی مناسب توانسته در راستای کاهش فقر اقدامات قابل‌توجهی انجام دهد.

او با اشاره به قرابت روابط مردمی و اجتماعی ایران و تایلند تأکید کرد: این رابطه نقش مهمی در توسعه روابط اقتصادی دارد و تجار ایرانی نیز در این میان نقش تأثیرگذاری را ایفا کرده‌اند.

شافعی با اشاره به موفقیت تایلند در حوزه توریسم و ظرفیت‌های این کشور در حوزه معادن، افزود: ظرفیت‌های همکاری ایران و تایلند متنوع و ازلحاظ کمی قابل‌توجه است. هرچند به دلیل کرونا و تحریم‌ها حجم تجارت کاهش داشته است.

او نفت و گاز، پتروشیمی، شیلات، صنعت خودرو و توریسم را به‌عنوان مهم‌ترین حوزه‌های همکاری برای سرمایه‌گذاری مشترک معرفی و تأکید کرد: در حوزه توریسم باید به این نکته توجه کرد که تعادل در این حوزه می‌تواند آینده‌ای بسیار بهتر از قبل فراهم کند و به همین دلیل باید روابط دوسویه باشد.

شافعی بر این باور است که تایلند در ورود ایران به کشورهای آسه آن نقش مؤثری دارد و البته با توجه به نقش ایران در منطقه، باید توسعه روابط چندجانبه در دستور کار قرار گیرد. او همچنین تأسیس شرکت‌های مشترک در کشورهای آسه آن، آسیای مرکزی و قفقاز را موردتوجه قرارداد.

رئیس اتاق ایران ادامه داد: در جریان سفر رئیس‌جمهوری ایران به تایلند شاهد امضای توافقنامه‌های مختلف در سطوح مختلف بودیم که اتاق‌های بازرگانی باید تلاش کنند تا این توافقنامه‌ها اجرایی شوند.

بعدازآن محمدرضا کرباسی معاون امور بین‌الملل اتاق ایران با تأکید بر این نکته که برگزاری و نشست‌های این‌چنینی نقش مهمی در توسعه روابط دو کشور ایفا می‌کند، ابراز امیدواری کرد تا با کمک مقام‌های دولتی و خصوصی توسعه روابط ایران و تایلند تا دو میلیارد دلار محقق شود.

او اعلام کرد: اتاق ایران آماده امضای موافقت‌نامه گسترش همکاری اتاق بازرگانی ایران و تایلند است و در همین زمینه اتاق ایران آمادگی دارد تا پیش‌نویس اولیه این طرح را به‌نحوی‌که هدف آن حل مشکلات فعالان اقتصادی و اختلافات تجاری باشد، تهیه کند.

کرباسی با اشاره به مشکلات و محدودیت‌های بانکی ناشی از اعمال تحریم‌ها، پیشنهاد راه‌اندازی مکانیزم تهاتر را به عنوان راهکار سازنده برای حل این موضوع مطرح کرد.

 

در همین رابطه