ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران ۲۸ آذر ۱۴۰۳

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی

ترازنامه بانک مرکزی نشان می‌دهد چه کسی بزرگترین بدهکار به دولت است

همتی در واکنش به صحبت‌های رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: اگر روزی برسد که بانک مرکزی بدهکار دولت باشد، به معنای آغازحکمرانی درست در اقتصاد و مهار و کنترل تورم خواهد بود.

26 فروردین 1400 - 10:24
کد خبر : 37756
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

بیست و پنجم فروردین، رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به اظهارات اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در خصوص استقراض دولت از بانک مرکزی، گفت: بنابر گزارش وزیر نفت پول حاصل از صادرات نفت به حساب بانک مرکزی واریز شده اما این بانک در تبدیل ارز به ریال دچار تاخیر است و به همین دلیل در حال حاضر بانک مرکزی بزرگ‌ترین بدهکار دولت است.

محمد باقر نوبخت اظهار کرد: در شرایطی که دولت اندوخته مالی در بانک مرکزی دارد چه نیازی به چاپ پول یا استقراض از بانک مرکزی است؟ اساسا بخشی از کسری بودجه دولت به همین دلیل است که منابع ارزی سریع به منابع ریالی تبدیل نمی‌شود.

پس از انتشار اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس کل بانک مرکزی در واکنش گفت: پرواضح است که بانک مرکزی هیچگاه به دولت بدهکار نبوده و نخواهد شد کافی است که نگاهی به ترازنامه بانک مرکزی شود تا بدهکار مشخص شود.

عبدالناصر همتی در یادداشتی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: اخیراً به نقل از رئیس سازمان برنامه و بودجه مطلبی در رسانه‌ها منتشر شده است، مبنی بر اینکه بانک مرکزی بزرگترین بدهکار دولت است.

۱- پرواضح است که بانک مرکزی هیچگاه به دولت بدهکار نبوده و نخواهد شد. کافی است که نگاهی به ترازنامه بانک مرکزی شود تا بدهکار مشخص شود.

۲- سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ عامل مسلط در رشد پایه پولی، تبدیل منابع ارزی مسدود وغیرقابل دسترس به ریال بوده است، در حالی که در سال‌های قبل از آن، عامل مسلط، بدهی بانک‌ها بود که با تلاش بانک مرکزی در شرایط بسیار سخت مهار شد.

۳- اگر روزی برسد که بانک مرکزی بدهکار دولت باشد، به معنای آغاز حکمرانی درست در اقتصاد و مهار و کنترل تورم خواهد بود و معنایش آن است که دولت می‌تواند نزد بانک مرکزی سپرده گذاری کند.

۴- مقاومت بانک مرکزی در برابر تبدیل منابع ارزی مسدودی به ریال، برای مقابله با رشد بیشتر در پایه پولی ونقدینگی و جلوگیری از کاهش بیشترارزش پول ملی و قدرت خرید مردم است.

در همین رابطه