رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

جمال رازقی جهرمی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

نظر کارشناسان اقتصادی برای رفع موانع تولید مورد توجه باشد

رئیس اتاق شیراز می‌گوید: مهم‌ترین مسئله اقتصاد کشور ریل‌گذاری غلط آن است و برای اصلاح آن سیاست‌گذاران باید ضمن عارضه‌یابی تولید، توجه ویژه‌ای به بخش خصوصی کنند.

14 فروردین 1400 - 13:25
کد خبر : 37590
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها»؛ یازده سال است که مقام معظم رهبری در نام‌گذاری سال‌ها به مسئله اقتصاد، حل مشکلات اقتصادی و لزوم پیشرفت اقتصادی و تکنولوژیک کشور تأکید دارند.

رئیس اتاق شیراز دراین‌باره می‌گوید: تأکید چندین ساله مقام معظم رهبری نشان از اهمیت مسئله اقتصاد و تولید برای ایشان و برای کشور دارد. پاشنه آشیل کشور و نظام مسئله تولید است و باید حوزه تولید عارضه‌یابی شود.

جمال رازقی جهرمی در گفت‌وگو با «پایگاه خبری اتاق ایران» می‌افزاید: باید همه ارکان حکومت و همه سیاست‌گذاران اقتصادی در جهت رفع موانع تولید حرکت کنند؛ البته به نظر می‌رسد در مدت این سال‌هایی که به موضوع اقتصاد در شعارها توجه شده، خیلی از اقتصاد مانع‌زدایی نشده و حتی در جاهایی خلاف منویات رهبری عمل شده است.

رئیس اتاق شیراز ادامه می‌دهد: بی‌توجهی به تولید خلاف نظر رهبری است و باید این رویه‌ها عارضه‌یابی شود. البته حتماً در تشدید مشکلات چند سال اخیر، تحریم هم به شرایط اقتصادی ضربه زده است. یا اینکه در یک سال گذشته بیماری کووید 19 به اقتصاد ضربه جدی زده اما مهم‌ترین مسئله این است که ریل‌گذاری اقتصادی کشور غلط است.

رازقی جهرمی تأکید می‌کند: من مدت‌هاست از نادرست بودن ریل‌گذاری اقتصادی کشور می‌گویم و بر این باور هستم که بیشتر مشکلات اقتصادی کشور ریشه در سیاست‌گذاری‌های داخلی دارد. ما از مسئله اصلی اقتصاد دور شده‌ایم؛ مسئله اقتصادی توجه به اقتصاد بخش خصوصی است.

او تصریح می‌کند: امروز مردم مجبور هستند برای تهیه مرغ، روغن و دیگر مایحتاج اصلی زندگی صف بایستند؛ در حوزه قیمت‌گذاری ثبات قیمت نداریم و چهل سال است که با تورم دو رقمی سروکار داریم. ما تنها کشوری هستیم که چهل سال مداوم تورم دو رقمی داریم. ما نباید چشمان خود را به روی واقعیت ببندیم.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران می‌گوید: برای اصلاح این وضعیت همه سیاست‌گذارها باید دنبال عارضه‌یابی از تولید باشند؛ در به وجود آمدن این وضعیت فقط دولت مقصر نیست. همه باید بپرسند که چرا تولید سودآور نبوده که سرمایه جذب تولید شود؟ این مسائل نیاز به جراحی عمیق دارد. از طرفی به‌اندازه کافی کارشناسان اقتصادی درباره وضعیت بد هشدار داده‌اند. اگر هر چه سریع‌تر نسبت به تغییر ریل اقتصادی اقدام نشد باید منتظر آثار اجتماعی بسیار وخیم آن باشیم.

به گفته رازقی جهرمی،  اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی وظیفه مشاوره برای قوای سه‌گانه را دارد؛ این تشکل اصلی اقتصادی باید به شناسایی موانع تولید تأکید کند.

 رئیس اتاق شیراز معتقد است: باید در این مسیر مشکلات ناشی از سیاست خارجی شناسایی شود؛ مشکلات روابط بانکی ایران با دنیا برطرف شود؛ وضعیت حضور ایران در بازارهای منطقه و بازارهای دنیا بررسی شود؛ دلایل عدم جذب سرمایه خارجی شناسایی شود و بعداً برای رسیدن به وضعیت مطلوب برنامه‌ریزی شود.

رازقی جهرمی ادامه می‌دهد: تا زمانی که این مشکلات اصلاح نشود، در بر همان پاشنه چرخه خواهد چرخید. مدت‌هاست که وضعیت اقتصادی کشور بدتر شده است. ما نه‌تنها نتوانسته‌ایم مشکلات تولید و تورم را برطرف کنیم بلکه مسیر عقب‌گرد را طی کرده‌ایم. ما سرمایه‌سوزی کرده‌ایم. باید همه آن‌هایی که دلش برای کشور و وطن می‌سوزد، برای اقتصاد کشور گامی بردارد. باید اتفاق‌نظر براساس فکر و کار کارشناسی برای حل مشکلات اقتصادی به وجود بیاید تا آن موانع که در شعار امسال هم به آن تأکید شده، برطرف شود.

در همین رابطه