رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

قائم مقام دبیرکمیته حمایت از کسب وکار

سازوکار عرضه کالاهای غیردارویی روی پلتفرم‌های فروش آنلاین تدوین می‌شود

قائم مقام دبیر کمیته حمایت از کسب وکار با اشاره به برگزاری هشتادمین نشست کمیته از تصمیم اعضا درباره تشکیل کارگروهی به منظور تدوین سازوکار عرضه کالاهای سلامت‌محور غیردارویی از جمله مکمل‌های غذایی و ورزشی روی پلتفرم‌های فروش آنلاین، خبر داد.

12 اسفند 1399 - 09:55
کد خبر : 37241
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

هشتادمین نشست کمیته حمایت از کسب‌وکار برگزار و در آن با حضور اعضای کمیته، موضوع امکان عرضه کالاهای سلامت‌محور غیردارویی از جمله مکمل‌های غذایی و ورزشی روی پلتفرم‌های فروش آنلاین بررسی شد.

حسین سلاح‌ورزی، قائم مقام دبیرکمیته حمایت از کسب وکار درباره آنچه در این نشست صورت گرفت، گفت: موضوع معافیت مالیاتی سود تفاوت نرخ ارز ناشی از تسعیر ارز حاصل از صادرات و مسئله مهلت مرور زمان رسیدگی و مطالبه جرائم موضوع ماده 169 مکرر قانون مالیات های مستقیم مصوب 1380  در ارتباط با عملکرد سال های 1390 لغایت 1394 دو موضوعی بودند که در هفتادونهمین نشست کمیته مطرح شده بود و قرار شد بعد از رسیدگی یک هفته‌ای به این مسائل، نتیجه نهایی در نشست بعدی کمیته ارائه شود.

بر اساس اظهارات او، نماینده سازمان امور مالیاتی با حضور در این جلسه، نتیجه بررسی این دو موضوع را عنوان کرد که بر این اساس سازمان امور مالیاتی در مورد اول، معافیت را عام دیده و آنچه خواسته بخش خصوص بوده است را پذیرفته و در نتیجه باید برای حل مشکلات صادرکنندگان با صدور بخشنامه‌ای به اداره‌های مالیاتی، ابلاغ کند که صادرکنندگانی که رفع تعهد ارزی خود را از سال 97 به بعد انجام داده‌اند، می‌توانند از معافیت سود تفاوت نرخ ارز ناشی از تسعیر ارز حاصل از صادرات استفاده کنند.

سلاح ورزی نتیجه بررسی موضوع دوم که به مهلت مرور زمان رسیدگی و مطالبه جرائم موضوع ماده 169 مکرر قانون مالیات های مستقیم مصوب 1380  در ارتباط با عملکرد سال های 1390 لغایت 1394 مربوط می‌شود را مورد توجه قرار داد و گفت: طبق اظهارات نماینده سازمان امور مالیاتی در این رابطه ایرادی نسبت به عملکرد سازمان وجود ندارد و بخش‌نامه صادر شده درباره تعیین مبدا محاسبه مروز زمان را وقف ماده 157 قانون مالیات‌های مستقیم، تاریخ سررسید پرداخت درنظر گرفته که مشکلی از این بایت ندارد.

نایب رئیس اتاق ایران محور اصلی این نشست را بررسی امکان عرضه کالاهای سلامت‌محور غیردارویی از جمله مکمل‌های غذایی و ورزشی روی پلتفرم‌های فروش آنلاین عنوان کرد و افزود: خواسته پلتفرم‌های فروش آنلاین این است که بتوانند محلی برای معرفی و به هم‌رسانی داروخانه‌های دارای مجوز فروش آنلاین با مصرف‌کنندگان باشند. در واقع قرار است کلیه فعالیت‌های مربوط به دارو از تامین، نگهداری، انبارش، تعیین قیمت و حتی ارسال دارو برای مشتری نیز توسط داروخانه انجام شود و پلتفرم مربوطه تنها امکان معرفی داروهای موجود در هر داروخانه را به صورت یکجا و منسجم برای مصرف‌کننده فراهم کند و دیگر نیازی به جست‌وجوی تک تک سایت‌های هر داروخانه برای پیدا کردن یک داروی خاص نباشد.

سلاح‌ورزی با بیان این مطلب که موضوع مورد نظر یکبار در نشست کارگروه تخصصی بررسی شده؛ اما به نتیجه نرسیده است، تصریح کرد: نگرانی‌هایی در این باره از سوی سازمان غذا و دارو وجود دارد؛ اینکه طبق قانون، تبلیغات انواع دارو غیرمجاز است و امکان دارد با فروش آنلاین زمینه تبلیغات این محصولات فراهم شود. دوم روند نظارت مسئول فنی داروخانه در ارائه و فروش محصول است که احتمال دارد در فروش آنلاین این مسئله دچار اختلال شود و در نهایت مسئله نظارت بر خرید و فروش محصولات دارویی است که باید در مورد فروش آنلاین برای این بخش نیز سازوکاری اتخاذ شود.

قائم مقام دبیر کمیته حمایت از کسب‌وکار با توجه به آنچه در این نشست مطرح شد، خاطرنشان کرد: استدلال‌های ارائه شده از سوی سازمان غذا و دارو درباره لزوم بررسی‌های بیشتر درباره ابعاد اجرای چنین ایده‌ای مورد تایید و تاکید اعضای کمیته قرار گرفت؛ اما در نهایت با توجه به اهمیت ایجاد بستر فروش آنلاین انواع مکمل‌های غذایی و ورزشی و گسترش کسب‌وکارها در کشور مقرر شد که کارگروهی با حضور نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان غذا و دارو، اتاق ایران و اتاق اصناف، قوه قضائیه، معاونت حقوق ریاست جمهوری و سازمان نظام پزشکی تشکیل شود و در مدت یک هفته اولین پیش‌نویس خود را درباره روند اجرایی شدن این ایده ارائه دهند. البته لازم است که در نهایت با برگزاری سه نشست، سازوکار نهایی اجرای آن مشخص شود.

در همین رابطه