رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

رئیس کمیسیون گردشگری در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

رفع موانع گردشگری با نقش‌آفرینی و پشتیبانی از بخش خصوصی محقق می‌شود

علی‌اکبر عبدالملکی، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران معتقد است که اگر قرار باشد تغییر و تحولاتی به نفع صنعت گردشگری رقم بخورد، این هدف با نقش‌آفرینی بخش خصوصی محقق خواهد شد.

16 فروردین 1400 - 17:04
کد خبر : 37625
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

از زمان شیوع ویروس کرونا، صنعت گردشگری جزو اولین صنایعی بود که فعالیت کسب‌وکارهای وابسته به آن به‌طور کامل متوقف شد. وعده‌های مسئولین برای حمایت از این صنعت هم گره‌ای از مشکلات این صنعت باز نکرد. به‌طوری‌که در جریان شیوع ویروس کرونا و خسارت زیاد به تأسیسات گردشگری، اعلام شد که تأسیسات گردشگری می‌توانند از حداقل ۱۶ میلیون تومان تا ۹۰۰ میلیون تومان وام بانکی با نرخ سود ۱۲ درصد و با دوره تنفس حدود شش ماه بهره‌مند شوند. بااین‌حال خیلی از فعالان این حوزه بعدها اعلام کردند که نتوانسته‌اند این وام را بگیرند.

با کشف واکسن کرونا و شروع واکسیناسیون در کشورهای مختلف ازجمله ایران، پیش‌بینی می‌شود تا صنعت گردشگری ایران در سال جدید با  تغییر و تحولات مثبتی همراه باشد.

در همین زمینه، علی‌اکبر عبدالملکی، رئیس کمیسیون گردشگری و کسب‌وکارهای وابسته اتاق ایران معتقد است که اگر قرار باشد تغییر و تحولاتی به نفع صنعت گردشگری رقم بخورد، این هدف با نقش‌آفرینی بخش خصوصی محقق خواهد شد.

او در همین زمینه، در گفت‌وگو با «پایگاه خبری اتاق ایران» می‌گوید: کشورهای پیشرفته به لحاظ صنعت گردشگری، کشورهایی هستند که در کنار منابع طبیعی بالقوه، بخش خصوصی آن‌ها به طور مستقل در این حوزه فعالیت می‌کنند. ازجمله اتاق‌های بازرگانی این کشورها نقش فعالی در رونق گردشگری داخلی و خارجی ایفا می‌کنند.

رئیس کمیسیون گردشگری و کسب‌وکارهای وابسته اتاق ایران می‌افزاید: در سالی که انتخابات ریاست جمهوری قرار است برگزار شود، طبعاً شاهد رویکرد جدیدی در حوزه‌ای مختلف ازجمله گردشگری خواهیم بود. اگر در این سال تلاش کنیم تا اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران را به سایر اتاق‌های بازرگانی کشورهای دیگر پیوند دهیم، قطعاً شاهد رونق کسب‌وکارها به‌خصوص حوزه گردشگری خواهیم بود.

عبدالملکی در همین زمینه تأکید می‌کند که رویکرد دولت جدید باید رونق گردشگری و اتخاذ راهکارهایی باشد که شرایط کرونایی مانع آسیب به این صنعت و فعالان آن می‌شود.

او ادامه می‌دهد: متأسفانه در شرایطی که بیش از یک سال از هم‌زیستی کرونا با ما می‌گذرد اما هنوز وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نتوانسته راهکاری اساسی برای حمایت از صنعت گردشگری در این شرایط پیدا کند و تعطیلی اولین گزینه مسئولان برای حل مشکلات است. اما در کشورهای همسایه، برای نمونه ترکیه که بخش عمده‌ای از درآمدهای آن حاصل از گردشگری است، شرایط دیگری اعمال شده است. آیا صنعت گردشگری این کشور در طول این‌یک سال به‌کلی تعطیل‌شده است؟

به اعتقاد رئیس کمیسیون گردشگری و کسب‌وکارهای وابسته اتاق ایران، تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی به وزارت گردشگری نه‌تنها باری از مشکلات این صنعت کم نکرده، بلکه با حفظ ساختار قبلی و اضافه شدن وظایف جدید، این وزارت‌خانه با مشکلات متعددی درگیر شده که بهره‌وری آن را تقریباً به نصف کاهش داده است.

در همین رابطه