رئیس اتاق تبریز گفت: متأسفانه در سیاستگذاری اقتصاد تجاری کشور ما بحث تجارت دو طرفه مدنظر قرار نگرفته است و آنچه مطرح میشود تنها توسعه تجارتی یکسویه است.
یونس ژائله در دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران در تفلیس با اشاره به لزوم تجارت دوسویه با کشور گرجستان گفت: متأسفانه در سیاستگذاری اقتصاد تجاری کشور ما بحث تجارت دو طرفه مدنظر قرار نگرفته است درحالیکه باید در کنار صادرات به کشورهای مختلف به فکر واردات محصولات خوب تولیدی آنان نیز باشیم و بدین ترتیب میتوان شاهد توسعه اقتصاد کشور بود.
او بر لزوم پیگیری و تداوم سیاستهای اقتصادی در وزارت امور خارجه تأکید کرده و گفت: با تعدد بخشنامهها و دستورالعملهای صادر شده، تجار و بازرگانان نمیتوانند با خیالی آسوده به امر تجارت با کشوری دیگر بپردازند.
ژائله ادامه داد: با کشور گرجستان هیچ قرارداد ترجیحی منعقد نشده و ما تعرفههای ترجیحی در تجارت با این کشور نداریم.
رئیس اتاق تبریز با اشاره به پیشنهاد مطرح شده از سوی سفیر ایران در تفلیس مبنی بر ایجاد فروشگاههای محصولات ایرانی در این کشور گفت: در این خصوص باید دولت گرجستان، تضمین سرمایه گذاریها را بر عهده بگیرد.
برنامه ریزی برای برپایی نمایشگاهی از توانمندیهای اقتصادی کشور در تفلیس
سفیر جمهوری اسلامی ایران در تفلیس نیز در این دیدار از تدارک نمایشگاه اقتصادی در تفلیس گرجستان خبر داد و گفت: این نمایشگاه را با حضور فعال شش استان آذربایجان شرقی، اردبیل، مازندران، گیلان، اصفهان و تهران در تفلیس خواهیم داشت که برای برگزاری آن در روزهای بهبود شرایط کرونا در ماه شهریور یا مهر برنامه ریزی کردهایم.
اکبر قاسمی ادامه داد: قبل از برگزاری این نمایشگاه، از هر کدام از استانها خواهیم خواست نمایندهای آشنا به بازار گرجستان به ما معرفی کنند تا فرصتهای استانها و از طرف دیگر نیازهای بازار گرجستان را به وسیله کار کارشناسی با این نمایندگان بخش خصوصی بررسی کرده و در نهایت نمایشگاهی توانمند در خاک کشور گرجستان برپا کنیم.
او همچنین از برنامه ریزی برای تشکیل یک هیات رسانهای از کشور گرجستان برای بازدید از توانمندیهای استانهای شمالی و غربی کشور خبر داد و گفت: همچنین خواستار سفرهای هیات های تجاری و مدیران میدانی کشور گرجستان به این استانها به صورت متقابل خواهیم بود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در تفلیس ادامه داد: در گرجستان جایی برای عرضه کالاهای ایرانی وجود ندارد که در این راستا میتوان به فکر ایجاد فروشگاهی مخصوص کالاهای ایرانی باشیم.
قاسمی ادامه داد: محصولات ایرانی در بازار گرجستان در رقابت با محصولات ترکیه، چین و روسیه به لحاظ کیفیت و قیمت برتری دارد و میتوانیم با افزایش ارتباط اقتصادی با این کشور، فرصتهای خوبی را برای اقتصاد ایران ایجاد کنیم.